ZNANJE KOJE MI JE PROMENILO ŽIVOT

Želim da sa vama podelim iskustvo koje mi je promenilo i još uvek menja život na bolje.

Kao neko ko je upoznat sa skoro svim pristupima u radu na sebi, znatiželja za novim me je odvela do jedne potpuno nove tada jako popularne discipline.

Pre dve godine upoznala sam se sa Havajskom tehnikom Ho’ oponopono.

Filozofija pomenutog pristupa je više nego prosta što pruža mogućnost da se njome svako koristi.

Prosta ali moćna tehnika već pri prvom kontaktu dovela me do spoznaje a samim tim promenila sam lični doživljaj, malo je reći da sam bila fascinirana.

COACHING MAGAZIN

NE MOŽEŠ POBEĆI OD SEBE

Tuga u meni je bila stalni gost. Da pojasnim živim normalnim životom, imam svoj posao, svoj dom, decu, partnera. Naizgled sve funkcioniše odlično. Ali znate onaj osećaj kada prosto osećate da nešto fali. To osećanje nikada nije prestajalo, šta više imala sam utisak da se sa godinama samo pojačavalo. Da napomenem da nisam depresivna. Baveći se profesijom koja pomaže drugima da žive zdrav, uspešan i srećan život nailazila sam na različite pristupe. Sva učenja bilo psihološka, alternativna ili ezoterijska pažljivo sam proučavala, koristila na sebi, kako bi spoznala moć delovanja. I svako od njih mi je donelo nešto. Tako da toplo preporučujem, uzmite za sebe ono što je pored vas, poslušajte svoju intuiciju da li vam nešto bolje može doneti ponudjeno. Sigurna sam da može, jer i jedan mali korak u vašem razvoju je jako značajan. U mom ličnom primeru sve je bilo od koristi, uvek bih dobijala nešto što me je vodilo dalje. Bila bih bolja, zadovoljnija, bliža sebi, ali moja tuga je i dalje bila prisutna. Gotovo da sam imala utisak da se vešto krije duboko u meni i isčikava me. U šali govorila sam kako je to tuga čitavog čovečanstva, dobro sada znam da nisam bila daleko od istine.

 

POMOĆ DOLAZI KADA JE POTRAŽITE

Za one koji nisu upoznati sa Ho’oponopono navešću šta je i kako se radi.

Potiče sa Havaja, i opisuje se kao dubokoumni dar koji omogućava lični razvoj.

Dr. Hew Len je pionir koji je naučio i proširio učenje Ho’oponopono kroz Samo I- dentitet, kao i poznata Mabel Katz.

Možda će i vama u prvi mah biti neobično da sve što trebate je da u sebi izgovarate:

HVALA, ZAO MI JE, MOLIM TE OPROSTI MI, VOLIM TE

ali verujte to je zaista sve što trebate

 

MIR JE BILA MOJA JEDINA ŽELJA

Što čovek više zna, jači mu je intelekt. Da vam nabrojim šta ja sve znam i koristim u radu sa svojim klijentima? Dakle bila sam svesna da negde i moje znanje me je ograničavalo da prodišem i da se oslobodim osećanja tuge. Sa druge strane znanje mi je pružalo enormne uspehe u radu sa klijentima. Intelekt ume da postavi razna pitanja, njegov prijatelj je Ego koji se trudi da otkloni ono nepoznato tretirajući ga nepodobnim.

Zato sam odlučila da Ho’oponopono koristim kao klijent koji ništa ne zna. Imala sam sreću da upoznam divnog učitelja a i pokupovala sam sve knjige i krenula u rad.

Ponavljajuči HVALA, ŽAO MI JE, MOLIM TE OPROSTI, VOLIM TE najpre bilo mi je smešno. Kome i šta ja to govorim, nisam imala nikakva očekivanja, prosto sam htela da vidim šta će da se desi. To je ujedno bilo nešto najbolje što sam mogla da uradim. Pošto moj um nije osećao pretnju dopustio je brzinom svetlosti da se izvesne stvari dese i da osetim moć Ho’ oponopono

Odjednom mi je bilo sve kristalno jasno. Ta jasnoća me je pročistila i odvela do suštine moje patnje. Sve mi je bilo i više nego jasno, gledala sam uzrok svoje patnje Patnja se rastapala i po prvi put sam imala osećaj da isčezava, da se umanjuje. Mogla bih mnogo pisati o ovom iskustvu, ali rečiću samo još i ovo, verujte moja patnja je izlazila iz mog mozga, srca, kostiju i svakog organa, gledala sam i osećala bol ( bar ono što sam mislila da predstavlja bol) a da me ništa nije bolelo. Kako je patnja odlazila, tako je dolazio MIR. I konačno posle tri nedelje po prvi put u razgovoru sa svojom dušom videla sam da je patnja očišćena.

 

SLOBODA JE ONO ŠTO NAM ZAISTA TREBA

Mir koji sam osećala ne može se opisati rečima, želim vam to predivno iskustvo, želim vam da spoznate iskonski mir. Moja avantura se nastavila, ubrzo primetila sam da spontano izgovaram VOLIM TE ili ŽAO MI JE ili HVALA ili OPROSTI MI, pa sam se pitala zašto za odredjen osećaj ( sećanje) koristim uvek drugu reč. Onda sam shvatila, da neko sećanje trebam samo voleti (priznati da postoji) , nekom sećanju trebam reći da mi je zaista žao ( žao mi je što sam sebe povredila), dok nekom, da zamolim za oprost jer postoji kao takvo, otpuštam te.

Što sam više osećala mir to sam bila slobodnija. Rasterećena lakše sam uočavala predmet ( sećanje) mog čišćenja, i danas se bavim čišćenjem, mislim da ću to raditi do kraja mog života.

coaching magazin

PLAVA VODA

Nije zapravo plava voda, već flaša. Ličnim lapsusom ostavila sam taj naziv. Pribavite plavu flašu, napunite je vodom i zamolite je da vas čisti od svega nepotrebnog. Neću govoriti o moći koju voda poseduje. Već ću vam reći da voda kao inteligencija zaista vam može pomoći. Dopustite joj i videćete rezultate.

 

 

PREKIDAČ ZA TIŠINU

Poznato je da naša mentalna komunikacija nikada ne prestaje, ona se odvija dok pričamo sa okolinom, jedemo, spavamo gledamo televiziju, izvršavamo radne zadatke. Nikada ne možemo tačno znati šta je dublji uzrok našeg problema, koristeći se Havajskom tehnikom Ho’ponopono mi zapravo dolazimo u dodir sa našim bićem koje otvara vrata Božanstva.

 

Knjige koje preporučujem na temu Ho’oponopono su:

„Najlakši način“, autor- Mabel Kac

„Nulte granice“ , autor Joe Vitale

Ove knjige za početak će vam zaista pomoći.

 

Želim vam mir u duši i slobodu vašeg bića