ZAŠTO AFIRMACIJE NE DELUJU

Svi koji smo se upoznali sa Zakonom Privlačenja, prvo što smo krenuli da ga primenjujemo na sebi, bilo je putem izgovaranja i/ili pisanja AFIRMACIJA. To nam činilo jednostavno za početak, kao dokaz da smo shvatili i da primenjujemo Zakon Privlačenja. Bar je bilo tako sa mnom.

Za one koji se prvi put sreću sa pojmom AFIRMACIJA, objasniću, da su to kratke pozitivne rečenice u sadašnjem vremenu, koje imaju za cilj ojačanje nekih dobrih životnih uverenja, a mnogo češće promenu nekih za nas negativnih životnih stavova i uverenja. Medjutim, većina nas, pojednostavljući Zakon Privlačenja izgovarala i/ili pisala afirmacije sa ciljem da se nešto željeno desi.

Tako sam i ja počela svaki dan da izgovaram i pišem par svojih afirmacija, onih kojima sa želela nešto da promenim u svom životu. Naravno svaku afirmaciju sam izgovarala i pisala po 20-30 puta. Posle 15 dana svakodnevnog pisanja afirmacija, shvatila sam da nikakvih dešavanja nema, ni pozitivnih ni negativnih. Onda sam se zapitala da li Zakon privlačenja zaista deluje ili možda samo na mene ne deluje? I vratila sam se ponovnom i malo detaljnijem čitanju Zakona Privlačenja. Tako je stigao odgovor koji želim da podelim sa Vama, sa ciljem da Vam se afirmacije ostvaruju, a ne da ostanu samo listovi ispisanih papira.

Čitajući ispočetka Zakon Privlačenja polako sam ušla u suštinu svog problema i zašto moje afirmacije ostaju prazno slovo na papiru. Ja sam na svesnom nivou donela odluku da hoću da nešto promenim u svom životu ( da nadjem bolji posao, da skinem višak kilograma), krenula sam na pisanje afirmacija misleći da je to dovoljno. Ali, ja nisam znala da imam “sabotera”, koji jednostavno nedozvoljava realizaciju afirmacija.

Taj moj “saboter” je bila moja podsvest. Tog mog divnog “sabotera” sam sama vremenom izgradila kroz sopstvena iskustva, iskustva i postupke svojih roditelja, učitelja, prijatetelja, svih onih koji su na neki način predstavljali autoritet za mene. Jedan deo podvesti sam i nasledila od svojih predaka, jer je to bilo neophodno za opstanak na zemlji, koja pre mnogo godina nije bila tako blagonaklona prema ljudima. Mada kad razmislim nije ni danas. Tako dok sam ja svesno pisala moje afirmacije, moja podvest je “radila svoj posao”, odnosno uvek je postojao neki mali unutrašnji glasić, koji sam očigledno ja prečula, ali da sam htela da ga čujem, čula bih šta “misli” moja podsvest. Kad sam ja pisala da želim da nadjem bolji posao, podsvest je “govorila – Gde ima bolji posao, danas u vreme krize? Ma “drži” se ovog starog posla, ostaćeš bez njega, ako mnogo zahtevaš. Znaš onu narodnu – “Ko traži veće, izgubi i ono iz vreće!”. Upravo je ta moja podsvest, taj moj dragi “saboter” doveo do toga da ja mehanički pišem afirmacije, a da ne “proživim” sliku ostvarenja te afirmacije.

Jako je važno da dok pišemo afirmacije jasno vidimo ostvarenje naše afirmacije, to jest da vizuelizujemo njeno ostvarenje. Jer vizuelizacijom afirmacije u našoj podvesti se stvara emocija koja bi bila prisutna da je afirmacija ostvarena. Upravo je ta emocija i ključna za ostvarenje afirmacije. Jer emocijom stvaramo vibracije, koje odlaze u Univerzum i delujući u skladu sa Zakonom Privlačenja pre ili kasnije dovode do ispunjenja afirmacije, što je konačni cilj!

Ovo saznanje je za mene bilo od velike važnosti, jer sa jedne strane sam shvatila suštinu Zakona Privlačnosti. Sa druge strane, uvidela sam da je izuzetno važno menjati svoja životna uverenja i stavove. Promenom njih mi menjamo sebe, a time stvaramo mogućnost za neke nove životne stavove i uverenja, koja će nam omogućiti neke nove vizuelizacije, iz tih vizuelizacija neke nove emocije, iz tih emocija, Univerzum će primiti naše nove vibracije i svaka želja neće biti samo afirmacija na papiru, već novi i lep dogadjaj u našim životima.

Želim Vam puno lepih i ostvarenih afirmacija!