NOVOGODIŠNJI I BOZIĆNI RITUALI: NAPUNITE SVOJ NOVČANIK

Govoreći o energiji novca i načinima kako ga privući, pored čvrste vizualizacije i usmeravanja celokupne svoje energije, treba se podsetiti i nekih narodnih običaja, pogotovo sada u vreme praznika.

KAKO SU NAŠI STRAI UVEĆAVALI IMETAK I LIČNO BLAGOSTANJE

Na prvi dan Nove godine, ne bi valjalo iznositi stvari iz kuće, naročito ne iznositi i ne pozajmljivati novac. Tako bi se sa novim početkom, nova energija predala nekom drugom, sa time i energija novca, pa bi naš novčanik bio prazan čitave godine, što nije cilj, zar ne? Svakako neki crveni odevni predmet, najčešće rublje, veruje se da donosi sreću ukoliko se nosi u novogodišnjoj noći. Obratite pažnju kako ste ostavili metlu – metla sa drškom znak je da će u kući biti para! Prvu januarsku platu, ma koliko bilo teško, pokušajte da ne potrošite istog dana, ostavite da prenoći u vašem novčaniku, kako bi se skupila pozitivna energija i kako bi se novčanik, maltene, sam od sebe punio tokom godine.

Ukoliko niste nešto od ovoga uradili, ne brinite, kod nas se proslavljaju dve Nove godine, pa za ovu drugu možete ponoviti neki od ovih rituala.

coaching magazin

BOŽIĆNI RITUALI ZA PRIVLAČENJE IZOBILJA

Ne treba zaboraviti i najradosniji hrišćanski praznik i verovanja vezana za njega. Naravno, to je Božić sa svim radostima koje donosi.

Dan koji prethodi Božiću – Badnji dan, takođe ima svoje običaje. Čitav dan je prožet radnjama koje za svrhu imaju boljitak u kući, zdravlje, dobre useve i sreću. Novac nije u primarnom interesu, ali se ipak pominje, kao sredstvo blagostanja. Ujutru u kuću dolazi poseban gost – položajnik, najčešće muško, kršteno dete koje simboliše mladost, zdravlje i donosi sreću. Nakon pozdrava sa ukućanima, obred nalaže da on založi vatru na kućnom ognjištu izgovarajući reči poput: “koliko varnica- toliko srećica, koliko varnica- toliko parica”, te na taj način pozitivnu energiju i energiju novca daruje ukućanima za srećnu i berićetnu godinu.

Još jedan od centralnih događaja vezanih za Božić, jeste spravljanje božićne česnice – obrednog hleba, koji je neizostavni deo božićne trpeze. Domaćica, pripremajući testo za kolač, obično ubaci i koje zrno pšenice, kukuruza ili pasulja, kako bi usevi bili plodni, a najbitniji sastojak je novčić, ne tako retko čak zlatnik, koji će doneti novčanu blagodet svom pronalazaču. On se čuva u novčaniku za sreću. U nekim krajevima ostali ukućani pokušavaju da ga otkupe, te na taj način prizivaju energiju novca kod srećnog pronalača.

Rituali za napredak i privlačenje novca neće vam doneti sedmicu na lotou, ali će vam pomoći da privućete više novca od posla koji radite ili promenu posla na bolje, dodatnu zaradu.

 

IZ RIZNICE NARODNIH OBIČAJA- VEROVANJA O BOGATSTVU

Menta ili nana se smatra vrlo jakom biljkom. Da bi uvek privukli novac stavite neki listić mente u tašnu, delove odeće, dzepove. Trljajte izmedju dlanova par komada mente svaki dan.

Pospite malo sitnog novca, kovanica ispod otirača, ispred praga. Taj novac ne uzimajte i ne trošite najmanje mesec dana.

Na pun Mesec svaki ritual može dati priliku da se ostvari i odredjena želja.

Ritual se izvodi u noći punog Meseca….napunite lonac vodom, ubacite u njega srebrni novčić i postavite tako lonac da se na povrsini vode ogleda Mesec. Rukom lagano proći kroz vodu, zamahnite tako da se kapljice rasprše i izgovorite bajalicu…

,,Moćni meseče, donesi mi što pre svoje bogastvo i ispuni mi ruke srebrom da u moj novčanik ne može da stane.,, Ponoviti tri puta, a vodu posuti po cveću.,,

Stavite jednu papirnu novčanicu ispod tepiha kod ulaznih vrata. Prilikom odlaska i dolaska u kuću, izgovorite bajalicu..,,Kud god da odem ili se vratim, novac će me naci.,,

 

FENG SHUI TEHNIKA ZA UVEĆAVANJE IZOBILJA

Popravite sve slavine u stanu. Voda koja stalno kaplje može predstavljati nepotrebne finansijske izdatke.

Stavite pod tepih komad suve mahovine ili alge. To privlači novac.

Na jugoistočnu stranu dnevne sobe postavite drvo novca. Utiče na materijalno blagostanje.

Sobu koja se nalazi na jugo zapadu treba ukrasiti elementima crvene boje. Crvena boja je simbol strasti i bogastva.

Posude za smeće ukloniti od područja bogatstva

Ostavite svetlo u hodniku stalno uključeno. To privlači dobru energiju u dom.

Oslobodite prostor od kaktusa i biljaka sa iglama. Šiljci nose negativnu energiju.

 

COACHING SAVET

Budite optimista, usvojite pravilo da je čaša uvek napola puna! Dozvolite sebi znanja koja će vam pomoći da razumete kako funkcioniše novčana energija i time uvećate svoje finansije.