MOJE DETE U HOROSKOPU JE…. ŠTA TO GOVORI O NJEMU?!

Astrologija može da nam pruži najrazličitije odgovore u vezi nas samih, a posebno kada je u pitanju porodica i odnose koje imamo unutar porodice.  Radionicu koju spremamo i koja ima astroloski deo govorice upravo o porodici i o tome koliko i na koji način smo vezani za članove porodice. Biće reči o tome kako odredjeni znak može da deluje ako imate dete u odredjenom  znaku ili podznaku, mada ovo nadalje će se odnositi na detinjstvo i koja su iskustva koja su najvise uticala na nas iz tog perioda.

Ako imate dete znak/ podznak OVAN,  ovde često dolazi do galame i potrebe da dete dominira i bude u svemu prvo. Ovaj znak je pod uticajem planete Mars i zato dete ne uspeva da se smiri i često ulazi u sukobe jer tako najbolje  “ komunicira “.  Reaguje brzo i naglo, naljuti se ako  posumnjate u njegovu ispravnost.  Treba  postupati sa njim s puno obzira i diplomatije. Deci rođenoj u znaku Ovna u pubertetu, pogotovo oko 14 god. godine buran je period jer ranije sazrevaju. Morate odmalena da ih učite na red i tačnost, jer im to nije jača strana karaktera I treba ih učiti da se više posvete sportu i sportskim aktivnostima. Obratiti pažnju jer mogu često biti skloni povredama glave I visokim tempreraturama.

Ako je vaše dete rođeno u znaku / podznaku BIKA, sigurno ste imali priliku da vidite  da je to dete koje voli da se suprostavlja i kritikuje. Potrebno je biti strpljiv sa njima jer oni ne vole da osete vasu nervozu  i napetost. Ne vole da ih iko tera na bilo sta . Ta deca ce vas slušati ako osete da ste sigurni u sebe. Dete će lakše da prihvati vaše savete ako govorite mirno, iako je to ponekad teško, naviknite se da sa detetom razgovarate o svemu, pa ćete izbeći nesporazume i sukobe. Kod Bika moze se pojaviti lenjost,  koja je svojstvena ovom znaku.  Ovde ne treba siliti neke stvari I treba pokusati samo biti smiren u odnos sa njim. Obratiti pažnju na ishranu jer ovo mogu biti deca koja vole mnogo slatko i sam organizam im trazi slatke stvari i mogu da pate od gojaznosti.

Vaše dete je znak / podznak BLIZANAC to je jako komplikovan karakter jer su to deca koja su vrlo nestasna, nemirnog karaktera, rasute pažnje I kod njih treba raditi na pojacavanju koncentracije. Deca rođena u znaku Blizanca su vesela i duhovita. Takvo dete može u isto vreme da bude otvoreno i iskreno, ali i povučeno. S detetom Blizancem treba da postupate nežno i naizgled nezainteresovano. Pratite šta radi, ali tako da ono to ne primeti. Obično trenuci krize i nervoze kod takve dece brzo prolaze i ona uskoro ponovo postaju vesela i razigrana. Ovde je potrebno da se obrati pažnja na disajne organe i na nacin disanja jer mogu imati probleme tog tipa…

Vaš dete je znak /podznak RAK, to je u najavi “ problem “ jer je veliki emotivac i vrlo često živi nerelano u nekom svom svetu. Njemu je potrebno da se veruje i da mu se pruzi podrska jer mu je to mnogo bitno za zdravo razvijanje emocija. Dete rođeno u znaku Raka učiniće sve da zadobije ljubav i pažnju roditelja, ali se u pubertetu menja, postaje svesno svojih mogućnosti  i ničim ga više ne možete odvratiti od njegovih odluka. Moze biti veoma tvrdoglavo i da radi na svoju štetu. Ovde je osetljiv stomak I nervoza koja ide na emocije, često zatvaranje u sebe. Ovom detetu generalno prija sport za izbacivanje negativne energije koju akumulira unutar sebe,  a od sportova najvise mu odgovara plivanje.

Ako je dete u znaku ili podznaku LAVA, onda i ovde postoji problem koji se vezuje za dramatizovanje stvari i emocije i ovo dete reaguje veoma burno, dramatcno, lako se rasplace , voli publiku i u stanju je pred drugima da reaguje burnije I ostavlja utisak … ovo je vrlo tesko dete i cesto roditeljima se  “ dize kosa na glavi “  …  Ali ova deca i inače nisu previše poslušna. Najbolje je da u takvim situacijama ne reagujete burno, nemojte s detetom previše da raspravljate – radije shvatite da se besom mnogo ne postiže. Možda vaše dete samo proverava sebe i svoje sposobnosti. Ovo dete je puno energije pa je dobro da se usmeri na neki sport I po mogucnosti da taj sport bude timski jer na taj nacin suzbija svoj egocentrizam,. Najbolji lek za takvu decu je ljubav i razumevanje.

Ako je vaše dete rođeno u znaku DEVICE, ono ce se ponasati kao  “ star-malo “  odnosno  dete koje ima jaku inteligenciju ali je jako nesigurno i stalno ima potrebu da se preispituje..tako da često trazi podrsku i to kroz stalnu potrebu da komunicira sa drugima . Tako da morate imati u vidu  i imace stalnu potrebu za samoćom. Nemojte da pokušavate da uđete u njegov svet jer vam to nikada nece dati  Trudite se da uvek bude sigurno u vašu ljubav i naklonost. Obično ta deca vole knjigu I da se vise bave sobom na taj nacin.  Devicu uglavnom zanimaju odrasle, zrele osobe, a ne njeni vršnjaci. Trudite se da svom detetu uvek budete prijatelj, da ga razumete, da mnogo razgovarate I da ga nikada ne tretirate kao dete .

Ako je vase dete rodjeno u znaku /podznaku VAGA onda je jako  mirno i ljubazno, ali sto je starije moze da postane  džangrizavo, da kritikuje sve oko sebe i da stalno gunđa. Ako se to dogodi, treba pažljivo da ga usmeravate, koristeći istovremeno ljubav i strogost. Ovo se desava jere je njegova  planeta Venera koja kada je dobro postavljena onda daje tu crtu smirenosti I harmonije sa sobom, a kada je lose postavljena ili kada u toku puberteta prima  negativne uticaje tranzitnih planeta, to dete postaje veoma negativno raspolozeno, menja poglede na svet, postaje nestabilno i u tom periodu je jako bitno da ga ne osudjujete vec da nadjete meru u svemu. Ovo dete voli umetnost imoze u tome naci svoju buducu profesiju.

Ako je vase dete u Znaku / podznaku ŠKORPIJA…Nikad nemojte da posumnjate u njegove sposobnosti, bilo da su stvarne ili zamišljene. Pluton ( planeta koja je vladajuca za znak Skorpija ) je  podario bogatu ali komplikovanu ličnost.  Ovo dete kad dođe u pubertet, uopšte ga neće zanimati šta vi o nečemu mislite ili kako postupate. Ako ga i naterate na nešto, to će biti uz toliko napora da će vam prisesti. Ali posto su to veoma emotivne osobe, onda je najbolje da pokusate da doprete do njih putem emotivne podrske I razumevanja . Ovde ne pomaze nikakva kazna ili ucena, ovo su vrlo komplikovana deca koja imaju jake emocije ali ih kriju od svih., Cesto deluju hladno I distancirano.. Ono sto je kao savet jeste da treba  uvek pokušavati otvoreno da razgovarate. Koliko god  da dete u početku odbija takav način, na kraju će da se otvori pred iskrenom navalom vaše pažnje i ljubavi .Za njih je takodje jako bitan sport i bilo bi dobro da se bave bilo kojim sportom, vazno je samo da se izbaci negativna energija na bilo koji nacin i bilo kada.

Dete rođeno u znaku STRELCA je uglavnom jako aktivno i okrenuto drustvu i strasno ima potrebu da bude van kuce.  Nije uvek ukljuceno u ono sto mu se desava, jer je često okupirano sobom i svojim akcijama.  Obično ima manju krizu između u ranom pubertetu ali to može da bude želja za većom samostalnošću. Ovo dete je puno ideala koje ne treba rušiti. Čak i ako priča stvari koje nemaju veze s istinom, ono ne laže! To je samo način na koji ih vidi.Često ovo dete I kada poraste ima taj pomalo naivan nacin sagledavanja stvari oko sebeII uvek se vezuje u zivotu za ljude koji su slicni njemu I  koji mu daju vetar u ledja. Ovde je Jupiter vladar pa probleme mogu nastati u vezi ishrane jer ova deca mogu biti veliki gurmani, sklonost gojaznosti .

Dete rođeno u znaku JARCA je ozbiljno i odgovorno od prvog dana života. Ne pravi velike probleme ali samo ako ga ne dirate i na zapitkujete mnogo,  voli red i poslušno je, pa zbog toga poštuje roditelje i starije .Jarci ne vole da se s njima postupa kao s decom, čak i kada to jesu. Vole da imaju obaveze pa im to svaki dan organizujte.  Većinu problema ova deca rešavaju sama i vrlo rano počinju da se zatvaraju u svoju sobu, gde traže mir i samoću. Morate da imate razumevanja prema ovim željama, jer proizlaze iz dubine duše. Ovo dete nije sportski tip ali zbog mogucih problema sa kostima i kicmom dobro je da se bavi nekim vidom sporta.

Ako je vase dete znak / podznak  VODOLIJA onda je veselo i živahno, ali dete rođeno u znaku Vodolije može da postane zamišljeno i tužno  jer njime vlada Uran koji moze svasta da donese i da nikada ne znate kako ce dete da reaguje, ovom detetu je potreban prostor I često se ponasa kao da ga ništa ne zanima. Morate mnogo da se trudite da ga izvučete iz apatije. Poneseni iznenadnom velikodušnošću, male Vodolije mogu sve svoje stvari i knjige da poklone prijateljima… ovde treba poraditi na samokontroli i potrebi da se nekako suzbije njegova jaka individualnost koja moze lako da predje u egocentrizam.

Dete rođeno u znaku RIBE uvek ce biti nezno i okrenuto nekako svom svetu. U kritičnim godinama će možda više da beži u svet mašte, čitaće knjige i udaljiće se od porodice i prijatelja. Nemojte da brinete zbog toga, već mu stvorite toplu atmosferu punu ljubavi i pažnje. Svojom intuicijom i senzibilnošću ono će da shvati da nešto nije u redu i pokušaće to da ispravi. Ribe su previše kritične prema sebi i sklone su da se potcenjuju I da budu jako nesigurni u sebe. Uvek im dajte osecaj da pripadaju vama i da imaju pripadnost porodici jer im je to jako vazno.