ŽIVOT BEZ STRESA?!

Svi nas uce na zivot bez stresa. A da li to zaista postoji? Pa tesko! Zivot je svakodnevna borba. Svakodnevno pronalazenje resenja za probleme. A problema imamo na svakom koraku. Nekom je situacija problem nekome izazov.

Tu u nacinu i postupku realizacije situacije mi dolazimo do stresa. Stres nastaje kao briga ili panika da li ce neki “problem” biti resen i da li ce biti resen povoljno po nas.
Ako je problem resen povoljno onda smo srecni i zadovoljni a ako ne…tu se pojavljuje stres….. jer telo, um, zeli da postigne uspeh a mi ga panicimo i kocimo. Kada nastupi panika ili strah problem se komplikuje jer se moguca resenja svode na mali broj opcija. Sto manje opcija za resenje problema to veca muka da se problem resi.


Što smo smireniji, mozak brze radi i pronalazi nacine da problem resi. I tako svaki dan je borba nas i naseg uma da da najpovoljnije resenje za svaku situaciju.

Tehnika savladavanja stresa daje nam mogucnosti resenja problema ali nam ne daje radost uzivanja u malim stvarima…

Meni su uzivanja putovanja.
Sebi sam godinama unazad nalazila obaveze i poslove gde sam na put morala nekada 3 do 4 puta nedeljno.
Prelazila i po 5000km kolima a sada sam uvela nove destinacije u kojima me drugi voze.

Sve ovo Vam pisem dok letim avionom iz Nisa mog rodnog grada za Bratislavu. Po divnom suncanom danu.

text: Jelena Milenković, Holistic Life CoachINTRA

ostali textovi

photo: Pixaby

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *