ŽIVI ŽIVOT BEZ OGRANIČENJA

Šta je to ograničenje? Koje vrste ograničenja postoje? Kako se manifestuju? Da li možemo sami da ih uočimo? 

Coaching magazin

Verovatno ste odrastali uz razna pravila koja ste dobijali i usvajali od roditelja, bližnjih, okruženja, nekad svesno nekad nesvesno.

Na primer:

– Pazi kako se igraš!

– Nemoj da se isprljaš!

– Nije život samo igra!

– Pare ne rastu na drvetu!

– Život je težak!

– Još si mali!

– Nemoj da plačeš, muškarci ne plaču!

Da li sada povremeno imate osećaj da ne vidite izlaz iz problema?

Svi ovi primeri su naša ograničenja, uverenja, blokade. Ograničenja  mogu biti fizička, emotivna, vremenska, prostorna, finansijska, svesna, nesvesna itd.

Emotivna umna ograničenja mogu biti svesna i nesvesna.

Najčešće su nesvesna.

Manifestuju se kao izgovor ili opravdanje za nešto što nismo uspeli da uradimo, ostvarimo i rešimo u životu.

Najčešći izgovor je da nemamo mogućnost ili podršku okruženja. “ Zemlja Srbija je mesto gde živim, to me sputava”!

Tako mi usvajamo ograničenja od ranog detinjstva i prenosimo ih sa generacije na generaciju, živeći po naučenim šablonima. Osoba koja je svesna uverenja živi plašeći se da izađe iz zone komfora zbog prihvatanja društva, okruženja.

Blokirana osoba najčešće koristi rečenice: “Tapkam u mestu! Ništa mi ne ide od ruke! Ništa ne stižem! Nemam dovoljno vremena! Nema izlaza za mene”!

Coaching konsultaciju uživo ili putem Skype-a možete zakazati sa Violetom klikom na link.

Prepoznajemo ih kao ponašanje opšteg nezadovoljstva, bezvoljnosti, nedostatka volje da bilo šta promenimo, upadanje u konfliktne situacije, povlačenje i zatvaranje u sebe. Imaju osećaj da ih niko ne razume, osećaju se otuđeno i slično.

coaching magazin
Violeta Stanković, Holistic Life Coach

Kako se osloboditi ograničenja

Ograničenja se možete osloboditi ako imate volje uz odgovarajuću podršku Holistic Life Coacha. Sistematskim pristupom putem pitanja, usmeravanja, međusobnim razumevanjem, podizanjem svesti nad ograničenjima kao postojeće pojave. Kao rezultat rada kroz trening klijent osvešćuje blokadu koja nestaje usled promene ugla gledanja na uverenje. Novostečenom motivacijom, energijom, sopstvenim resursima, kreće da doživljeno iskustvo implementira u realan život.

Ako su vam poznate ove pojave a ne umete da ih se rešite, potražite stručnog Holistic Life Coacha  koji će da vas nauči kako da  živite život bez ograničenja.

text: Violeta Stanković, Holistic Life Coach 

photo: Pixabay

 OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

počinje 13.11. 2016 u trajanju od šest meseci, princip rada jednom mesečno. Obuka je moguća i putem Skype-a

saznajte sve potrebne informacije klikom na link OBUKA zakažite svoj intervju.

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *