Zašto smo u nekim odlukama istrajni a u nekima ne?

Od čega to zavisi? Šta je razlog da nekada prevaziđemo sve izazove koji nam se nađu na putu, a nekada odustanemo već na samom početku?

Na prvom mestu je samopouzdanje. Koliko smo sigurni u sebe i koliko smo svesni svojih kvaliteta, mogućnosti i kapaciteta. Zatim naša odlučnost i namera da ćemo nešto ostvariti, uraditi ili ne. Odmah zatim je motivacija, koliko nam je bitan ishod, koliko nas emotivno pokreće sam cilj. I na kraju zašto nešto radimo ili ne, zašto želimo da postignemo, ostvarimo baš to? Koje svoje potrebe zadovoljavamo? Da li to zaista ja želim ili od mene to očekuje moja okolina ili možda pokušavam da se uklopim u okolinu?

Iza svake naše odluke, reakcije, akcije, želje… stoji mnogo uverenja, zaključaka, iskustava. Dolazak do njih je kao lagano skidanje slojeva prašine sa neke stare knjige. Zato je uvek ključno pitanje šta ja zaista želim. Nekada je dobro da uzmemo papir i olovku i pišemo, samo pustimo da izlazi iz nas svaka misao svaka emocija. Možda se iznenadimo koliko sebe bolje možemo upoznati kroz pisanje. To je ustvari oslobađanje kroz koje shvatamo razloge svih svojih odluka, postupaka i reakcija.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.