ZAŠTO NEŠTO ŽELIMO?!

Kada počnemo da sklapamo sliku našeg idealnog života jedna bitna kockica je motivacija!

Možda ste se nekada zapitali, zašto neke stvari završavam sa takvom lakoćom i brzo a neke kao da me neko tera a ja ne mogu da se pomerim?

Kroz par pitanja možemo da dođemo do odgovora

Prvo treba sebi da odgovorimo zašto nešto želimo? Šta mi dobijamo time? Da li to zaista želimo ili je to nešto što je nametnuto od društva pa mislimo da i mi to želimo? Da li se to uklapa u našu životnu viziju?

Kada odgovorimo na ova pitanja  slika će već biti dosta jasnija. Ali na kraju ostaje još jedno pitanje. Ocenite svoju motivaciju jednim br. na skali od 1 do 10.

Kojim brojem smo ocenili motivaciju toliko smo sebe dali u realizaciju željenog.

Kada težimo stvarima koje nas ispunjavaju o kojima smo maštali, koje su nam bitne, jasno je da smo više motivisani i da dajemo svoj maksimum. Ali šta kada dođu na red stvari koje „ moramo“ da obavimo. Možemo i u njima da nađemo motivaciju. A to ćemo uspeti ako vidimo šta mi dobijamo time.

coaching magazine

Evo par primera: kada pospremim kuću uživaću u čistom i urednom okruženju, time što idem na posao imam redovnu platu sa kojom sebi pružim sve što mi je potrebno, ako skuvam ručak ranije članovi moje porodice moćiće da ručaju čim dođu kući ….

U svemu može da se nađe razlog za i protiv, na nama je da odlučimo iz kog ugla ćemo gledati i da li ćemo naći više razloga za ili protiv.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica 

photo: Pixabay

Uskoro emisija HAPPY LIFE, televizija Tesla

COACHING MAGAZINE

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *