ZAŠTO JE BITNO UPOZNATI SEBE?!

Koliko još uvek živite u prošlosti? Koliko se još uvek borite sa vetrenjačama, borite sa sobom, sa onim ko mislite da ste, ili ko bi želeli da budete? Shvatite, ako je tako, onda samo trošite svoju energiju, rasipate je. Bitno je da prvo osvestite ko zaista jeste!

Prihvatite to! Možda će vam se svideti,možda ne, ali prihvatite sebe baš takve kakvi jeste. Neka vam to bude polazna stanica za putovanje ka ostvarenju svoga cilja, ka izgradnji ličnosti kakva želite postati. Pustite druge, ne trudite se da postanete njihova kopija.

coaching magazine

U svoj život unesite ono nešto SVOJE! Izgrađujte ga svojim emocijama, svojom vizijom, svojom spremnošću da date sve od sebe za svoje pravo ja. U sve unesite svoju originalnost! Idite napred! Ne osvrćite se na ono što je bilo, na ljude iz vaše prošlosti koji su u nekoj sadašnjosti ali ne više i u vašoj. Pred vama je izbor! Pred vama su vaši ciljevi, vaše želje, snovi…ali i veliki broj puteva koji vode do njih. Koji ćete vi izabrati, zavisi od toga koliko ste osvetili i spoznali ko ste! I koliko ste to prihvatili!

Koji su vaši prioriteti? Da li stići do cilja da bi se dokazali drugima, da bi ojačali svoj ego, da bi bili u pravu? Ako je tako, znači da živite u prošlosti, da vas bole uspesi drugih, da negde duboko u vama tinja nezadovoljstvo, ne prihvatanje sebe, da ne živite život u miru. Da jačate ono svoje lažno ja koje , kada se zavese spuste, ostaje samo,uplašeno,nezadovoljno. Oseća da je na nekoj raskrsnici života, povučeno željom za prihvatanjem, slavom, dokazivanjem… propustilo znake pored puta, ignorisalo ih. Znake, da prvo spozna sebe a onda prateći svoje emocije kao smernice za izlazak iz lavirinta, stane na pravi put i nastavi dalje. Nastavi ka onome što će doneti pravu radost u duši, onome što će mu doneti ispunjenje.

coaching magazine

A onda tako ispunjeni možete dati sebe! Bez potrebe dominacije, dokazivanja, osuđivanja, komentarisanja drugih i njihovih života, bez očekivanja… Jednostavno, samo iskreno dajte – ljubav, razumevanje, podršku… jer shvatate da je svako kreator svog života, svako bira svoj put u skladu sa sobom, sa svojim ja!

Vi dalje nastavite svojim putem, na kome ćete iskreno i bez straha ŽIVETI ŽIVOT!

text: Vesna Popović, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

coaching magazine

Vesna Popović autor je knjige ŽIVITE ŽIVOT, koju možete poručiti klikom na link.

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.