ZAKON PRIVLAČENJA: UM NAD MATERIJOM

Kako sam porastao 3 cm?!?

Prije otprilike mjesec dana svratio sam do ljekarne (roditeljima po neke lijekove) i dok sam čekao da dođem na red usput sam izmjerio težinu i visinu. Iznenadio sam se kada sam vidio da sam, višlji za 3 cm u odnosu na moja ranija mjerenja. Ponovio sam to mjerenje na još dva mjesta i uvijek je rezultat bio isti. Ispričao sam to supruzi, a ona mi je potvrdila da je to uočila. Pomalo je neobično da sam u zadnje dvije godine porastao za 3 cm s obzirom da imam skoro 49 godina (rođen sam 19. 9. 1966 ).

Zanimljivo u zadnje dvije i pol godine nisam popio ni jednu tabletu i savršenog sam zdravlja, a sve zahvaljujući dobrom skladu svojih misli, emocija, tijela i duha. Kada sam rekao jednoj mojoj rođakinji da sam porastao za 3 cm, rekla mi je da je to normalno obzirom da sam se mentalno i duhovno podigao, pa je i tijelo se ispravilo. Zagrebao sam malo i dublje ispod površine i istražio cijeli ovaj slučaj i potvrdio ono što sam već znao.

KADA PROMJENIMO MISLI NEĆEMO SE SAMO POČETI OSJEĆATI DRUKČIJE, ŠTO JE NEPOBITNA ČINJENICA NEGO ĆEMO DOSLOVNO PROMJENITI I SVOJ ORGANIZAM.

Donedavno je to bio tek koncept kojem su se mnogi izrugivali kao new-age budalaštini, no danas znamo da naše emocije doslovno , ponavljam DOSLOVNO MIJENJAJU NAŠE FIZIČKO TIJELO. Poznati su i klinički dokazani slučajevi iz Amerike (USA) gde su ženama porasle grudi koje su tu uspješno vizualizirale u vrlo kratkom roku, također nekim ljudima su izrasli potpuno novi zubi sa 30 god. ( navesti ću primjer argentinca Victora Truviana)

coaching magazin

Danas znamo da naše misli i emocije mijenjaju naše fizičko tijelo što je epohalno otkriće, razmotrio sam nekoliko znanstvenih činjenica i pokusa koji idu tomu u prilog:

  1. U mozgu se nalazi mala struktura koja ne zauzima niti 1% volumena mozga i naziva se hipotalamus i nadzire niz važnih životnih funkcija, ima važnu ulogu u emocijama i motivaciji. U hipotalamusu se skupljaju peptidi kratki polimer sastavljeni od malih lanaca alfa aminokiselina oni se slažu u određene neuropeptide koji odgovaraju emocionalnim stanjima koje proživljavamo, dosad ih je otkriveno oko stotinu. Čim počnemo nešto osjećati hipotalamus slaže neuropeptide i otpušta ih u krvotok oni dolaze do stanica o određenim dijelovima tijela, svaka stanica na svojoj membrani ima receptore za peptide, to su molekule bjelančevne na koje se peptidi smještaju i lagano ih pomiću poput ključa u bravi. Tako naše misli oblikuju stanice našeg tijela, znamo da se stanice neprestano mijenjaju stare odumiru a nove nastaju, za nekoliko godina imamo sasvim novo tijelo. Ako su određeni receptori uvjetno rečeno pod stalnim bombardiranjem istih peptida oni se privikavaju i ima ih sve manje i jednostavno je potrebna veća količina peptida. Tako postajemo ovisni o svojim mislima, kada se stanica bude razdvajala (telomeraza stanica) kada bude nastajala nova stanica i ona će imati manje receptora, a to znači manje receptora za vitamine minerale i slično pa nastaju razne bolesti.

 

  1. Svaka stanica ljudskoga tijela sadrži deoksiribonuklenisku kiselinu (DNK) kao osnovnu molekulu za prenošenje genskog i nasljednog materijala i naših osobina. DNK je par molekula međusobno povezanih vodikovim vezama u dva spiralna lanca. Svaki od njih sastoji se od niza građevnih jedinica nukleotida kojih ima četiri vrste: adenin, citozin, gvanin i timin. Ruski fizičar Dr. Vladimir Popunjin 1992. izveo je pokus kasnije poznat kao fantomski DNK učinak. Pripremio je cijev u kojoj je bio samo vakum, no kako se i u vakumu nalaze fotoni čiji je položaj bio detektiran, fotoni su bili nasumično raspoređeni potom je u cijev postavio uzorak ljudskog DNK a položaj fotona se neobjašnjivo promijenio u pravilnu strukturu, dakle ljudski DNK izravno je utjecao na kvantne čestice koje sačinjavaju ovaj svemir. No dogodilo se nešto još čudnije kada je DNK izvađen iz cijevi fotoni su i dalje ostali u pravilnoj strukturi. Iz ovoga proizlazi zaključak da mi našim mislima i osjećajima utječemo na naš DNK a o on utječe trajno na čestice u svemiru, što znači da naše vjerovanje da svojim mislima i emocijama kreiramo svoj život i svemir u cjelini nije samo dogma nego dobiva i svoju znanstvenu potvrdu.

Željko Strinic, motivacioni govornik

photo: pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.