UVERENJE + EMOCIJA= ŽIVOT

Nauka kaže da svaki pojedinac živi svoj život 95 % iz podsvesnog uma a svega 5 % iz svesnog uma, ima onih koji tvrde da je i veći uticaj podsvesnog uma. To je razlog zbog kojeg učitelji i treneri većine programa za lični razvoj veliki akcenat stavljaju na osvešćivanje podsvesnih programa kroz koje suštinski živimo. Svi koji su prošli neki program ličnog razvoja znaju koliko osvešćivanje podsvesnih programa zna da bude kompleksno, iscrpljujuće i zahtevno. Taman pomislimo da smo nešto osvestili, a onda opet neka nova spoznaja tako snažno nas protrese da se zapitamo da li smo opet na samom početku,  da li smo se uopšte ikada sa njega pomerili? Nekada ceo taj proces zna da bude toliko iscrpljujući  da se zapitamo da li sam ovde došao da ceo život osvešćujem podsvesne programe?

Šta i kako dalje?

Emocije su tu da nam pomognu da vidimo gde smo i kako dalje! Emocije su nam glavni pokazatelj i vodič za sve što radimo, kada odlučujemo, postavljamo pitanja…  Ako smo dovoljno svesni da znamo da imamo problem, shvatamo da se osećamo loše i želimo da to okončamo onda treba sebe da stavimo nasuprot te situacije koja nas muči. To nije uvek jednostavno pa je dobro ako možemo da potražimo pomoć nekog ko je obučen za to.

Šta možemo da uvidimo kada se nalazimo naspram našeg „ problema“ ?

Možemo da uvidimo kako se osećamo! Koje emocije upućujemo. Ovde sada ne ulazimo u to zašto se tako osećamo i da li za to imamo razloga ili ne. Kada postanemo svesni svake svoje emocije, možemo i da ih zapišemo na papir. I na kraju da razmislimo o tome kako bi se ja osećala/o i ponašala/o da su meni upućene!

 

 

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

 

 

 

 

 

14.10.2017 počinje obuka za Holistic Life Coacha u trajnju od šest meseci, Obuka se izvodi na Novom Beogradu. Zakažite intervju, proverite da li je ovo zvanje za vas!  Sve informacije možete dobiti na upit Viber video poziv +381 605000933 ili Skype id: lidija.lifecoach

Obuku vodi Lidija Grujić, autor Holistic Coachinga

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *