UPOZORENJE NASTUPA RETROGRADNI MERKUR

Zašto je bitno posvetiti posebno pažnju ovom Merkuru koji će sada uskoro biti retrogradan? Merkur je čovek koji misli, a od naših misli zavisi  sve nadalje… ne kaže se džabe .. „ Kakve su ti misli, takav ti je život „ … 

Planeta Merkur predstavlja  naš način kako mislimo, kako razmisljamo, kako formiramo misli, koje su nam namere kada dodje do retrogradnosti ova planeta donosi na globalnom nivou, svima nama jedan ulazak u lavirint, gde smo već bili, naročito se to odnosi na naše misli, na nase namere i zato u ovom period nije pametno da se igramo sa mislima i namerama.  Treba ostaviti misli da miruju, želje da se odlože za neko drugo vreme, a pošto je Merkur planeta koja govori o našem nacinu komuniciranja, onda ovo svakako nije vreme da se svadjamo, raspravljamo, verbalnim putem dokazujemo, isterujemo pravdu, ispravljamo Krive Drine  …

Ova retrogradna energija Merkura donosi mnogo potencijalnih nevolja, nerazumevanja u komunikaciji, nesporazuma, mnogo toga što je jasno, postaje nejasno i konfuzno.  

Šta je savet za ovaj period kada je MERKUR RETRO? 

Naravno za sve znakove se odnosi …

– ne treba nigde žuriti i za sve treba ostaviti vreme, posebno kada su u pitanju neke bitne odluke koje se ne mogu odložiti, ovde cu naglasiti da ovo posebno važi za Device i Blizance jer njihov vladar je Merkur i njegov uticaj najvise osetiti ova dva znaka  i to narocito posle 10-og avgusta pa sve do kraja meseca.

– svaki razgovor, svaku poruku, svaki papir ili dokument koji cete pisati ili potpisivati, treba dobro proveriti, sta ste rekli ili sta cete reci, na koji nacin, koje reči cete napisati, izgovoriti, jer sve moze da se izokrene i pogresno protumaci, moze se sve obrisati pa sve proverite nekoliko puta, ovo posebno važi za promenljive znakove najvise : Device, Blizanci, Ribe i Strelčevi ( oni koji su rodjeni u ovim znacima, ali i oni koji imaju podznak u ovom znaku) 

-pogledajte kome šaljete sms, poruku, mejl, proverite adresu, sadrzaj poruke.

-obratite pažnju na telefone, može lako da dodje do gubitka telefona ili mogućih kvarova na telefonu i ostalim uredjajima…

– obratiti pažnju na sve sto cujete jer lako mozete nasesti na provokaciju, tračeve, jer sve su same dezinformacije oko vas. Posebno se odnosi na osobe koje su u žiži javnosti tokom avgusta ili imaju neki vid javnog nastupa, usmene ispite I sl. 

– Nista ne treba uzimati zdravo za gotovo , posebno kada su u pitanju poslovni pregovori ili sve ono sto se tek dogovara posle 13. Avgusta.

– Ako idete na put proverite pasoše, papire, sve sto je vezano za put i putovanje proveravajte nekoliko puta….

– Ne savetuje se u ovom periodu da se kupuje nova tehnika, bilo sta sto ima veze sa telefonima, kompjuterima, knjigama, sacekajte septembar za takve odluke. 

A sta je zapravo Retrogradno kretanje ili sama reč retrogradnost? To je svakako kretanje unazad, energija koja nas koči, koja nas sputava, energija koja po astroloskom tumacenju karme, ima veze sa karmickim dugovima, ova energija ima veze sa 12 poljem, upravo polje koje govori o karmickim dugovima i zadacima. Znaci i ako se dese neke stvari koje su nepredvidvljive i ako vas tok vaših misli iznenadi, to je sve posledica ovog Merkura, tako da je jako bitno da se uspori. 

Ovo je jako bitno jer je Merkur planeta kretanja, pa kada je vec on krenuo unazad, moramo i mi sami da obratimo paznju na nase kretanje, fizicko ali i psiholosko, odnosno obratiti pažnju na sam tok nasih razmišljanja. Najbolje je naći način resetovanja misli, meditacija, bavljenja sobom uz neki vid opustanja misli. 

Ovnovi mogu se opustiti uz neku fizicku aktivnost ili uz neke dobre i kvalitetne planove u vezi posla, Bikovi se mogu opredeliti da srede svoj zivotni prostor, mozda da češće borave u prirodu i u šetnjama koje je im najvise prijaju. Za Blizance je ovo period kada se ne savetuje da se mnogo bakću i posvećuju drugima, vec je najbitnije da sačuvaju svoj unutrasnji mir. Rakovi će se baviti porodicom i organizacijom porodicnog budžeta, planovima za posao itd.. Rakovi uvek nađu čime da se okupiraju … 

Za Lavove koji slave sada svoje rodjendane, bilo bi dobro da preispitaju svoje emotivne odluke, jer ce ih neke osobe i neki dogadjaji vratiti u proslost. Devicama je vec dovoljno otezano zbog ove retrogradnosti, pa moraju da obrate pažnju na sve moguce aspekte u svog života. Vage ce biti usmerene na ljubav, a Škorpije će morati da budu manje isključivi, a vise da pokazu osecaj objektivnosti. Strelčevima ovo nije nimalo lak period za donosenje odluka, tako da sve sto moraju da odluce, nek bude ostavljeno za kraj avgusta. Jarčevi će biti smireniji jer će njima najvise od svih znakova odgovarati ova retrogradnost, jer su oni jedini znak koji uz svoj Saturn vole da se vracaju unazad. Za Vodolije nimalo lak period, stoga njima se savetuje da budu sto vise opusteniji i da prihvataju stvari onakve kakve jesu i Ribama se savetuje da obrate pažnju na svoje snove jer mogu imati jako bitne snove i poruke koje mogu dobiti kroz snove, takodje niima je jako bitno da redovno spavaju jer mogu imati i zdravstvenih problema upravo zbog nedovoljnog spavanja. 

Čuvajte se Merkura, čuvaće i on vas …

Text: Nena Janković, astrolog

(20 godina rada sa klijentima iz oblasti Astrologije, uživo i putem skajpa) 

FB page: Astrologija Nena Nena Astrosense 

ostali textovi

Nena Janković, Astrolog
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.