TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA I 8 RAZLOGA ZAŠTO JE IZABRATI

Zašto vežbati transcendentalnu meditaciju?

Poboljšava rad mozga

“Tehnika TM jednostavno i prirodno dozvoljava duhu da se umiri i dospe u stanje unutrašnje sredjenosti i tišine, što dovodi do usklađenog rada leve i desne hemisfere kao i čeonog i potiljačnog dela mozga. Ova usklađenost (koherencija) moždanih talasa povezana je sa boljim pamćenjem i poboljšanom sposobnošću rešavanja problema i donošenja odluka. Ova promena u radu mozga utiče i na ostatak fiziologije, smanjujući visok krvni pritisak, jačajući srce i poboljšavajući opšte zdravlje.”

Bolje zdravlje

“TM se pokazala kao najdelotvorniji zdravstveni i velnes program koji postoji. Ne poznajem ništa drugo što bi tako uspešno održavalo dobro zdravlje i smanjivalo upotrebu zdravstvenih usluga i medicinskih rashoda.”

Pospešuje koncentraciju

“TM stvara smirenost, a jedino kada ste smireni možete da razmišljate – da se koncentrišete. Kada su vam u glavi haos i buka, ne možete ispravno da shvatate niti da radite svoj posao. Razumevanje proističe iz smirenosti, a TM je vežba dodirivanja te smirenosti nekoliko minuta svakoga dana.”

Kreativnost!

“Ni jednom nisam propustio meditaciju tokom 34 godine. Meditiram jednom ujutro i jednom popodne, po dvadesetak minuta svaki put. Posle nastavljam svakodnevne poslove. Uvideo sam da radost “činjenja” raste. Stvaralaštvo se uvećava. Životna radost se širi. Intuicija je bolja. Uživanje u životu je veće. A negativnosti se smanjuju.”

Smirenost

“Vežbam TM više od 30 godina. To mi je pomoglo da neprestano poboljšavam radne sposobnosti. Pomoglo mi je da se suočim sa stresom i životnim teškoćama. I, ja čvrsto verujem da mi je upražnjavanje TM pomoglo da održim smirenost duha – dalo mi je uravnoteženost bez obzira na okolna dešavanja.”

Unutrašnja sreća

“Sada sam srećnija i kreativnija nego što sam mogla i da sanjam. Volela bih da sam počela da meditiram mnogo ranije, ali naprosto nisam shvatala da je to nešto što čovek može da nauči! Bila je veliko uživanje naučiti TM – to je tako predivno laka i prirodna tehnika.”

Medjuljudski odnosi

“Redovna vežba TM ne samo da smiruje duh, već takođe i omekšava i neguje srce. Posledica toga je da čovek više ceni druge i uživa u više sklada, ljubaznosti i ljubavi. Majke mi kažu da ih deca podsećaju da treba da meditiraju – mislim da to sve govori.”

Mir u svetu

“Ako će stvarno doći vreme mira u svetu, tada to mora početi sa nivoa pojedinca. Miran svet sačinjen je od mirnih pojedinaca koji koriste svoj puni potencijal. TM je katalizator mira. Kada bi više ljudi upražnjavalo TM, svet bi bio miroljubiviji.”

To su najmanje osam razloga da još danas počnete sa trancendentalnom meditacijom – prijavite se na besplatno uvodno predavanje i dobićete svog ličnog učitelja. Link za prijavu

coaching magazinTranscendentalna meditacija je jednostavan, prirodan, nenaporan postupak koji vodi svesnost od aktivnog površinskog nivoa prema staloženom stanju odmorne budnosti. U ovom stanju odmorne budnosti telo dobija dubok odmor, misaona aktivnost se smirila i doživljava se najdublje sopstvo. Transcendentalna meditacija se lako uči i sa zadovoljstvom upražnjava. Praktikuje se dvaput dnevno, udobno sedeći zatvorenih očiju. To nije religija, filozofija ili način života. To je najrasprostranjeniji i najviše naučno dokumentovan način samorazvoja.

Link za prijavu: Transcendentalna meditacija

FB page: Transcendentalna meditacija – Srbija

text: Transcendentalna meditacija – Srbija & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *