TEŠKE PLANETE DONOSE PROMENE

Konjukcija Saturna i Plutona u znaku Jarca. Upliv se oseća od 20.12.2019  do 05.02.2020

Pluton

,,Sila koju najavljuje Anubis jeste sila koja izvire iz postojanja podzemog carstva, carstva u kome prebivaju mrtvi.,,

Pluton predstavlja upliv koji ne vidimo, tamo gde je Pluton u horoskopu tu je nezvani gost koji vrši uticaj ne bi li se stvorila kriza neophodna za preobržaj i transformaciju.

Pluton je viša oktava Marsa a njegova funkcija je da pročisti stvari na kolektivnom nivou. Dok je Mars zadužen da pročisti stvari na ličnom planu.

Dok Saturn čuva svoju poziciju Plutonu je pozicija ne bitna stoga će Saturn u susretu sa Plutonom morati da napusti utvrđenu strukturu kako bi sačuvao poziciju te da krene putem korenitih promena ili suštinske reforme ako želi da ostane na istom mestu.

ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

U mundanoj astrologiji, pored Urana ima ulogu izazivanja kolektivnih katastrofa.

Pluton je čuvar tamnog sunca u svemiru.

Najavljuje postojanje života u nekom drugom obliku.

Kralj Senki, Pluton, vladar je najfinije transformacije koju čovek može da doživi i ništa ga ne može sprečiti da deluje. Jer Pluton je kraj i početak…

Vezuje se za Etiopiju a Etiopija je centar iz koga potiče Vudu magija.

Neuništivost je vezana za Plutona stoga, takođe, predstavlja sposobnost regeneracije.

Primarna funkcija je preobražaj koji se dešava kada se osvetli ili dovede do površine svesti uzrok onoga što stvara nesklad, inhibicije, napetost, uzrok određenih stvari koje se dešavaju a koji su skriveni unutar bića ili unutar određenog sistema.

Pluton je tačka suočavanja. 

Većina onih koji se bave bioenergijom imaju jakog Plutona ali i svi oni koji imaju bilo kakav uticaj na mase poput rok zvezda.  Sve osobe sa snažnom harizmom imaju i istaknutog Plutona u natalnoj karti.

U izvršenju svojih namera Pluton deluje brutalno i hladno.

Jak Pluton može se sresti kod vrhunskih hirurga i moćnih psihoanalitičara.

ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

U zavisnosti od toga sa kojom planetom je u aspektu zavise metode kojima vrši uticaj.

Sa Marsom to je nož pa predstavlja hirurga dok je sa Merkurom – špijun isto koliko i psihooružje. Sa Saturnom uticaj vrši preko tabua i zabrana.

Pluton kruži samom ivicom solarnog sistema. Ovo je margina i granica nama poznatog planetarnog sveta.

Na Drvetu života Daat (Pluton) je tačka potpune transformacije bilo da putujemo gore ili dole po Drvetu života. On je okidač za spoznaju da je život igra u kojoj učimo veštinu učestvovanja bez vezivanja.

Biti u životu ali ne i u zamci života!

Pluton je nestanak ega isto koliko i odustajanje od svega što je izgrađeno, što je stvoreno, prikupljeno, odustajanje od svega što je naučeno.

Ova prekretnica vodi ka Saturnu koji označava opadanje vitalnih procesa u čoveku. Telo više nije snažno, sve što je potrebno, sada, su mir i tišina kako bi se život ponovo sagledao iz nove perspektive te došlo do razumevanja koje nije moguće imati dok su u toku aktivnosti povezane sa spoljašnjom egzistencijom.

U konjukciji principi se udružuju.

Saturn

Saturn je princip vremena i trajanja. Vreme je prvo ograničenje. Saturn je povezan sa onim stvarima koje su stare i potvrđene.

ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

U čoveku Saturn predstavlja razumevanje, prepoznavanje onoga što jeste. Viđenje šablona koji se ponavljaju, prepletenost događaja.

Hronos – Bog održavanja i forme.

Saturn je spor, otporan na promene, nosi sa sobom svoje prstenove ograničenja koji mogu biti proizvod događaja koji se desio pre organskog života na Zemlji.

Saturn su I nasleđena ograničenja preko predaka.

Saturn je kontrola, Jupiter mudrost, Pluton preobražaj.

Na nivou ličnog razvoja kod pojedinca konjukcija može doprineti razotkrivanju svega što je atrofiralo, propalo, sraslo, što je zacementirano, okovano i utamničeno te će voditi u drastične odluke kako bi se stvorila kriza koja neizbežno vodi u pravcu odstranjivanja onoga što je održavalo tu atrofiju, utamničenje, zaostajanje.

U nekim slučajevima smrt može zaustaviti dalje propadanje kao što bi duga hronična bolest završila prelaskom u drugu dimenziju te oslobađanjem od patnje i tereta.

Susret Saturna i Plutona ukazuje na početak suočavanja sa sopstvenom senkom koju je neophodno prihvatiti kao deo celine a energija koja se prikupi tokom procesa korisna je za rađanje novog ,,ja,,

Jarac je institucija –  znak zadržavanja i restrikcije.

Na mundanom nivou konjukcija predstavlja vrata koja će se odškrinuti te ukazati na sve ono što treba odstraniti i ukloniti u državnim instucijama kako bi korupcija i zloupotreba moći u narednom ciklusu bile iskorenjene ili bar svedene na najmanju moguću meru.  Proces stvaranja zdrave strukture na temelju starih i proverenih vrednosti neće biti bezbolan ali na taj način vodi do preobražaja putem uvođenja reformi na opisan način.

ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

Najverovatnije, konjukcija će biti okidač za reformu u ministarstvu odbrane, zatim u ministarstvu za rad i zapošljavanje, boračkih i socijalnih pitanja. U ministarstvu poljoprivrede, rudarstva i energetike. U ministarstvu građevinarstva i infrastrukture.

Nakon toga, sa prelaskom Saturna u znak Vodolije više se ne ide u pravcu trajanja već u pravcu razbijanja i rasprčavanja kako bi se reforma sprovela u revolucionarnim stremljenjima i kroz anarhiju, osim ukoliko se do tada ne uvede novi model postojanja, kako pojedinca tako i same države.

ostali textovi

Za Coaching Magazine piše: Tanja Joksimović, ISAR CAP, profesionalna astrologija.

Sva prava zadržana.

Tanja Jokismović

Tanja je dugogodišnju ljubav prema Astrologiji pretočila u profesionalni rad sa klijentima u Astro centru od 2004 godine gde stiče veliko iskustvo u radu sa klijentima.

2008 upisuje se na Kepler institut u Beogradu kako bi stekla status Diplomiranog Astrologa Konsultanta.

Astrologija kao profesija ima vrlo malo uspostavljenih standarda zbog čega javnost ima delimičan uvid u pravu Astrologiju i meša je sa drugim oblastima.

Diplomirala je 2014 godine na Kepler Institutu stekavši status Diplomiranog Astrologa Konsultanta i postala sertifikovani međunarodni profesionalni astrolog (ISAR CAP).

Nastavila je sa postdiplomskim studijama Energetske astrologije i završila osnovnu obuku za Bahovog praktičara u psihološkom savetovalištu ,,JAZZ” u Beogradu.

Pored astrološkog obrazovanja Tanja ima sertifikat za bavljenje regresoterapijom, stečen 11.03 1999 godine u centru za međunarodno istraživanje energetske medicine dr.sci Ljubiša Stojanoviću Novom Sadu od J.E.Sigdell-a, ovlašćenog od Brayan Jameison-a

                

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.