TAJNA ZA USPEŠNE AFIRMACIJE

Afirmacije su veoma moćan alat, a zašto je to tako, u čemu je tajna?

coaching magazin
Marina Zlokolica, HLC

Mi smo kompleksna bića i sve što radimo potrebno nam je da zadovoljimo naš mentalni, emotivni i fizički nivo. A afirmacija upravo to spaja.

Sve što danas postoji oko nas nekada je postojalo samo kao ideja. Ideja kao polazna tačka, što je ustvari predstavlja naš mentalni nivo. Zatim ta ista ideja budi emocije u nama. Proživljavamo sve kao da se sada upravo sve i dešava. Radost, sreća, ushićenje, ljubav toliko mogu da pobude strast u nama da zaista možemo da poverujemo da smo u središtu dešavanja. Time je zadovoljen i naš emotivni nivo koji je veliki pokretač.

Sada kada imamo ideju i emocije koje nas pokreću i inspirišu mi zaista vidimo sasvim jasnu sliku one fizičke realnosti kojoj želimo da svedočimo. Time smo zadovoljili naš fizički nivo.

Kada smo to uspeli, to znači da to što želimo smatramo da možemo da imamo ili da nam pripada, zavisno već šta želimo da postignemo. A dokle god nisu nam jasne slike i osećaji na sva tri polja, postoji neki deo nas koji se buni protiv naših želja. U tome se krije tajna afirmacija.

Kada ne proživimo u potpunosti afirmaciju, to znači dve stvari:

  • da treba da se potrudimo da još malo prodremo u sebe i vidimo šta nas sputava
  • Ili da je preformulišemo i izaberemo reči bliže našem srcu.

A ako je doživljavamo na sva naša tri nivoa  onda samo napred u akciju do ostvarenja.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica 

photo: pixabay & Coaching Magazin

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *