SUTRA JE NOVI DAN

Sigurno Vam se nekada u životu desilo da ste poželeli da Vam se nešto što ste proživeli nije ni desilo. Poželeli ste nekada da je možda bio bolje da ste taj dan prespavali. Ali nije stvar u događaju koji nam se desio već u nama kako smo taj doživljaj obradili. Da li smo ušli emotivno u tu situaciju, da li nas je to uznemirilo, da li smo u afektu izgovorili nešto zbog čega smo se kasnije pokajali.

coaching magazin

Znate, kajanje je jako opterećujuće osećanje. Veoma teško prolazi. U stavri pristno je u „vazduhu“ sve dok sami ne prevaziđete dati događaj. Zbog toga postoje razne tehnike praštanje. Tek kad oprostimo, kad otpustimo dati događaj ili situaciju, tek onda možemo krenuti dalje. U suprotnom će nas stari teret uvek vraćati nazad. Čak i stagniranje je vraćanje u nazad. To je isto kao kada pročitate da je neka planeta retrogradna u horoskopu, kad izgleda kao da ide u nazad. I obično ni to nije dobro. Dobro je samo kada se ide napred, kada se „krećemo“.

A kako se ide napred posle nekih teških događaja. Ne kažem da je lako, ali je izvodljivo. Svako jutro počinje novi dan. Svaki dan donosi nove obaveze i događaje. I tako, krenete od onoga da dišete. Budite zahvali na tome. Zahvalite se kome god želite, roditeljima koji su odlučili da se rodite, anđelima koji su vas sačuvali sve ove godine, Bogu koji Vam je podario mogućnost da upoznate ovaj svet ili Univerzumu koji je rešio da baš na našoj planeti započne život.

Sve je to sastavni deo života, i odrastanje i usponi i padovi. Znate kako kažu nije teško pasti, teško je ustati posle pada, ali nije nemoguće. Kada ustanete, Vi ste bogatiji za jedno veliko životno iskustvo. I učite iz njega.

Svako novi dan je novo iskustvo, nova životna priča. Samo kad grešimo a greške ne vidimo, dešava nam se da se „vrtimo u krug“. Kako u Reikiju kažu, ponavljamo razred, jer nismo ništa naučili. Nismo izvukli lekciju iz života. Neko lekciju „plati“ novcem, neko emocijama a neko zdravljem.

Ne čekajte da Vam se „gomilaju“ računi. Kad Vam budu „stigli“ na naplatu možda nećete moći da se nosite sa svim događajima. Učite i ne ponavljajte greške. Menjajte emociju sa kojom dočekujete te dogadjaje, menjajte nači kako na njih reagujete. Možda se događaji vraćaju kao „provera“ vašeg znanja i sazrevanja.

Coaching konsultaciju sa Jelenom možete zakazati klikom na link

coaching magazin

Ne bežite od životnih lekcija, ne kažem da uvek treba reagovati samo iz razuma, i emocije su jako bitan element u našem životu. Povedeni svojom vibracijom, razuma, emocija i fizičkog tela reagujemo autentično, onako kako mislimo da treba. Ali ne zanči da promene nema. Sve se uči. Coach je tu da Vam pomogne da sagledate i drugi ugao vremena i prostora. Da otkrijete sebe na novi način i da Vaše novo lice bude Vaše „autentično Ja“.

„ Dok plovite kroz život, ne izbegavajte uzburkano more. Mirna voda Vas neće pretvoriti u iskusnog moreplovca.“

Živite svoj život punim plućima. Radujte se novom danu. Radujte se sebi u  ogledalu. Nasmešite se. Opustite stegnute mišiće na svom licu. Osetite vetar na svojoj koži. Zatvorite oči. Uživajte u zvucima koji Vas okružuju. Priuštite sebi odlazak u prirodu. Pa tada ponovite sva ova opuštanja. Dajte svom biću da diše slobodno. Vi ste ga „vezali“ vi ga i „oslobodite“ svih stega i okova koje vas kao vaše zabrane vuku ka dnu.

Hvala mojim mentorkama i divnim ženama, uz čiju pomoć  ja danas razumem promene koje i sama proživljavam.

Jelena Milenković, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *