STRELA DOBROG STRELCA POGAĐA CILJ

Kada kažemo Strelac, prvo što nam pada na pamet jeste sloboda. Druga reč koja bi se povezala sa ovim znakom jeste istina. I još jedna reč koja je  takođe jako bitna i naglašena u karakter u ovog znaka jeste pravdoljubivost. Strelčevi su po prirodi večiti borci za prava. Njihova borba je svakodnevna i veoma otvorena. Kod njih ništa nije sakriveno, sve je transparentno. To je znak koji je uvek u borbi da iskaže svoje ja, svoje ciljeve. Nikola je po rođenju Strelac, ali sa jakim uticajem svog podznaka koji se nalazi u znaku strastvene i dinamične Škorpije. Nikola je  ostvario svoj životni san da otputuje van granice svoje zemlje i da tamo nađe svoje parče neba.

Nikola, koliko u svom životu osećaš uticaj svog Sunca u znaku Strelca?

Uticaj je velik. Moram priznati da sam celog života preuveličavao svoj podznak škorpiju, ali kako vreme prolazi, vidim dosta od strelca u sebi. Ogromna potreba za slobodom, takođe pravdom, ali i ogromna snalažljivost, talenat za strane jezike, ljubav prema putovanjima, odlični odnosi sa strancima i slično. Moj život danas ne bi imao smisla ukoliko nema uticaja inostranstva i stranih kultura.

Astrologiju jako dobro poznaješ, šta bi izdvojio kao najbolju osobinu svog znaka, a šta bi izdvojio kao najveću manu Strelca?

Svaki znak ima skup vrlina i mana, pa i strelac, iako ponekad volim da se našalim da nema boljeg znaka. Najbolja osobina, po mom mišljenju, je nezavisnost. Ukoliko pogledamo oko sebe, možemo videti da dosta ljudi vrlo teško podnosi samoću i prilagođavanje. To nije slučaj sa strelčevima. Primeri loših osobina su teškoća vezivanja i sklonost ka dosadi. Strelac voli avanture, uvek drugačije, uvek posebne. Ne voli ponavljanja, a teško se vezuje. Vrlo je fleksibilan i promene odlično podnosi. Mada, Mesec u biku je kod mene uradio svoje, da malo teže podnosim promene od “običnog strelca”.

ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

Svi znamo da je Škorpija veoma isključiva, instinktivna, tajanstvena i jako emotivna. Da li kod sebe prepoznaješ ove osobine i koliko su ti bile bitne u ophodjenju s drugim ljudima?

Svestan sam da je moja kombinacija znaka i podznaka veoma moćna, ali i teška, jer su u pitanju dva znaka različite prirode. Škorpiji sam zahvalan, jer sam zbog nje uspeo da savladam mnoge emotivne probleme u sebi, a emocije kod škorpija su veoma snažne i skrivene, ali sa druge strane, škorpija je veoma radikalna, sklona da saseče, okrene novi list odjednom i obriše osobu iz života ukoliko ima razlog. Potrebna je kvalitetna transformacija i škorpija koja je dotakla dno, skočiće do vrha, neće ni sama znati kako, ali će vrh svakako dostići. Veoma sam tajanstven, otvaram se teško, iako volim da pričam o sebi, što je karakteristika strelca, pa nekako uspem da nađem sredinu. Uvek pristupam odnosu sa određenom zaštitom dok se ne uverim da je “bezbedno”.

Venera u Škorpiji je jako istaknuta u tvojoj natalnoj karti. Da li ti deliš mišljenje da je ovakva Venera najkomplikovanija kada je ljubav u pitanju i kako bi sebe opisao…. Kakav je Nikola kad voli?

Kada Nikola, odnosno Venera u škorpiji, voli, to je bolno bez nekog konkretnog razloga. Venera u škorpiji je veoma posesivna, ljubomorna, sklona da uvrti sebi u glavu određenu priču o partneru, a da zapravo nije tako u realnosti. Vrlo negativno pristupa ljubavi i volim da kažem da su to osobe koje su verovatno iskusile prevaru u prošlim životima. Tražimo manu u odnosu i tamo gde je nema. Tražimo problem. U prethodnom periodu sam upoznao dosta osoba sa ovim položajem Venere i svi imamo jednu zajedničku karakteristiku – dignemo ruke od ljubavi jer smo svesni da smo veoma posesivni, a nas ta ljubav boli unutra. Lakše nam je da odustanemo i budemo sami. Složio bih se da je Venera u škorpiji najkomplikovanija u ljubavi, ali i sama astrologija to kaže imajući u vidu da je Škorpija suprotan znak Biku kojim Venera vlada. 

Mesec je u znaku Bika što kod tebe govori o potrebi da budeš egzistencijalno stabilan. Koliko ti je bitna materijalna sigurnost i da li je možeš još nešto da nam kažeš o uticaju Meseca u znaku Bika?

Svaka osoba koja me bolje poznaje zna koliko volim da imam “štek”, kao i svaka druga osoba sa Mesecom u zemljanom znaku, a posebno biku, koji je fiksni znak. Kao što sam već napomenuo, ovo je Mesec koji voli da koči kada su promene u pitanju, a moj strelac bi da ide daleko i da troši mnogo. Pored materijalne stabilnosti, a bik je fiksna zemlja, pa ujedno i stabilnost sam po sebi, Mesec u biku je i emotivna stabilnost. Ja ne umem da se derem, ne umem da imam ispade agresije i besa, iako imam jakog strelca, a posebno škorpiju, jer Mesec predstavlja naše emocije, a one su u biku stabilne. Loša strana emotivne stabilnosti je da mi ponekad treba 10 sekundi da reagujem na  osnovna dešavanja u okolini, a i malo više vremena da se psihički probudim ujutru, dok je telo (strelac) uveliko budno. Ali bih napomenuo da je moj Mesec u trigonu sa Neptunom, pa se vrlo često pogubim u sopstvenoj glavi i ne konstatujem spoljašnje događaje. Ako uzmemo pomenutu Veneru u škorpiji i Mesec u biku, ljubav i emocije su u suprotnim znacima, pa moram da priznam, da vrlo često imam problem da mi se kod osobe sviđa izgled (Venera), ali ne i ličnost (Mesec) i obrnuto.

Pošto se baviš astrologijom volela bi da te postavim neko pitanje iz ugla astrologije. Koji je po tebi najbolji znak u horoskopu ( zasto ) i koji je znak najbolje imati ga kao podznak ?

Volim sva tri znaka koji čine “delove moje ličnosti” (strelac, škorpija i bik) i volim da se našalim i da kažem da je neki od njih najbolji, a recimo da ne volim vodoliju, jer nemam nikakav uticaj elementa vazduha u natalnoj karti, pa mi je vrlo teško da razumem postupke blizanca, vage i vodolije, ali na kraju svih dvanaest znakova su tu da prave balans različitih osobina i suprotnosti, i smešno je tražiti “najboljeg” među njima. Ovo mislim i za znak i za podznak. Ne postoji osoba koja je čisti strelac ili čista škorpija. Svi mi imamo uticaje određenih znakova u određenim aspektima života i delovima naše ličnosti, neki od njih su izraženiji, ali ono što hoću da kažem – svi smo različiti, sa vrlinama i manama, nema “najboljih”.

I za kraj ko je specifična rečenica koja tebe opisuje kao Strelca?

Živi i pusti druge da žive. Čuti šta drugi rade u životu je neizbežno i može biti zanimljivo i poučno, ali osuđivanje je deo koji je problem. Smatram da svaki čovek treba da gleda svoja posla i da se trudi da uredi svoj život kako želi, a ne da gleda tuđi. 

ostali textovi

Text pisala za Coaching Magazin: Nena Janković, gost intrevjua Nikola Petrović

Nena Janković

Nena Janković astrologbavi se izučavanjem astrologije već 23 godine, 20 godina aktivno radi sa klijentima. Uža specijanost su joj karmički odnosi i tumačenje uticaja karme kroz natalni horoskop, kao i deo astrologije koji se naziva sinastrija ili uporedni horoskop. Radila je za mnoge medije. Vodila je astrološke emisije na radiju, pisala je i prevodila tekstove astrološke za ” Astrologus “, držala svoju astro školu koja je i dalje aktuelna. Saradjuje sa nekoliko astro portala, piše mesečne astrološke analize i astrološke textove za Blic ženu, a najviše se raduje kontaktu sa klijentima uživo. 
Izradjuje natalne ( životne ), godišnje, poslovne, ljubavne, uporedne, karmičke i horoskope za decu. Horoskope tumači ličnim kontaktom i putem vajbera i skajpa. 
Drži astrološke radionice iz oblasti Astro-healing-a na odredjenu temu. Ima svoj Youtube astro kanal.

Kanali: Youtube & Fb page: Nenna Astrosense

Dragi čitaoci Coaching Magazina, zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da organizujemo školu astrologije uživo i online koja ce početi 18.01. u trajanju od tri meseca. Nena Janković biće vaš predavač i mentor! Više informacija klikom na linkŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.