ŠTA SPREČAVA OSTVARENJE MOJE ŽELJE

Svaka želja obojena je jakim emocijama (strast) prema želji. Kada imamo viziju, vidimo sebe sa nečim ili nekim mi zapravo vidimo finalne, u tom momentu jasno možemo oseiti lepe i prijatne emocije kojima smo ispunjeni. Taj minut vizije koji smo doživeli navodi nas na razmišljanje kako to možemo i realno da doživimo. U ovom koraku naš racionalni deo nudi nam mogućnosti koje su za i protiv. Kasnije se javlja iskustvo iz uma koje dodatno boji želju. Ako smo imali slično iskustvo u kome nismo zablistali, um će nas podsetiti na to. Navešće nas da se prisetimo na nivou emocija, misli i slika. Ovaj korak je poznat po tome što strast iz vizije polako počinje da nestaje. U narodu rečeno ” prošlo me je”. U ovom koraku većina odustane.

Mnogo je razloga za odustajanjem. Strah je prvi i najjači. Neizvesnost najčešće navodi na odustajanje jer motivacija opada. I kada bi pobrojali sve razloge za odustajanjem, u pozadini svih, opet bi našli jednu emociju STRAH.

PREVAZIĐITE STRAH

Osećanja su starija od reči. Podjednako trebate voditi računa o tome kako se osećate i šta govorite- mislite. Ako informativno znate da će u većini slučajeva kada pomislite na ostvarenje želje pojaviti se strah, onda strah nije neočekivan i neće imati moć kao kada bi vas iznenadio. Ali zašto se strah javlja. Možda da vas zaštiti, možda da vas spreči od nepoznatog, možda da vas poštedi patnje….možda! To niko ne može tačno da zna, osim vas samih. 

Strah koji osećate je u vama, vi njega posedujete ne on vas. 

Ako informativno znamo ovo, onda imamo moć da odlučujemo šta želimo dalje. 

PRVI KORAK SUOČAVANJE: čega se realno bojim? Postavite sebi pitanje. Doćićete do zanimljivih odgovora.   ” A da li se ja zaista bojim toga, šta je najgore što mislim da mi se može desiti”?

DRUGI KORAK: kako mogu osećanje straha umanjiti ili zameniti osećanjima koje mi koriste? Ok, osećate strah, ali da li zaista želite da stojite tu gde jeste, paralisani ili imate želju da pokažete ko je ovde gazda. Da li bi ste sebi dozvolili da vas neko neprestano drži tako da ne možete proći, ili bi ste pokušali da se oslobodite? Tako je i u ovom slučaju. Ako ne želite da vas strah drži, a već znate da je njegova jedina funkcija da vas drži onda izaberite da ga umanjite i zamenite nekim osećanjem koje vas navodi na akciju, na kora dalje. Šta bi bilo kada bi ste umesto straha prema vašoj želi osećali radost? 

TREĆI KORAK: akcija kako ćete to sprovesti u delo. Upamtite osećanja su starija od reči, dakle od osećanja se kreće. Izaberite prijatno osećanje prema vašoj želji za vaš dnevni meni! To osećanje gajite, izražavajte i živite celi dan sa delotvornom vizualizacijom. Jasno ćete videti i osetiti kako se menjaju emocije u vama, što dovodi do novih saznanja onih poželjnih. Vrata se otvaraju!

DA LI OVO DELUJE?

Kako možete biti sigurni da li ste na pravom putu? Lako je, pitajte se kako se osećate. Ako u vama osetite prijatna osećanja onda ste na pravom putu, ako osetite zabrinutost, strah ili bilo koju drugu nelagodu, pozabavite se njime. Najpre imenujte neželjeno osečanje, zatim vratite se na prvi korak.

text: Lidija Grujić, autor Holistic Coachinga

 

OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

počinje 22.01.2017 u trajanju od šest meseci, princip rada dva puta mesečno. Obuka je moguća i putem Skype-a.
Ako želite da unapredite svoje znanje ili da se profesionalno bavite coachingom onda ste na pravom mestu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za intervju, što je uslov za pohađanje obuke.
Tokom obuke naučićete kako se vodi Coaching proces uz pomoc Coaching pitanja i Coaching alata. Praktično ćemo se baviti ličnim ciljevima, kako bi spoznali moć coachinga!

Više o obuci možete saznati na 0605000933

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *