ŠTA JE ZAHVALNOST, ČEMU SLUŽI?

Zahvalnost, šta je zahvalnost? Da li je to reći hvala ili nešto mnogo više? Često se desi da ljudi kažu, pa ja sam zahvalan, uvek kažem hvala. A da li to stvarno znači zahvalnost? Da li i pored tog hvala uvek ima nešto što nam fali u životu? Da li to što nam baš tako jako fali čini suštinu našeg života? Ili možda za nešto drugo treba da kažemo hvala. Kada smo našem srcu rekli hvala? A tu je svaki dan i neprestano i bezuslovno radi za nas godinama, i nikad nije dobilo hvala a kamoli istinsku zahvalnost. Da li je zahvalnost reći hvala ili nešto mnogo više?

coaching magazin

Zahvalnost je nešto mnogo više. Zahvalnost se uči. Kada sam ja počela da učim zahvalnost uzela sam papir i olovku i svaki dan pisala na čemu se zahvaljujem.  

coaching magazin
Marina Zlokolica

Tako sam dan po dan počela da uviđam koliko već imam, koliko sam već dobila i svakodnevno dobijam. A kroz pisanje ono što me je posebno radovalo je kada bih poželela da prelistam svoju svesku i pogledam šta sam ranije pisala nalazila bih na oduševljenje koliko se moja percepcija života menjala i koliko sam svaki dan sve više stvari primećivala. U momentima nekih teških životnih situacija uzela papir i olovku i uspela i tada da nađem ono što je dobro u tome ili šta mi je olakšalo trenutnu situaciju, zaista takvi momenti su neprocenjivi. A kroz ceo taj proces počela sam da primećujem kako u momentima primanja i davanja osetim istinsku ljubav prema momentu kojem svedočim i to je nešto zaista divno. Nešto divno, neprocenljivo i nešto što je vredno istinskog truda i učenja.

Coaching konsultaciju ili tretman Rekonektivnog isceljivanja možete zakazati klikom na link.

Zato danas sa određene vremenske distance i iz ugla Holistic  Life Coach i sa iskustvom praktičara Rekonektivnog isceljivanja mogu da kažem da na zahvalnost možete gledati kao na jedan od zaista moćnih alata za menjanje sebe, svog života i postizanje ciljeva.

coaching magazin

Kada shvatimo koliko je veliko što smo živi i zdravi, što imamo dom, što nam je neko pružio ruku kada smo pali, što smo osvestili neki program i došli do uzroka nekog problema i još puno stvari zaista počinjemo da gledamo život drugim očima. Jer sve što se nekome podrazumeva neko se moli baš za to. I sve to je ogroman vetar u leđa kada krenemo u susret svojim ciljevima. Uvidimo koliko već jesmo, koliko možemo i da je samo nebo granica.

 

text: Marina Zlokolica, Holitic Life Coach, Praktičar Rekonektivnog isceljivanja

ostali textovi

photo: Pixabay

             OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

počinje 13.11. 2016 u trajanju od šest meseci, princip rada jednom mesečno. Obuka je moguća i putem Skype-a

saznajte sve potrebne informacije klikom na link OBUKA zakažite svoj intervju.

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *