ŠTA JE POTREBNO ZA USPEH

coaching magazin

PRVI KORAK KA USPEHU

Na osnovu naših potreba često donosimo odluku da ćemo nešto preduzeti kako bi to isto ostvarili. Te iste potrebe ne moraju nužno biti istinski naše, možemo se povesti okolinom, videti nešto što nam se svidi i doneti odluku da i mi to za sebe želimo.

Bilo koja potreba je sasvim prirodan proces koji nam se dešava iz dana u dan.

 

„Čovek bez želja, nije živ čovek“

Nećemo se ovde baviti zašto nešto želimo, hajde da prihvatimo činjenicu da samo želimo i da smo upravo doneli odluku da ćemo to nama bitno ostvariti!

 

ODLUKA JE DONETA

Koliko puta ste sebi nešto kazali, obećali, isplanirali a opet posle par dana ili par sati ste odustali? Da li sada kada razmišljate o tome da ste odustali nalazite razloge zašto ste to uradili?

VIZIJA je ono što nas navodi na nešto poželimo i da odlučimo. U našoj viziji mi se vidimo sa ostvarenom željom, tu nam je posve lepo, osećamo se ispunjeno i srećno. Vizija predstavlja krajnji cilj. To je ona slika koju vidimo ili proživimo bez uputa kako smo do nje stigli. Naprimer: „ vi ste vlasnik najnovijeg  Audija, vozite ga lagano i uživate u njemu, celo telo vam odiše zadovoljstvom i prijatnim mislima“. To je vizija koja će vas naterati da donesete ODLUKU da zaista postanete vlasnik najnovijeg Audija.

ODLUKA, bez obzira na vašu prelepu viziju, ako vi nemate dovoljno sredstava vi ćete odmah reči da to nije moguće za vas i pokapati svoju viziju. Ne postoji niko i ništa ko može da vas ubedi da je moguće drugačije. Realnost ipak pobedjuje. Ovaj momenat je jako bitan da shavtite da ne posmatrate život kao nešto što je samo SADA, jer već sutra donosi nešto novo što je u ovom trenutku za večinu ljudi apsolutno nepoznato. Dozvolite sebi mogućnost proricanja. Čak i ako trenutno apsolutno niste u mogučnosti da nešto ostvarite, pogledajte sliku malo šire, pitajte se; „ Kada bih bio/la u mogućnosti da to ostvarim za sebe“?

Odluka ima jaku moć za svakog pojedinca, ali neće vas podsećati niti vući za rukav da ste nešto odlučili, ona će biti tu da vas snaži za svaki naredni korak.

MOTIVACIJA je drugi korak koji će pomoći da odluka i dalje živi i da vas vodi do cilja. Ona se javlja i naslanja na odluku, istog momenta po donošenju odluke ona kreće da pravi „ gorivo“ za postizanje cilja. Nažalost  kapacitet motivacije nije nešto prevelik, te se valja iz dana u dan obnavljati novom energijom.

Svakodnevno podsećati se na ODLUKU, držite se obećanja datog sebi!

Svakodnevno se MOTIVISATI, koliko je uradjeno i koliko još treba da se postigne cilj.

Napravite vaš motvacioni govor za sebe, da se podsećate zašto uopšte to i radite. Budite otvoreni za nova iskustva, za pomoć koja vam je potrebna. Podelite svoju odluku sa osobama za koje verujete da će vas posavetovati. Odluka I motivacija su dovoljne da započnete avanturu postizanja svoje želje.

Sada kada izjavite nešto tipa „ ja želim“, neka vam ovaj text bude vodič da napravite „ ja sada imam“!

Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

ostali textovi

RADI ONO ŠTO VOLIŠ-Obuka za Holistic Life Coacha

Obuka za Life Coacha Holističkog pristupa, traje pet nedelja (radi se jednom nedeljno). Praktična obuka koja vam predstavlja metodologiju rada klijenta i coacha. Tokom obuke naučičete kako se vodi proces uz pomoc coaching pitanja i coaching alata. Obuka moze biti uzivo ili online putem Skaype-a. Obuku vodi autor Holistic Coachinga Lidija Grujić

Po završetku obuke dobija se:
– sertifikat
– gratis superviziju u naradnih godinu dana
– prostor za rad
– pomoc u afirmaciji
– prezentacija coaching rada na stranicama Coaching Magazina

Sve inf. mozete dobiti na 0605000933 ili na mail: lidija.grujic5@gmail.com

photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *