ŠTA DONOSI TRANZITNI JUPITER U ZNAKU JARCA?! -HOROSKOP ZA 202O GODINU

2019 je obeležena Jupiterom, Saturnom i Neptunom u sedištu. Bilo da se radi o osobi ili okolnostima pod jakim uplivom Jupitera uvek mora postojati kanal za oslobađanje ove energije. Ako je blokirana (u kvadratu ili opoziciji) situacija ili osoba ispuniće se takvom silom zbog koje neminovno dolazi do eksplozije. Otuda Jupitera povezujemo sa produktivnošću isto koliko i sa rasipništvom.

Koliko je ,,dobronameran,, zavisi od natalne karte.

Ako je disciplinovan od strane Marsa tada će se njegovo ispoljavanje manifestovati kao dobrodušnost, milost, blagostanje, sreća i napredak. U suprotnom postaje malefičan jer sve preuveličava. Tako darežljivost postaje rasipništvo, slavlje prerasta u razuzdanost, znanje u filozofiranje, apetit u halapljivost… Možemo ga povezati sa gramzivošću, pohlepom i orgijanjem.

U Blizancima, Devici i Jarcu gubi dostojanstvo.

Sam termin dostojanstvo potekao iz latinskog jezika, od reči dignitas, koja je prevedena kao dostojanstvo, a koja se koristi da označi čast i ugled.

Stoga kažemo da osoba sa pozicijom Jupitera u jednom od ova tri znaka može lako izgubiti ugled u određenom momentu u životu. Ili se naći u okolnostima pod uticaju ljudi slabog morala. Dolazi do pada moral kada nešto ne ide predviđenim tokom.Temperament osobe je fiksiran, u određenoj meri, u trenutku rođenja ali pozicija nebeskih tela se menja te vrši različite uticaje na samog natusa.

Najznačajniji su oni uticaji koji se ponavljaju, tj ,,priča,, opisana u natalnoj karti je aktivirana u momentu kada takva ,,priča,, postoji i na nebu. U tranzitu na natal, u direkcijama i sl.

Ako u natalnoj karti postoji priča za bolest, za ulazak u brak, za dobijanje potomstva, za sticanje bogatstvo ili bankrot tada možemo dalje istraživati kada će se nešto dogoditi ali ako takve priče nema u natalnoj karti uzalud to tražimo preko bilo koje prognostičke metode.

Ulazak Jupitera u kardinalni zemljani znak Jarca koji predstavlja formu, strukturu, granice, zrelost, krutost, disciplinu, nacionalizam i tradiciju, odgovornost i depresiju označiće širenje principa vezanih za ovaj znak.

Znamo da je Saturn lišen prestola od strane Jupitera, svog sina. Da li će Jupiterov pokušaj da zbaci Saturna sa vlasti prilikom njihovog susreta naredne godine biti uspešan zavisi od mnogih faktora.

Saturn ili Hronos je vreme a vreme je prvo ograničenje. Sasvim je izvesno da će se mnogi sresti sa sopstvenim ograničenjima i sa spoznajom da im vreme ističe. Saturn je otporan na promene te tako i sam znak Jarca kojim vlada. Zbog ovoga je razumljivije zbog čega se zemlje pod uticajem Jarca tako teško menjaju.

Svaka nebeska stimulacija koja se u određenom vremenskom periodu nameće čoveku za njega je izvor mogućnosti isto koliko i izvor opasnosti. Otvara nove mogućnosti ali donosi i testiranje njegovog bića na nov način.Ako je Jupiterova potreba da nađe smisao i da nešto razume onda će u znaku Jarca imati priliku da istražuje zakonitosti ponavljanja. Da istražuje formu i istoriju nečega.

Biće prilike da se iskupe dugovi predaka (dede) tako što se nešto istrpi a Jupiter kao princip isceljenja će u tome pomoći.

Sa druge strane Jupiter bi mogao ,,proširiti,, ono što smo od predaka nasledili zbog čega nacionalizam umesto da se suzbije može doživeti procvat i ekspanziju isto koliko i totalitarizam. Uporna osoba može postati tvrdoglava a štedljiva osoba, gramziva.

Na globalnom planu donosi donosi pojačano zanimanje za istoriju, geologiju, veće interesovanje potencijalnih studenata za ove fakultete. Ekspanziju na polju rudarstva, arheologije, zemljoradnje.

Za pojedinca bitnije je polje kojim tranzitira jer je to mesto gde se nešto događa te ako ide X poljem a već ima ,,vezu,, serije IX i X preko natalne karte, kakva god da je veza, ima šansu za ekspanziju na ovom polju. Natus sa ovakvom pozicijom ima priliku za promenu statusa, položaja, da diplomira. Da stvori svoju porodicu ili dobije priliku da ostvari nešto na šta je dugo čekao.

Jarac

Za Jarčeve, manje više ovo je povoljna godina jer će se Biće (Sunce) sresti sa principom tolerancije, dobroćudnosti. Postoji mogućnost da sagledaju najbolji način da se neki zadatak izvrši, reši neki problem. Sada Jarac može videti ono što do sada nije mogao jer je ,,njegov,, pogled bio ograničen. Takođe, Jarac ove godine sebi može dozvoliti da se opusti te da bude velikodušan.

Starijim Jarčevima status ili novac više neće biti neka naročita briga koliko će se usmeriti ka tome da dožive radost kroz ono što obavljaju, što rade. Biće osobe sa Suncem u Jarcu je oprezno a lekcije koje treba da nauči prikazane natalnim Mesecom (ego) 2020 su više nego ikad aktuelne.

Asc Jarac

Osobe čiji je podznak Jarac imaće tendenciju da se na nov način izražavaju, Jupiter će uticati na mudriji pristup životu i optimističniji pogled na svet. U izgledu će se proširiti, tj udebljati Ovo bi takođe mogao biti srećan početak nekih novih poduhvata.

Studenti imaju priliku da diplomiraju.

Mogi će se iskreno pozabaviti sobom i sa više mudrosti sagledati načine na koje mogu ostvariti svoje želje i ciljeve. Tvrdoća i dogmatičnost u izražavanju i stavu biće zamenjena fleksibilnošću i verom u bolje sutra.

Jupiter sam po sebi nosi srećne okolnosti te će se oni čiji je podznak Jarac naći pod patronatom viših slojeva društva, pomoć nekog ministra, dobiti novu titulu ili zvanje ili sresti duhovnog učitelja koji će izvršiti dubok uticaj na njih.

Vodolija

Vodolija više nego ikad počinje da brine za sopstvenu egzistenciju. Neki će imati čudne stavove koje nisu u skladu sa njihovim bićem. Postoji tendencija ka rizičnim aktivnostima stoga treba zastati i više puta preispitati situaciju.

U ovom periodu Vodolija se lakše vezuje, nalazi praktična rešenja a ideje se brže materjalizuju.

Asc Vodolija

Saturnov tranzit kroz XII kuću olakšaće Jupiterov prolazak kroz znak Jarca narednih godinu dana. Jačaju skrivene jake i slabe strane, osvešćuju načine na koje sami sebi štetu nanose. Vodolija dobija oslonac, pomoć i zaštitu.

Dolazi do raspleta vezanog za karmičke dugove, dugove predaka, postaje vidljivije šta je sve bačeno u spremište natalnog horoskopa. Dolazi do suočavanja sa bolnim, skrivenim problemima koji decenijama traju. Iskušenja rastu ali i šansa da se ispravno postave što će dovesti do oslobađanja u bilo kom smislu od tereta koji se dugo nosi.

Povedite računa o zdravlju jer umor koji osećate sada se više ne da zanemariti.

Riba

Znak Riba dobija podršku u vidu spleta sretnih okolnosti, lako se dobija pomoć te ne bi trebali biti stidljivi i zatvoreni da je tražite. Biće (Sunce) raste pod uticajem povoljnih aspekata sporih planeta a lekcije koje može naučiti vide se jedino iz natalne karte.

Obaveze neće teško padati. Moguće je postaviti dobar temelj za neke poslove u budućnosti.

Finansiska situacija se stabilizuje. Tokom godine novca je i više od onoga što je potrebno.

Asc Riba

Novi projekti će naći put realizacije uz podršku uticajnih osoba. Dobro je uložiti novac u nešto što je u skladu sa natalnim obrascem, no u svakom slučaju sreća vam se smeši. Samo treba da joj dozvolite da uđe u vaš život i da verujete u sebe.

Vitalnost je naglašena te će prolazni problemi biti lako rešivi.

Većina pripadnika ovog znaka i podznaka ima priliku za proširenje porodice.

Ovan

Za Ovna ovo je godina izazova, najsnažniji uticaj ide preko zdravlja i vitalnosti. Nepovoljne okolnosti guraju vas ka duhovnom sazrevanju i prihvatanju onoga što jeste takvim kakvo jeste uprkos snažnom otporu i negaciji. Možda treba da se bolje organizujete ili da sada svoju ambiciju ostavite po strani.

Tokom 2020 prepreke su tu kako bi bili sprečeni da rizikujete i odaberete pogrešna rešenja.

Asc Ovan

Profesionalna orijentacija, status i reputacija glavna je tema ove godine. Uspon zahteva mnogo žrtve, muke i lišavanja.

Ako imate porodicu postoje aspekti brige za nekoga. Na decu vršite pritisak koji nisu u stanju da podnesu a ako ste slobodni potraga za partnerom može postati opterećujuća.

Neočekivan finansiski dobitak uložite odmah u nešto za šta ćete znati gde ste novac potrošili.

Bik

Bikovima je život ugodniji, sa sobom su zadovoljniji i uspešniji. Moguće je da se ulenjite i propustite povoljne šanse jer vam se sad baš ne da da se bavite nečim.

Iskoristite slobodno vreme za učenje novih stvari, šetnju i druženje. Sve ono što niste mogli a želeli ste sada možete.

Drugi vas tokom 2020 vide kao osobu plemenitu i saosećajnu u koju imaju poverenja.

Biće više prilika za poboljšanje finansiske situacije zbog čega tokom jeseni možete otputovati na neko egzotično i daleko mesto.

Asc Bik

Bilo da ste apsolvent ili se tek upisujete na fakultet planete vam daju veliku podršku koju samo treba da iskoristite. IX polje se vezuje za daleka putovanja, nadahnuće i slavu. Uvek je povezano sa mudrošću i znanjem a tradicionalno ovo je mesto gde ubiremo plodove svojih dobrih dela.

U porodici se može očekivati prinova a vlasnici privatnog posla sklopiće odlične dogovore i time povećati šansu da se obogate.

Ako ste sami i slobodni imate priliku da nađete odgovarajućeg partnera sa kojim ćete ostariti.

Jedino na šta treba obratiti pažnju jesu egocentričnost i nepraktičnost kojoj ste sada skloniji više nego ikada. Takođe se potrudite da SADA iskoristite šanse jer veliki planovi za budućnost mogu se lako izjaloviti ako nešto treba da se duže čeka.

Blizanac

Blizanac se mora prilagoditi situacijama koje traže veću odgovornost. Saturn će opisati strahove, nesigurnost i barijere te formirati unutrašnji sistem kočenja kako bi vas zaštitio od nepouzdanih i površnih rešenja.

Naročito treba obratiti pažnju na zdravlje jer Sunce predstavlja vašu snagu i vitalnost.

Moguće je da ste ove godine izloženi isključivosti određenih ljudi, no ne brinite. Stvari nikada ne ostaju iste. Verovatno treba da naučite da sačekate povoljnije uticaje.

2020 je godina ubiranja plodova, kako ste zaslužili tako ćete i dobiti.

Asc Blizanac

Polje podrške drugih ljudi, uključujući moralnu, duhovnu i finansisku naglašava situacije u kojima će vam to biti više nego ikada potrebno. Nada i optimizam se vraćaju jer su rešenja na vidiku. Možda je to u vidu operacije, testamenta, alimentacije i nasleđa ili samo dobijanja kredita.

Neke stvari morate dovršiti dok se vezano za nešto drugo, duboko preispitati.

Setite se da seme koje sada posejete određuje put za mnogo narednih godina stoga ne brbljajte uzalud već pazite na izbore koje činite.

Rak

Pad morala možete nadomestiti prihvatanjem i saradnjom sa osobama koje su i dalje postavljene kao izazov. Opozicija postoji da bismo razvili osećaj za kooperaciju i razmotrili drugačije rešenje.

Srećom postoji planeta koja ukazuje da sa nekim imate zajednički cilj te sada treba raditi na zajedničkim interesima a zaboraviti sopstvene potrebe.

Imate mogućnost da prevaziđete sami sebe, istina, sukobi su neminovni ali nakon sukoba moraćete da sarađujete jer ćete na to biti primorani.

Ne precenjujte sebe jer niko ne zavisi od vaših stavova i vaših postupaka. Na kraju godine ovo će postati više nego očigledno.

Asc Rak

Sedmo polje predstavlja partnere i protivnike te će ulazak Jupitera u znak Jarca samo naglasiti mogućnost ulaska u parnice i osvetliti ono kako vas javnost prihvata i kako se ponašate prema drugima.

Descedent reflektuje sve ono što drugima šaljete.

Vreme je da učinite napor i sklopite sporazum. Sa drugima. Na taj način sklapate sporazum sa sobom.

Saradnja je ključna reč sa svima onima sa kojima ste povezani nekim ugovorom, prećutnim ili izrečenim, moralnim ili društvenim obavezivanjem.

Neočekivano možete doći u situaciju da se pojavi slobodno vremena u kome imate priliku da upoznate i razvijete nesvakidašnje talente.

Lav

Lav ima priliku da uči kako da se prilagodi ili će nastojati da natera druge da se njemu prilagode.

Suština Lava, ove godine raste kroz prihvatanje većeg broja obaveza te postaju snažniji i moćniji na onim mestima na kojim žele da zablistaju.

Potrebno je obratiti pažnju na zdravlje i vitalnost te na samu konstituciju. Nađite vremena da se odmorite i uživate u sitnicama.

Rast i ekspanzija sada zahteva hrabrost i jaku volju, jak karakter da se iznese sve ono što je potrebno kako bi ostali sa dovoljno samopouzdanja da načinite sledeće korake.

Asc Lav

Obratite pažnju na odnose sa ljudima koji za vas rade ili na one koji od vas zavise. Nekima će biti potrebna vaša pomoć a svakidašnje obaveze, rad i brige ne dozvoljavaju da uživate u svemu što želite.

Samo se potrudite više da prihvatite sitne i krupnije nevolje koje život čine manje prijatnim jer na taj način ove godine vaša suština raste.

Budite veoma odgovorni ako pružate određene usluge drugim ljudima.

Imate priliku da promenite navike, pripazite na okolnosti koje utiču na vaše zdravlje. Terapije, kure ili posebni režimi kojima ste 2020 podvrgnuti redovno sprovodite da bi deo tela koji je pod pritiskom mogao da se isceli u čemu će pomoći Jupiter u 6 polju.

Devica

Device prati sreća kroz obrazovanje, fakultet, inostranstvo. Jupiterovo delovanje osnažuje vitalnost, donosi popularnost, srećne okolnosti da se reše problemi sa imovinom ili da se imovina uveća. Da se dobije podrška preko zakonskih regulativa.

Treba obratiti pažnju da ne dođe do rasipničkih porive jer se novcem sada previše lako raspolaže.

Život postaje ugodniji i smisleniji. Ovo bi mogla biti godina prosperiteta i lakšeg prepuštanja različitim zadovoljstvima.

Rešiće se problemi vezani za decu, mlađe osobe dobijaju potomstvo. Rast i ekspanzija dešavaju se kroz podršku oca, muža, svih ljudi koji su simbol vlasti na neki način.

Samopouzdanje raste a time i osećaj samoostvarenja.

Niti jedna od sporih planeta, veći deo godine, ne ometa uspeh. Jedino što treba da nauče jeste da priđu stvarima sa više vere a maje naivnosti i ranjivosti.

Asc Devica

Osobe sa Asc Devica imaju mogućnost neočekivane promene radnog mesta te mogućnosti saradnje sa inostranstvom ili posla u stranoj firmi.

Romansa i brak su na vidiku kao i mogućnost za dobijanje deteta. Ako već imate decu tada vas prate srećne okolnosti kroz prvoređeno.

U vaš život ulazi više zabave, stvaralaštva, zadovoljstva. Ljudima prilazite sa više ljubavi i optimizma. Počinjete da se bavite nekim hobijem ali će se pokazati i potreba za većom fizičkom aktivnošću jer postoji tendencija ka dobijanju kilograma.

Device u dugim vezama i braku neka se klone avantura i tajnih veza jer neće ostati neprimećeno. Kako i Uran gleda na sve preko trigona rastanci nisu bolni i problematični ako je to neophodno.

Vaga

Vaga je znak kolebljivosti i slabe suštine, slabe volje. Ako nisu disciplinovane do uspeha put je težak i trnovit. Prepreke, zabrane, sabotiranje kroz okolnosti posledica su krutosti i uslovljavanja koje se ukorenjuju poslednje dve godine. Sada dobija maha preko porodičnog okruženja, emotivnog distanciranja i privatnih poslova.

Ovo je i period u kome imaju priliku da nešto završe od životnog značaja. Potrebno je obratiti pažnju da ne dođe do precenjivanja sebe i svojih mogućnosti te da se načine koraci koje je kasnije teško ispraviti.

Nemar, traćenje talenta na beznačajne stvari i izbegavanje odgovornosti pojačavaju egocentričnost i doprinose razvijanju slabosti. Najsnažniji motiv delovanja može biti zadovoljavanje taštine.

Obratite pažnju na inat koji se pojavi u situacijama u kojima nemate dovoljno slobode delovanja, upravo inat dovodi do pogrešnih odluka.

Ovo je loš period za poslove oko nekretnina i ulaganja u materiju.

Asc Vaga

Osobe čiji Asc pada u znak Vage na prekretnici su da krizu reše na najnepovoljniji mogući način. Lako postajete žrtva okolnosti i ljudi koji otvaraju polje za razvoj novih problema. Izbegavajte situacije koje mogu dovesti do gubitka radnog mesta.

Srećne okolnosti prate jedino one osobe koje se bave nekom vrstom istraživanja, ispitivanja, te traženja novih mogućnosti da se oslobode od uslovljenosti i nepristrasnosti. Tako steknu slobodu i nezavisnost pre svega od svojih emotivnih stanja a zatim i od tuđih uticaja koje doživljavaju kao pritisak na same sebe.

Naglašeno IV polje nosi izazov po pitanju majke, imovine, nasleđa. Moguće je da se mora prihvatiti teret i briga oko nekoga u kući.

Uzrok slabosti i loše vitalnosti subjektivne prirode je a izvor tome, emocionalno nezadovoljstvo. Nedovoljno vere u sebe i svoje sposobnosti dovodi do nepraktičnih rešenja i begstva od svakodnevnih obaveza. Poverenje sada možete malo kome pokloniti.

Pomoć dolazi iz duhovnih sfera te posvećivanja molitvi, meditaciji kroz vizuelizaciju i kontemplaciju.

Škorpion

Snažniji ste i vitalniji, bolje organizovani i dosledniji.

Lako prepoznajete šta je ispravno te svoj put trasirate u odnosu na smernice koje sada dobijate.

Ovo je godina u kojoj možete zablistati, postati popularni ili bolje plaćeni.

Imate priliku da se razvijete, da dobijete nova saznanja te da preko njih postavite temelje za naredni period.

Budite obazrivi sa revolucionarnim porivima u sebi. Nagle i radikalne odluke u vezi imovine ili rizična finansiska ulaganja treba iz više uglova preispitati.

Izbegavajte učešće u masovnim dešavanjima. Neka se vaše delovanje, ipak zasniva na sigurnim i proverenim rešenjima. Bar za sada.

Asc Škorpion

Preporod na polju profesije, položaja, statusa, reputacije i društvene pozicije se već naslućuje. Prilike se nižu kroz sklapanje dogovora i podršku neposredne okoline.

Prihvatanje novih ideja te sposobnost da budete povezani sa okruženjem i da tu prepoznate priliku daje šansu da budete vrlo uspešni tokom 2020 godine. Potražite novi posao, zamolite za pomoć ljude na položaju, obratite se rođacima, ljudima iz najbliže okoline… Svi će nastojati da izađu u susret u skladu sa svojim mogućnostima na najbolji mogući način.

Takođe vi budite korisni svojoj okolini jer je ovo jedinstvena prilika da nekom pomognete i lako otplatite dugove predaka.

Takođe možete steći prednost kroz razne transfere, preseljenje ili putovanja. Svakako postoji prilika da više putujete i to vam neće teško padati.

Postoji mogućnost kupovine novog automobila ili dobijanje vozila preko posla kojim se bavite.

Na polju ljubavi slede fatalni susreti a brakove potresa kriza.

Strelac

Strelac ostaje pod uticajem Neptuna a zaštita kroz mudrost i optimizam postaje ključ za izlazak iz problema. Kako je Sunce vitalnost a Neptun rastače granice moguće je da sada treba povesti malo više računa o zdravlju.

Izbegavajte alkohol, droge i opijate.

Uzimajte sa rezervom sve što je neispitano i nedovoljno istraženo. Držite se tradicionalnih rešenja.

U narednih godinu dana štedljivo se odnosite prema resursima koji su vam na raspolaganju. Učite da budete strpljivi, da se držite strukture, reda i hijerarhije. Postajete svesniji izgubljenog vremena na nebitne stvari. Teži način nečega ili birati teži put sada je prihvatljivije.

Imaćete priliku da ponavljate, i ponavljate pokušaje kako bi prepoznali mehanizam po kojem se nešto odvija. Nakon toga dobijate i priliku da ovo iskoristite u praktične svrhe.

Asc Strelac

Ascedentalni Strelac ulazi u novu životnu fazu u kojoj se stavovi i utvrđene vrednosti menjaju skladu sa opreznim jarčevskim uverenjima.

Postoji tendencija da se vaš izgled promeni, ako ste krupnije građe lako ćete smršati. Budite oprezni sa dijetama, radije otiđite na test intolerancije na hranu te ga se disciplivano pridržavajte. Na ovaj način se mogu rešiti i zdravstvene komplikacije kojima ste sada više izloženi nego inače.

Naglašava se sektor imovine, finansiskih i materjalnih prilika, zarade i svega onoga što za vas predstavlja neku ličnu vrednost. Postajete racionalniji i ekonomičniji.

Ovo je godina sazrevanja u bilo kom smislu.

Neptun iz IV polja povezuje se sa planetama u II polju te time donosi mogućnost promene na polju stambenog prostora.

ostali textovi

Za Coaching Magazine piše: Tanja Joksimović, ISAR CAP, profesionalna astrologija.

Sva prava zadržana.

Tanja je dugogodišnju ljubav prema Astrologiji pretočila u profesionalni rad sa klijentima u Astro centru od 2004 godine gde stiče veliko iskustvo u radu sa klijentima.

2008 upisuje se na Kepler institut u Beogradu kako bi stekla status Diplomiranog Astrologa Konsultanta.

Astrologija kao profesija ima vrlo malo uspostavljenih standarda zbog čega javnost ima delimičan uvid u pravu Astrologiju i meša je sa drugim oblastima.

Diplomirala je 2014 godine na Kepler Institutu stekavši status Diplomiranog Astrologa Konsultanta i postala sertifikovani međunarodni profesionalni astrolog (ISAR CAP).

Nastavila je sa postdiplomskim studijama Energetske astrologije i završila osnovnu obuku za Bahovog praktičara u psihološkom savetovalištu ,,JAZZ” u Beogradu.

Pored astrološkog obrazovanja Tanja ima sertifikat za bavljenje regresoterapijom, stečen 11.03 1999 godine u centru za međunarodno istraživanje energetske medicine dr.sci Ljubiša Stojanoviću Novom Sadu od J.E.Sigdell-a, ovlašćenog od Brayan Jameison-a

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.