SELF COACHING: VEŽBANKA ZA USPEŠAN ŽIVOT

Dragi svi, pred nama je prva Self Coaching vežbanka na srpskom jeziku koja će vam pomoći da realno sagledate sadašnje stanje sa uputstvom za korak dalje sve do postizanja cilja. Cilj vežbanke je da vam pomogne da napravite promenu koju želite sami iz svog doma ili na nekoj od radionica Self Coachinga koje su koncipirane prema vežbanci! 

Činjenica da je rad na sebi posao za ceo život je inicijana kapisla za nastanak knjige „SELF COACHING“. Knjiga je osmišljena kao vežbanka i namenjena svim ljudima koji  žele da idu napred bez obzira gde se sada nalaze. 

Vežbanka -workbook SELF COACHING

coaching magazin, self coaching

Obrađeno je šest oblasti života: karijera, novac,  odnosi sa drugim ljudima, ljubav, lični razvoj  i slobodno vreme.

KARIJERA:  ili radim da preživim ili  nemam posao  su neke od situacija u kojima se možemo naći. Svaka od ovih situacija nosi niz pitanja i niz  potreba za odgovorima. Koja su Vaša pitanja?  Koji su Vaši odgovori?

NOVAC: nam je neophodan bez obzira kakav je naš odnos prema novcu. Kakav je Vaš odnos prema novcu? Koliko Vam briga doprinosi?  Kako da mogli da pomognete sebi da što efikasnije rešite ili ublažite probleme koji su vezani za novac?

ODNOSI SA DRUGIM LJUDIMA:  su prisutni u svim aspektima našeg života.  Kojim odnosima niste zadovoljni? Kakve odnose želite da imate? Šta bi Vi mogli da uradite? Kako?  Koje igre igrate? Kako da budete pravi Vi u tim odnosima?

Gete je rekao: Ako LjUBAV, radost , toplinu i slast ja sa sobom ne nosim, neće mi ih drugi dati. A ja, sa  srcem punim blaženstva neću drugog usrećiti ako on stoji predamnom hladan i bez snage“. Bilo da ste sami ili u vezi u kojoj nešto želite da menjate potrebno je da znate ko ste Vi, šta Vi zaista hoćete, šta možete a šta želite da pružite i  šta očekujete da dobijete.

LIČNI RAST I RAZVOJ: podrazumeva i odnos sa samim sobom, i sliku o sebi,i  samopoštovanje, i znanje, I obrazovanje, i zdravlje i sposobnosti i slabosti.  Gde se nalazite u oblasti ličnog razvoja? Šta bi sve  mogli da promenite? Šta  želite da promenite? Šta ćete promeniti? Kako ćete promeniti?

SLOBODNO VREME: je u uskoj vezi sa našim mentalnim i emotivnim stanjem. Koliko slobodnog vremena imate? Šta radite sa njim? Šta bi sve mogli da radite?

Za svaku oblast postoji šest koraka. Prvi korak je  idealno stanje ili šta ja želim kada ne razmišljam o ograničenjima. Drugi korak je sadašnje stanje ili šta je tu je. Treći korak su ciljevi i planovi – kako da budem što bliži onome što želim. Četvrti korak su resursi – ko, šta i kako može da mi pomogne. Peti korak su prepreke-kako se samosaplićem ili šta mi sve život može postaviti kao zamku. Peti korak je motivacija – kako održati  volju i disciplinu a da mi bude prijatno.

Svetlana Blagojević, LIfe Coach i autor Self Coaching vežbanke

vežbanku možete poručiti klikom na link: Self Coaching

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *