REŠITE SE UZROKA ŽIVOTNIH NEDAĆA

Ne postoji univerzalni „recept“ kako živeti srećan život,  ne postoji ni čarobni štapić koji će vam promeniti život preko noći, postoji nešto mnogo bolje, nešto što je pod vašom kontrolom i nešto što vas može odvesti tamo gde ste zamislili. Postojite VI i ono što trebate da uradite, da baš tako sve što vam je potrebno da bi ste postigli svaki cilj ste upravo VI, jasna želja, znanje i odgovornost.

 

SVE ŠTO SE UPRAVO DEŠAVA JE VAŠA LEKCIJA

Bankovni račun, emotivni partner, vaše zdravlje, odnosi sa okolinom su simptomi vašeg unutrašnjeg sveta, vašeg poimanja sebe. Da se razumemo, koliko god ste nezadovoljni vašim trenutnim stanjem, ne očajavajte, to je tako, to je simptom vašeg stava. Vi tako vidite sebe. Nije to ni dobro ni loše, to ste vi u lekciji koju trebate da savladate. Znam da nije lako čuti nešto tako u momentu kada vam se sve „ruši“, ali život vam nikada neće dati lekciju koja nije bitna za vas, kao ni onu koju ne možete prevazići, razrešiti i izaći bolji, jači i srećniji. Život u dosluhu sa vašim bićem postaraće se da vam obezbedi najbolje, birajući način koji je baš za vas.

 

SVE ŠTO RADIMO, RADIMO ISKLJUČIVO ZBOG EMOCIJA

Svako ima samo jednu želju, da bude srećan. Da, svi težimo apsolutnoj sreći. Često naš život prelistavamo u samo dve kategorije „ srećni v.s nesrećni“. Ono što nas čini radosnim, pokušavamo da zadržimo u sebi, kraj sebe, ono što nas čini nesrećnima, težimo svesno ili nesvesno da popravimo kako bi i u tome zablistali.

Holistic Coaching by Lidija Grujić, može vam pomoći da najpre postanete svesni gde ste sada, da verbalizujete svoje želje i potrebe. Da postavite ciljeve na zdravom temelju, tako što ćete napraviti prioritet i koristiti vaše zdrave resurse.

Od potrebe do cilja, susrešćete se sa vašim ličnim stavom na zadatu temu, sa ličnom snagom i ličnim ograničenjima koje potajno gajite. 

Maja, 27 god.

Kada je osvestila svoj stav o muškarcima, koga nije bila u potpunosti svesna, doživela je pravu ljubav. Njen stav je glasio „ svakom muškarcu si najpre zanimljiva, potom dosadna“. Možete pretpostaviti u kakve je veze Maja ulazila, upravo one koje su potvrdjivale njen stav. Dinamične i kratke, bez objašnjenja.

Dobrila 48 god.

Pored dobrog zdravlja, zdrave porodice i veoma stabilnog materijalnog stanja, Dobrila je postala depresivna.. Njeno unutrašnje uverenje je bilo jako i govorilo joj je da nije vredna jer je žena. Nakon dokazivanja sebe kao uspešne supruge i  majke, nije nalazila nove načine i izazove da se sebi i drugima dokazujeu toj ulozi. Kroz coaching konsultacije promenila je unutrašnji glas. Sada sebe smatra ženom koja nema cenu! Nasmejana je i pozitivna, bavi se slikarstvom.

Milan 46 god.

Uvek dovoljno, nikada koliko bi želeo novca. Tako je živeo, zaradjivao i trošio svoj novac. Ugroženost je bio sinonim za njegove finansije ali i za sve ostalo gde je trebalo da se pokaže. Takvo shvatanje prema novcu i životu pokupio je gledajući svoju baku koja ga je čuvala sama. „ Ćuti sine, da drugi ne vide“. Tvrdio je da voli novac, da se prema njemu odnosi sa velikim poštovanjem i da ne razume razlog zašto ga nema onoliko koliko želi.Dosta mu je bilo slabo plaćenog posla i preživljavanja. Milan je fakultetski obrazovan inače. Nakon tri konsultacije, shvativši da se oseća „ ugroženo“ u sebi, svetu i svemu, otpustio je svoj stav tehnikama koje su bile primerene njegovom senzibilitetu. Milan je postao saradnik jedne domaće kompanije, putuje i često šalje razglednice. Njegova štednja je uvek veća od troškova. Milan je slobodan, i dalje radi na sebi.

Unutrašnji stav nećete prepoznati osim ako vam nije dosta onoga što ne želite.Možete ga prepoznati  samo onda kada je stav u optimumu. Što znači, da nažalost morate biti u neželjenoj situaciji po vas, bolnoj. Onda kada vaš stav gospodari vama  i pokazuje kako je u pravu, bez obzira što vi želite suprotno za sebe. Zvuči poznato? Koliko puta ste sebi kazali ( potvrdili stav) „ zar si mislio da možeš to ostvariti, naravno da je to nedostižno za tebe….“. To je stav, potvrdjuje da niste dovoljno vredni, da ne umete, da je nešto za vas nedostižno!

 

ŽIVITE ŽIVOT PO VAŠOJ MERI

Živeti srećan život je mnogo lakše no što mislite. Najpre prestanite da se svadjate sa sobom. Sagledajte vaš život realno, ne kako bi želeli da bude već kako jeste. Pogledajte i ono lepo i ono manje lepo. Prihvatite da je dan kišovit, uzmite kišobran i izadjite vani! Sagledajte  trenutnu situaciju. Sve je promenjivo, nije nemoguće da vi promenite ono što ne želite. Mnogi su postigli mnoge uspehe, ako su mogli oni, možete i vi. Ako ipak smatrate da je nemoguće napraviti promenu, potražite još nečije mišljenje. Ne ispravljajte svet oko sebe, već sebe. Zapitajte se; „šta ja to radim što ne treba“?  Jer da radite tačno šta treba ne biste bili u nezadovoljavajućoj situaciji. Ocenite svaki aspekt sa slike od jedan do deset. Tamo gde je ocena sedam i manja, upitajte se šta vi lično možete uraditi kako bi bila desetka. Da sve je na vama, jer vi jedini živite vaš život..

KRUG ŽIVOTA1

 

DA DOBRO POSTANE ODLIČNO

Holistic Life Coachevi svakog ponedeljak od 19h, na Novom Beogradu organizuju radionice na razne životne teme. Pratite Coaching Magazin kako bi ste se informisali o dešavanjima. Budite slobodni i da predložite teme. Dozvolite sebi informacije koje mogu učiniti da dobro postane odlično, da živite život, a ne život vas

Informacije zlata vredne su svuda oko nas, samo ih trebamo dozvoliti sebi.

Lidija Grujć,

ostali textovi

Photo by Fabrika fotografa

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *