REŠENJE PROBLEMA?! EVO KAKO SE NALAZI!

Ne ignoriši problem, promeni fokus i otpustiti!!!

Da li vama ovo uspeva?

Ne ignorisati problem zapravo znači uraditi sve što je u našoj moći. Ukoliko želimo da promenimo neki odnos da kažemo kako se osećamo u određenim situacijama, kako vidimo stvari i kako bi voleli da to izgleda. Da govorimo o sebi a ne o toj drugoj osobi. Ako nismo u mogućnosti da razgovaramo  da napišemo sve to na papir. Ako neku situaciju želimo da rešimo tada treba da vidimo šta možemo sada sami  da preduzmemo, a ne da čekamo na druge, da ulazimo u polemike ko bi šta i kako trebao. Jer ukoliko ja želim da se to raši, znači ja i preduzimam korake.

Promenuti fokus podrazumeva prvenstveno našu veru u drugačiji ishod. Zatim ono što je ključno je da osvestimo da mi afirmišemo i da zakon privlačenja deluje dvadest četiri sata dnevno a ne samo za vreme vođene meditacije i dok izgovaramo neku afirmaciju par minuta dnevno.  Osvestiti o čemu razmišljamo i kako se osećamo tokom celog dana. Da se ne trudimo veštački da budemo bolje nego što zaista jesmo nego da dovedemo sebe u stanje u kom se zaista dobro osećamo. A to postižemo tako što primećujemo dobre stvari u svom životu, negujemo odnose koji su konstruktivni i koji nam služe.

Otpuštanje dolazi na kraju. Otpuštanje ustvari znači da nismo emotivno vezani za ishod koji će da se desi u određenoj situaciji ili odnosu.

Zašto je ljudima teško da ovo shvate i primene?

Svi koji krenu na put ličnog razvoja krenuli su jer ih je neka situacija i događaji navela na to, jer nisu bili zadovoljni svojim životom, odnosima i onim što postižu u životu. Stoga kada počne da se čita i sluša o popularnoj i pozitivnoj psihologiji i tome kako sve promene kreću od nas, većina ljudi to odmah želi da primeni na onim situacijama i životnim segmentima koji su im najvažniji. A to teško ide.

SREĆNU I USPEŠNU NOVU GODINU ŽELI MARINA ZLOKOLICA I COACHING MAGAZIN

Da bi se promene desile treba da očistimo svoj unutrašnji prostor. Zatim da vežbe primenjujemo na nekim sitnim životnim stvarima. Na nečemu što znamo da nam je sve jedno da li će se desiti, kada i kako. Promene kreću od promene u jednom minutu pa jednom satu pa jednom danu. I Tako dan po dan. I normalno je da nemožemo tako lako da otpustimo ako nam je neko u porodici bolestan ili imamo neku drugu vrstu problema koja nam ometa svakodnevno funkcionisanje.

Zato da bi se desile promene koje želite osvestite taj jedan minut, osvestite impulsivne reakcije i to kako se osećate jer tu se kriju naša duboka uverenja i svi odgovori koje tražimo.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.