REIKI KAO LJUBAV

Šta je ljubav po vama, kako ste sigurni da je imate ako je niste dotakli i kako ste sigurni da ste je izgubili ako je niste ni imali.

Vidite,  ljubav znate, osećate kada imate, kada dobijate i kada je gubite a ništa pri tome niste osetili svojim prstima, ili možda i jeste?! Jeste li osetili leptiriće u stomaku, jeste li osetili „tuđi“ pogled na svojim leđima ili vratu, jeste li osetili kako vam trnu prsti kako isčekuje poziv drage osobe… To su manifestacije životne enrgije kroz vaše telo, vaše energetsko, vaše emocionalno telo reaguje a Vi to pripisujete kome, ili čemu…Ljubavi! Da, ljubav je jedn od pokretača životne, Univerzalna energija koja se kretala i kretaće se ovim delom svemira mnogo pre nego što smo se mi rodili i postojaće i mnogo godina posle nas.

ENERGETSKI POTENCIJAL DUŠE

Još jedan preduslov za slobodan priliv Životne energije u život ljudskog bića, a time i priliv svih oblika blagostanja je energetski potencijal duše. Takav potencial se daje rođenjem u skladu s karmičkim nasleđem osobe i može da se poveća ili smanji tokom života.

 Šta umanjuje energetski potencijal duše?

 • Nemogućnost opraštanja;
 • Želje, koje potiču iz ega;
 • Negativne emocije;
 • Negativne misli;
 • Odsustvo saosećanja;
 • Odsustvo ljubavi prema sebi i prema drugima;
 • Patološko vezivanje za materijalne stvari, ljude i sam život;
 • Odsustvo dobrodušnosti i dobronamernosti;
 • Droga;
 • Alkohol u neumerenoj količini.

Ako rad na postizanju materijalnih ciljeva ne daje rezultate, trebamo da se okrenemo intenzivnijem radu na sebi i tako oslobodimo put za protok energije Blagostanja kroz energetski kanal.

“Uz pomoć Reikija mi možemo i moramo da dajemo energetsku podršku Duši, ali to će biti samo poput veštačkog disanja, ako na fizičkom i duhovnom planu ne budemo radili na pravi način.“ autorka teksta i moj reiki učitelj Margarita Milenković

coaching magazin

REIKI ŠTA JE TO

Reiki predstavlja metodu tradicionalne medicine, koja potiče iz Japana a legalizovana je i odobrena podzakonskim aktom, koji je potpisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije još  2008.godine. Ministarstvo zdravlja RS svrstalo je Reiki u metodu rehabilitacije (metoda za unapređenje zdravlja).

Reiki je jedna od najstarijih metoda za unapređenje zdravlja, koja se zasniva na veštini korišćenja Univerzalne životne energije. Njome se jača vitalna energija organizma, jača odbrambena sposobnost organizma, unapređuje se zdravlje a samim tim i kvalitet života.

Univerzalna životna energija je energija kojoj je izvor sam Univerzum. Nalazi se u prirodi na svakom koraku. Kao što svi znamo energija se ne može stvoriti ni iz čega niti se može uništiti, samo može preći iz jednog stanja (oblika) u drugo. Tako se Univerzalna energija može koristiti za poboljšanje života, i to ne samo fizičkog već i emocionalnog i mentalnog stanja organizma.

Simbolično rečeno Univerzalna energija je „krvotok“ Svemira koji nas okružuje.

Mi tretmanom Reikija samo „koristimo“ Univerzalnu životnu energiju za poboljšanje energetskog statusa organizma, poboljšanja kvaliteta života, kao i poboljšanje međuljudskih odnosa, čišćenje prostora od negativnih energije, a pozitivna energija koristi se za napredak i boljitak individue i društva uopšte. Kada se Reiki praktikuje redovno onda se uspostavlja harmonija tela, uma i duha a time i samog života.

Među Reiki praktičarima su i mnoge poznate ličnosti  kao što su Robert de Niro, Ričard Gir, Kijanu Rivs, Selin Dion, Pol Makartni, Stiven Segal  a kod nas i Goca Tržan.

Reiki veštinu koriste mnogi poslovni ljudi i političari a tu metodu koriste za oslobađanje od stresa i za relaksaciju, kao i za rad na postizanju ciljeva.

Reiki metoda nema štetnog dejstva niti se može koristiti u negativne svrhe. Kompatibilna je sa svim postojećim veštinama i metodama lečenja, kao i sa tehnikama za duhovni rast i razvoj čak i poboljšava njihov učinak.

Svojstva same Reiki tehnike ispituje se već niz godina u raznim laboratorijama širom sveta. Između njih su:

 1. Naučno-istraživački istitut neurohirurgije „Profesor A.L. Polenov“ u Sankt Petersburgu (Ruija)
 2. Laboratorija medicinsko istraživačkog centra „Novi talas“ u Voronjažu (Rusija)
 3. Laboratorija NPO „Akvastndard“ U Sankt Petersburgu (Rusija)
 4. Laboratorij Vojne medicinske akademije u Moskvi (Rusija)
 5. Laboratorija Vojne akademije veza u Sankt Petersburgu (Rusija)
 6. Katerdra materijalnih nauka na Stenfordu (USA)
 7. Univerzitet društvenih istraživanja u San-Dijegu (USA)…..

 

REIKI I JA

 coaching magazinOno što je mene privuklo Reikiju, a što bih ja Vama preporučila, jeste poboljšanje kvaliteta života. Po meni ovo je tehnika za borbu protiv stresa kao uzočnika mnogih bolesti, profesionalnih oboljenja pa i oboljenja sa smrtnim ishodom. Reiki pomaže u raznim sverama života, u poboljšanju međuljutskih odnosa, poboljšanju na poslovnom planu, na obrazovnom, ljubavnom ili finasijskom.

Sama Reiki terapija je interaktivan rad sa klijentom, a sve sa ciljem unapređenja kvaliteta života i zdravlja. Tretman počinje razgovorem sa klijentom o problemu koji su razlog za dolazak kod Reiki praktikanta. Tretman  kreće ispisivanjem Reiki simbola kojima se aktivira protok životne energije koja prolazi kroz telo paktikanta a „ugađuje“ se u telo klijenta. Tom prilikom telo praktikanta je prvodnik koji telu klijenta šalje sve prisutnu, uvek samo pozitivnu energiju, životnog prostora koji nas okužuje. Tretman se radi laganim polaganjem ruku praktikanta, na obučeno telo klijenta, a kreće se od sedme čakre (glave) i putuje ka prvoj tj nogama kao našim uzemljivačima. Tom prilikom klijent leži na leđima a kada završimo prednju stranu tela, zamolimo klijenta da se okrene na stomak kako bi smo odradili i energizaciju zadnjeg dela tela i na kraju zatvorili aurično polje klijenta i očistili njegovo fizičko, mentalno i duhovno telo.

Kod klijeta mogu da se jave razne reakcije na priliv pozitivne energije, svako telo različito reaguje. Neko oseti titraje i vibracije na fizičkom nivou, neko na emocionalnom, moguće su čak i suze i smeh da se jave, kao i smirenost i duhovni mir na mentalnom nivou. Treba se opustiti i prepustiti svim svojim osećajima, nije strašno ni zaplakati ni zadremati ni osetiti trnce u rukama i nogama. Dejstvo energije na naše telo daj različite manifestacije ali nikada loše.

Primena tehnike Reikija u nama može da probudi, bez obzira da li je tretman ili autotretman, osećaj blaženstva, empatije, ljubavi, srodnosti i blagostanja.

Prilikom tretmana Reiki terapeut (praktikant) ne gubi svoju energiju već koristi energiju Univerzuma kako bi pomogao drugima, sebi pa i celoj planeti da ide ka putu isceljenja a ne uništenja.

Osnovni Reiki principi kojima se rukovode svi Reiki praktičari a to toplo preporučuju i svojim klijentima su:

 • Danas ne brinem, očekujem najbolje
 • Danas nisam ljut(a), radujem se svenu
 • Danas sam zahvaln(a) na svemu
 • Danas radim posvećeno i na sebi
 • Danas sam ljubazan(na) i dobronameran(na) prema svima

 

OPRAŠTANJE KAO TERAPIJA

Prisustvo blagostanja u ljudskom životu nosi u sebi Harmonije: zdravlje, ljubav, porodica, potomstvo, profesija, lično kreativno otvarenje, prijateljstvo, finansijska stabilnost i prosperitet.

Poteškoće u oblasti zdravlja, emocionalnih odnosa, posla, ili na finansijskom polju – signaliziraju disharmoniju, odnosno određeno narušavanje sistema našeg života.  Mi svesno ili nesvesno kreiramo svoj život sami, pomoću misli, emocija i postupaka – centar gde se stvara ili narušava harmonija je u nama.

Harmonizaciju svog života treba da krenemo od nas samih, a pre svega od harmonizacije odnosa sa samim sobom, a posle i sa drugim ljudima. To je dugotrajan proces, ali prvi od delotvornih koraka je opraštanje.

 

Uvod:

Opraštane se sastoji od:

opraštanja i harmonizacije odnosa

Izvođenje tehnike sastoji se od meditacije, aktivne vizuelizacije, posebnog psihološkog prilaza i sve to protkano isceljujućom Životnom energijom.

Pristup je da osobu kojoj je potreban vaš oproštaj (bilo da ste to vi ili neko drugi) gledate kao dete.

Svi mi imamo untrašnje dete, s kojim inače treba da se upoznate i uspostavite kontakt. Unutrašnje Dete je najranjiviji i najosetljiviji aspekt ličnosti i nosi u sebi početak svih emocija, izazvanih nedostatkom određenih stvari, koje nismo dobili u detinjstvu ili drugim bitnim periodima razvoja ličnosti i života uopšte.

To su: ljubav, zaštićenost, briga, poverenje, sloboda, razumevanje, prihvatanje, pažnja i slično.

“Unutrašnje Dete ima svoju perspektivu viđenja svega, svoju predstavu o životu i svim njegovim okolnostima i ta predstava pored svega se zasniva upravo na proživljenim emocijonalnim iskustvima. „autorka teksta i moj reiki učitelj Margarita Milenković

Za sve one koji žele ljubav i koji uživaju u ljubavi, želim da poklonim ovaj tekst, kao moj dar Vama za Dan Ljubavi!

 

Jelena Milenković, Holistic Life Coach & Usui Reiki praktičar II stepena

ostali textovi

photo:Pixabay

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *