RECEPT ZA LJUBAV

Ljubav je emocija koja pleni, koja nas čini srećnima. Navodi nas da činimo dečije nestašluke, jer podstiče dete u nama.  I radujemo se da budemo to dete, zajedno sa voljenim bićem. Osmeh nam ne silazi sa lica,  naše oči imaju poseban sjaj, za nas ne postoji nikakav problem.

Ali, koliko to može da traje? To zavisiti od nas.

 

RECEPT ZA LJUBAV SE NALAZI U NAMA

Da bismo došli do tog famoznog recepta, moramo pogledati u sebe. Pitati sebe: “Šta za mene znači ljubav?”  Opišite sebe kao osobu koja voli. Podsetite se trenutaka kada ste iskreno voleli. Možda ćete pomisliti, dok ovo čitate, da nikada niste iskreno voleli. A ja vas pitam ZAŠTO? Pronađite pravi razlog. Budite iskreni prema sebi! Iskrenost prema sebi je pravi početak ka promenama i podizanju vibracije na onu koju želite da živite.

Postavite sebi pitanja:

1) Kakve emocije kod mene prevladavaju tokom dana?

2) Sa kojim emocijama se budim, a sa kojim ulazim u san?

3) Da li vidim sebe kao osobu koja može iskreno voleti?

4) Da li bi se u meni nešto promenilo, kada bih kod voljene osobe prepoznao/la osobinu koja mi se ne dopada?

5) Da li bi se u mojim emocijama nešto promenilo, kada bih često prepoznavao/la osobine koje mi se ne dopadaju?

 

Ukoliko odgovori na postavljena pitanja, za rezultat daju nisku emociju (tugu, napetost, nezadovoljstvo, … ), ponovo pogledajte u sebe, i pitajte:

1) Kakav odnos ja imam prema sebi?

2) Da li sebe krivim uvek kada nešto pogrešim, ili tražim nekog drugog krivca?

Osećanje krivice proizvodi iste emocije, bez obzira da li krivimo sebe ili duge. Ali uvek je  usmerena protiv nas i ljubavi koju imamo prema sebi i drugima.

4) Dozvoljavam li sebi da se opustim, ili turobne misli neprestano pletu mrežu zavere?

5) Da li me preplavljuju negativne emocije drugih, samo da bih sa njima saosećao/la

 

 NEKA VAŠ RECEPT ZA LJUBAV BUDU ODLUKE DA:

1) Svakodnevno oživljavate osećanje lične sreće.

2) Poklonite sebi sitnice koje će vas radovati u svakom novom danu. Skupljajte ih i zapisujte. Uokvirite ih vedrim bojama. Dajte im simbole iz prirode, neka vas podsećaju na sreću.

3) Odbacite svako osećanje krivice. Sve što činite, vi činite na način  koji smatrate najbolji u datom trenutku.

4) Budite brižni prema sebi, isto onoliko koliko ste brižni prema onima koji su vam emotino bliski.

5) Dozvolite sebi da iskreno volite. Tada i sebe i druge prihvatate sa svim vrlinama i mana. Bićete spremni da svoje srce otvorite i dozvolite da prepozna osoba koja je za vas. Osoba kojoj baš vi trebate, da zajedno činite krug sreće i ljubavi koji ne prestaje da traje.

Sada kada ste odluke doneli samo se prepustite i posmatrajte šta se oko vas i u vama dešava (bez ikakvih očekivanja)!

S ljubavlju

Jasna Evetović 

ostali textovi 

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

One thought on “RECEPT ZA LJUBAV

  • 03/02/2016 at 20:58
    Permalink

    “Ljubav je emocija koja pleni, koja nas čini srećnima. Navodi nas da činimo dečije nestašluke, jer podstiče dete u nama…”

    Lepo rečeno, ali smatram da ljubav nije emocija. Uostalom, ljubav ne boli, već bole “produkti” uma. A ljubav nije produkt razmišljanja.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *