RADIONICA: KAKO VASPITATI USPEŠNO I SAMOPOUZDANO DETE

Tokom aprila meseca, svake nedelje ću održati po dve radionice na temu KAKO VASPITATI USPESNO I SAMOPOUZDANO DETE. Dve radionice, t.j jedan susret košta 1000 din. Radionice će se održavati u Dečjem centru Smajli, a ko bude odlušao sve, dobija sertifikat Udruženja tj Edukativnog centra Kontakt, Zrenjanin. Zainteresovani  mogu da se jave na telefon 064 189 444 8 ili na mail uzelacvesna16@gmail.com.

Evo jednog teksta koji se odnose na sadržaj nekih od radionica tj. NA GREŠKE RODITELJA KOJE NARUŠAVAJU SAMOPOUZDANJE DETETA

KRITIKA-ne kritikovati njihovo biće (trapav si, lenj si i slično), već isključivo njihovo trenutno ponašanje. Postoje prihvatljive forme kritike, koje čine da dete kritik u shvati kao bavljenjem njime.

POHVALA-hvaliti i ličnost i ponašanje, učiti ga da se samopohvaljuje na zdrav način, i naučiti ga da shvati da će u životu slušati od drugih pohvale na ono što je uradio,a ne toliko na ličnost i da to ne znači da nije vredan pohvale celokupne ličnosti.

KONTROLA-ne preterivati u smislu da dete radi samo ono što mu se kaže, pustiti ga i da sam odlučuje šta će i kad raditi, da bi se osposobilo za samostalno donošenje odluka.

NE RADITE ONO ŠTO MOGU I SAMI URADITI-Mi ćemo mnoge stvari brže i lakše uraditi od njih (na pr.pokupiti igračke)Tako se neće osamostaliti na pravi način, neće ništa uraditi samo.NE DAJTE IM RIBU, NAUČITE IH DA PECAJU!

MANJAK KOMUNIKACIJE-Komunikacija nije samo kad im pričamo, nego i kad ih slušamo.Tada se osećaju bitnim i važnim i oni će NAS slušati, jer je primer najpodsticajnija metoda u vaspitanju. Kad ih ne slušamo, oni to primete i osećaju se nebitno.

POREDJENJE-Ne poredite ih sa drugom decom, jer svi smo individue za sebe. Učite ih da se porede sa sobom, da budu bolji danas nego juče, u skladu sa svojim potencijalima.

Vesna Uzelac-Holistic Life Coach, pedagog

coaching magazin
Vesna Uzelac
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *