PUN MESEC U OVNU

Pun Mesec u Ovnu 2019 godina

Dinamičan, neobičan period pun izazova akcije i promena, spremite se Ovnovi Lavovi i Strelčevi

Uvek se pridaje velika pažnja ciklusima Meseca i Sunca. Tako i sada 13. oktobra imamo planetarnu egzibiciju punog Meseca.

Mesec na 20*Ovna gradi opoziciju sa Suncem na 20*Vage. Ovu  opoziciju osetiće svi pripadnici zodijaka a najjače znaci u vatrenom (Ovan Lav i Strelac ) i vazdušnom elementu (Blizanci, Vage i Vodolije ) 

Važnost  lunacije dobija značaj ako se događa na osetljivoj tački u natalnom horoskopu i tada može ukazati na događaj u simbolici te tačke, simbolike planete na tom stepenu, njeno vladarstvo i aspekti kao i  simboliku vrha uglovne kuće ako je  lunacija u konjukciji. Orbis koji važi za lunaciju jeste pola stepena pre i posle fenomena. Tako da nisu sve lunacije  bitne i važne za natusa već samo one koje padaju na osetljiva mesta ili  aspektuju planetu, uglove, ako prave  egzaktne aspekte ka ascedentu. U ovom slučaju bitni su dvadeseti stepenovi bilo kog znaka, vrha kuće ili asc.

Blog: Astrolog Vesna Trajković

Opozicija Meseca i Sunca događa preko 20 stepena Vage i Ovna na našem prostoru u 23h 44min,  pa nam to nagoveštava i opisuje period ispred nas. Obzirom da se Mesec nalazi na tačnom stepenu pada Saturna  a Sunce na stepenu egzaltacije Saturna. U ovom periodu možemo očekivati potragu za balansom između pravde i nepravde, strukture i haosa, sramotu i slavu. Potpuno oprečne stvari koje daju i uzimaju koje počinju i završavaju.. Svakako je ovo vreme kada možemo i treba da nađemo rešenje koje dugo nismo  mogli zbog papirologije, ega, prepreka udaljenosti, slabih kontakta i komunikacije. Obzirom da je Sunce u Vagi pa nam ova planetarna egzibicija daje šanse da se prilagodimo u odnosima, braku, vezi  u javnosti  kao i da potpišemo ugovore koji su na čekanju.  Bitno je da je rezultanta tranzitnog punog Meseca u Ovnu upravo Mars koji se nalazi u Vagi pa boji ovaj period aktivnom diplomatijom koja konačno može uroditi plodom, doneti rezultate koji su se dugo čekali. Možemo očekivati probleme u sudstvu , na suđenju, zato što su   struktura i rutina u problemu, možemo doživeti nepravdu, samovolju , sramotu. Mars u Vagi koji je dispoztor Meseca u Ovnu gradi nepovoljan aspekt ka rxUranu, zato se nemojte iznenaditi  ako doživite neprijatna iskustva  po prvi put u životu. S druge strane i Venera u Škorpiji nosi Sunce iz Vage i u nepovoljnom je aspektu sa rx Uranom. Pa to samo potvrđuje prethodne kodove da se naglašeno bavimo bračnim , ljubavnim vezama, koje treba da prerastu u novi oblik ljubavi. A da ne bude sve baš komplikovano i neobično pomaže nam Jupiter iz Strelca u povoljnom aspektu sa opozicijom Sunca i Meseca. Zato ima nade da se komplikovani odnosi  reše jer je Jupiter pozitivan i daje kap optimizma  da sve odnose transformišemo u bolje.

Tranzit Meseca kroz vatreni element Ovna donosi nam posebnu energiju početka bilo da su novi ili stari koji se obnavljaju. To je upravo zbog Plutona koji je u nepovoljnnom kvadratu sa Mesecom i Suncem. Ovo je period dinamične neobične energije koja u sebi meša oprečne stvari. Tako ako ste bili slabi sad možete da ojačate, ako niste preduzimali akcije sad je vreme za to. Jer Mesec u Ovnu jeste sačinjen od akcije, od novog početka  i ne zaboravite da uvek pogodi cilj tačno u centar.

Ovnovi  se ne plaše punog Meseca u njihovom znaku samo žele da to prođe. Naravno da sve prođe jedino što možete osetiti nezadovoljstvo u partnerskim odnosima. Lako možete saznati šta je to što vam fali u životu. Bikovi dugo čute a ni sad nije povoljan period da progovore. Vodite računa o rečima koje vas mogu lako odvojiti od partnera. Blizanci su u kreativnom haosu. Ne znaju i nemaju fokus za sutra. Međutim uragan koji tutnji kroz vaš život uskoro se smiruje. Vraćate se svom kreativnom radu. Rakovi  u ovom periodu mogu slobodno da se prepuste vezi ili bračnim obavezama posao vam neće pobeći. Lavovi su preumorni ali ne odustajte od timskog rada. Rezultati će biti odlični. Device su postavile sebi visoke finansijske ciljeve i to je sasvim u redu. Međutim  ni jedan dan se ne ponavlja  zato uhvatite malo zabave. Nije sve u novcu. Vage su u periodu solarnog povratka  i ovo je vreme da izraze svoje ideje , nade i snove. Škorpija nije u najboljem raspoloženju pa se zato i savetuje da ne ulazi u rasprave u partnerskim odnosima a ni na poslu. Strelčevi vodite računa o svojim finansijama. Ovo je period u kome možete baš mnogo da se opustite sa novcem. Praznici nam tek dolaze biće vremena i za neplanirane troškove. Jarčevi se osećaju iscrpljeno i ovaj period je najbolje da iskoriste za predah. Vodolije su spremne da osvetle svoje misli i  želje. Iskoristite ovaj period da tačno saznate šta želite i šta možete realno da očekujete. Ribe nemaju potrebu da se skrivaju iza nekog. Vreme je da stanu i kazu jasno i glasno šta žele i šta mogu da daju.


text za Coaching Magazine pisala: Vesna Trajković, astrolog

Fb page: Vesna Trajkovic & Insta astro_avatar

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.