PROŠLOST – OUT, S A D A – IN !

Inspirirana nedavnim događajima i razgovorima s jednim gospodinom koji, kao i svi mi nosi u sebi svoju izvrsnost i potencijal, ali živi u prošlosti, diše prošlost, hrani se lošom vibrom iz prošlosti i trune polako u prošlosti, dobila sam želju napisati par redova o ovoj temi.
Vjerujem da ne postoji osoba koja ima savršenu prošlost, koja nije imala niti jedan izazov i bolni trenutak, koja može reći: „ Od kad sam došla na ovaj svijet, nisam iskusila niti jednu negativnu i bolnu emociju“. Priroda ne funkcionira tako, da bi mogli znati što je dobro trebamo iskusiti loše, da bi mogli uživati u pozitivnim trenucima trebamo proći i negativne, zar ne? Univerzalni Zakon suprotnosti (polariteta) upravo nam to i kaže. Sve ima svoju suprotnu stranu.
S prvim korakom smo pali, i to više puta….pa zbog toga se ne budimo i svaki dan mislimo o tome „ Kako sam mogla pasti onaj prvi put kad sam se pokušala ustati?“ Ne dopuštamo da nas ta misao zaokuplja, da zbog nje život prolazi pored nas, da ne vidimo svoj potencijal, vrijednosti i mogućnosti… Čak je se niti ne sjećamo. Jer je prošla!

Slažete se?

Pustili smo te detalje svojih prvih dana tamo gdje im je i mjesto, u prošlosti. Izvukli smo pozitivna iskustva tih trenutaka ( naučili smo hodati) i više ne mislimo na to. Osjećamo zahvalnost a ne krivnju, sram, ogorčenost itd…
Zar je drugačije kada se radi o raskidu partnerskih odnosa, bankrotu u poslu, nevjeri, i ostalim životnim situacijama koje nas drže tamo gdje nam više mjesto nije? 
Nije.
Odustanimo od kompliciranja i pojednostavimo stvari.
Prirodno je da se razvijamo, mijenjamo, rastemo, učimo. Kako rastemo, naši izazovi postaju u skladu sa nama i našim potrebama. Naši izazovi nas definiraju, uče, daju mogućnost izbora, pomažu nam da stvorimo svoj sustav vrijednosti.
Nekada sam se pitala „ Pa zar se sve baš treba desiti meni“?
Danas s radošću gledam na sva ta iskustva i situacije, jer su me definirale. Jer su me vodile prema mom potencijalu, prema onome što stvarno i istinski volim. Bez svih tih izazova bila bih netko sasvim drugi…
Kad gledam u drugo biće, ne vidim mrežu prošlosti koja se zapetljala oko njega, vidim osobu s potencijalom. Brzo se uoči taj potencijal. Kako se odnosi prema svojim izazovima, kako reagira i bira, kojim putem se kreće, definira da li je osoba izabrala biti žrtva ili pobjednik.
Za sebe, ne mene ili Vas ili nekoga drugoga…

Postavimo si ovo pitanje: „ Da li od ovog trenutka želim biti žrtva ili pobjednik?“

Ljepota života je upravo u tome da U SVAKOM trenutku možemo birati i kreirati. Kreirati svoje nove osobine, navike, život.
Ako ste izabrali ostati žrtva, sve znate. Znate kakav je to život, kakva vibra, kakve mogućnosti. Nije mjesto gdje se želim zadržati dugo.
Ako ste izabrali postati POBJEDNIK, znači svjestan kreator svojeg života, osoba koja s radošću prima sve izazove jer zna da će puno naučiti i da je život izabrao upravo nju jer ima potencijal kojeg želi razviti. Ako ste izabrali biti osoba koja nosi u srcu zahvalnost bez obzira na izazove i osmjeh na licu jer život je radost, ako ste od ovog trenutka POBJEDNIK, za Vas je PROŠLOST OUT! 
Čestitam Vam na izboru, hrabrosti  i odlučnosti. 
Nije bitno što je bilo prije 5 minuta. Bitno je što ste izabrali SADA!
Svjesno iskoračajte s  mjesta PROŠLOST, „uzmite gumicu“ i izbrišite sve što Vas vuče u krivom smjeru, što Vam stvara težinu i lošu vibru. Jednostavno izbrišite i napravite mjesta za novo, za SADA. 

Jer SADA je IN!

Znate kako je to u svijetu mode, svako malo je nešto OUT a nešto IN. Pa uvedimo taj model i u naš fitness za mentalne mišiće. Sve što je prošlo, prošlo je. Ne zaboravimo nikada da u svakom trenutku, u svakom izazovu, u svakoj situaciji možemo izabrati reagirati drugačije, kreirati one rezultate prema kojima želimo ići. Kakva osoba želimo biti.
Pobjednici ne kreiraju bolju prošlost jer je rezultat 0, pobjednici žive SADA, pobjednici usporavaju, daju prostora za svjesnost i izbor, dopuštaju sebi SEBE, i s radošću i uzbuđenjem gledaju kuda će ih to odvesti.
Pobjednici se mjenjaju. Pobjednici ne odustaju.
Pobjednike krasi osmjeh na licu i toplina u srcu.
Pobjednici su IN!
Dobrodošli!
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *