PROCES PROMENE U FENG SHUIJU

Feng Shui je obiman, i komplikovan sistem.  Odnosi se na okruženje u celini.

Ako niste znali sta je feng shui.

Gepostet von Alisa Jovanovic am Samstag, 3. Juni 2017

Prema Feng Shuiju, okruženje u kome se nalazimo je integrisani sistem koji se usredsređuje na ljudska bića i uključuje nebo, zemlju i sve ostale stvari. Sve stvari u sistemu odnose se jedne na druge, a štetni upliv  za bilo koji od njih može prouzrokovati štetu celom sistemu. Kada istražujemo Feng Shui, sve stvari treba uzeti u obzir. Ovo je osnovno pravilo.

Nakon obrade prostora po Feng Shui principima, (po metodi leteće zvezde), i kada klijenti sprovedu promene koje je praktičar predložio, pitaju me klijenti „koliko je potrebno vremena da bi smo videli rezultate?”

Mnoga iskustva svedoče da su se desili  izvanredni rezultati, kao npr. Dobitak velike sume novca, ili neki lični društveni uspeh, sreća u raznim oblastima,  sklopljen je brak, dolazak dugo očekivane prinove … Ovakvi rezultati su dokaz  plemenitosti Feng Shuija, ali i  slava za praktičara. Iako visokog profila, ti uspesi međutim, nisu izuzetni: ovo su samo logične posledice akumulacije sreće koja se izražava kao  konkretan događaj, nego postepene evolucije, kao što je to obično slučaj u životu.

Iz ličnog iskustva, smatram da je potrebno čekati tri meseca da vidimo značajne promene. U stvari, one se događaju svaki dan, malo po malo, suptilno. Promene, kada počnu polako, dan po dan, nisu uočljive. Zatim, nakon tri, četiri, šest meseci, godinu dana, one se pojavljuju jasno u odnosu na stanje od početka, evolucija je tako opipljiva, merljiva. Brže ćete dočekati promene koje se vezuju za vodenu zvezdu ( koja se vezuje za karijeru i novac), nego za planinsku (koja se vezuje za zdravlje i međuljudske odnose). Voda je pokretljivija, planina je stamena.

Ali, ne vidim da su svi pozitivni događaji posledica samo dobrog Feng Shuija. Jer Feng Shui stvara stabilne i trajne rezultate. Cilj nam je da stvorimo održiv i dugoročan uticaj na živote ljudi. Slično tome, u našem radu, dobijamo pouzdane rezultate dnevnim trudom, Feng Shui i naš posao …plus svakodnevni trud, jednako je naše blagostanje! Obim delovanja Feng Shuija je nekoliko godina, …čak i ceo život ( ako se rade redovno fina podešavanja energija, bar jednom godišnje). Sve energije deluju globalno, i svi uticaji se kombinuju i daju različite efekte do beskonačnosti. Ovi uticaji mogu ojačati, odnosno poništiti jedni druge. Moguće je predvideti događaje tehnikom leteće zvezde i dobiti vrlo specifične efekte, ali je za to potrebna velika veština i obimna praksa. Svaka analiza doma je posebna i ima svoj „ lični pečat“.

Stoga je u suštini, za pravi pristup potrebno raditi slojevito. Na prvom mestu rad na opštem nivou za zdravlje, sreću, i za ugodan život, izbegavajući nepovoljne uticaje i stavljanje sebe u prostor sa korisnim uticajima. Tek onda je moguće  da delujemo na viši i  određeni mikro nivo, naglašavajući aspekte pojedinaca kao što su karijera, porodica, ljubav, zdravlje, deca, itd. 

Piše:
Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

Gordana Šutanovac pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik. Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.