PROBLEMI ILI IZAZOVI?

Svakodnevno, mnogobrojne misli prolaze kroz naš um. Mnogobrojni zadaci, na izgled rešivi ili nerešivi,  zaokupljaju naše misli. Stvaraju razne emocije straha, neizvesnosti, napetosti, besa… Sve to dovodi do stanja potištenosti, zabrinutosti, stanja u kome se osećamo bespomoćno. Tada kažemo da se nalazimo u problemima. Utapamo se u njih i pustamo da nas nose.

coaching magazin

 

Da li smo se nekada zapitali, odakle ti „problemi“ ? Zašto su nastali? Ko je stvarno kriv za to, ko ih je stvorio? Da nismo možda to mi, sami? Da li odlukama koje donosimo iz minuta u minutu, kreiranjem svog života, kreiramo i te probleme? Da li smo ih izazvali možda našim mislima? Ili uverenjima?

Podseticu vas na praviloKako živimo danas, pokazatelj je kako smo mislili juče.  Da, te misli utiču na naš život, bili mi toga svesni ili ne.

Zašto kreiramo probleme? Da li su to zaista problemi ili izazovi? Izazovi za koje treba pronaći rešenje? 

Upravo tako! Izazovi koji treba da nas probude, da probude sve naše sposobnosti, rešenost da nešto promenimo, možda baš to što je i dovelo do takve situacije. Da bi to otkrili, moramo se malo utišati, oslušnuti svoje unutrašnje ja i biti iskreni sami pred sobom. Zapitati se, zašto je to sada tu i zašto baš to? Koju poruku nam nosi? Šta zapravo taj „problem“ želi da nam kaže? Šta treba da promenimo? Možda je to neko mišljenje, neka vezanost, uslovljenost? Možda je to tu da bi pobedili strah? Da se usudimo i učinimo nešto za sebe i oslobodimo neke naše resurse koji čuče u nama zarobljeni? I čekaju. Čekaju da budu oslobođeni, iskazani u punom sjaju i obogate naš život. Da nas pokrenu iz zone komfora, iz stanja učmalosti i uvedu u nešto novo, nepoznato. Jer, baš tako se razvijamo, istražujući nepoznato, tražeći rešenja…

I svako iskustvo je dragoceno. Svako nosi neku poruku. Pogrešili smo – pa šta? Iz toga smo svakako nešto naučili. Verovatno nismo bili dovoljno otvoreni, pažljivi, nismo bili u sadašnjem trenutku da bi učili iz tuđih grešaka. Trebale su nam naše, da bi shvatili.

coaching magazin

Zato, ne mislite na „probleme“. Mislite na rešenja, poruke koje nose, iskustvo, nova saznanja i nove stečene sposobnosti. Jer, sve je to život! Prihvatite to, prihvatite sebe kao osobu punu sposobnosti, samopouzdanja, osobu spremnu da nađe odgovore…

Spremnu da ŽIVI ŽIVOT!

Vesna Popović, Holistic Life Coach

YT kanal: Vesna Popović

ostali textovi

photo: Pixabay

coaching magazin

Vesna Popović, Holistic Life Coach živi i radi u Kragujevcu. Konsultacije sa Vesnom možete zakazati klikom na link- zakazivanje. Kosultacije mogu biti uživo ili putem Skaype-a.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *