POKRENI SE ZA DRUGOG, podrži osmeh

U utorak 05.07. u Poletu (Cetinjska 15) u 20h održaće se predavanje “Pokreni se za drugog” u okviru kojeg će biti priče o humanitarnim akcijama koje su probudile Srbiju, o akcijama koje su podstakle druge ljude na plemenita dela, kao i o herojima iz senke koji čine Srbiju lepšim mestom za život.

“Cilj predavanja je promocija pravih vrednosti,širenje solidarnosti,kao i motivisanje drugih ljudi da se pokrenu i urade neko plemenito delo za ljude iz svog okruzenja ili za ljude koje ni ne poznaju.Svet se menja licnim primerom i zato baš svi mi treba da budemo ta promena koju u Srbiji želimo da vidimo.” -kaze Ljiljana Orlic domacin  predavanja i jedna od inicijatorki humanitarne akcije Kuke dobrote.
coaching magazin, Ljiljana Orlić
Ljiljana Orlić, inicijator Kuke dobrote u Srbiji i regionu
Kuke dobrote je humanitarna akcija u kojoj pojedinci pomažu drugim ljudima koji žive na ulici ili na rubu egzistencije. Svaki pojedinac može da bude deo ove akcije tako što će postaviti kuke dobrote u svom kraju na prometnoj lokaciji i ostaviti na njima svezu hranu i čistu odeću. Danas kuke dobrote postoje u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kruševcu,Rumi, Loznici, Pirotu, Kraljevu… Dobra dela ne poznaju granice,tako da se kuke dobrote nalaze i u regionu ,u Budvi, Banja Luci, Podgorici, Zagrebu, Zadaru, Splitu..Ovo je akcija koja je uspela mnoge ljude da pokrene da urade neko plemenito delo.
Gosti predavanja bice inicijatori sličnih akcilja tj akcija koje sire dobrotu i plemenitost u Srbiji. Jedan od gostiju na predavanju ce biti covek velikog srca stolar Mile ,koji poklanja drvene stolice za hranjenje beba koje proizvodi u svojoj radionici na Fruskoj gori.Do sada je Mile napravio oko 600 stolica.On je covek koji iz dana u dan siri plemenitost i pokazuje koliko je materijalno bezvredno naspram duhovnog bogastva.
stolar Mile, coaching magazin
Novosadjanin Goran Crnojević dobitnik Novembarske povelje za humanitarni rad je takodje gost na ovom predavanju.
goran-crnojevicGoran je novac od Novembarske povelje ulozio za materijal koji je neophodan stolaru Miletu  za izradu hranilica. Goran se vise od 4 godine druzi sa malisanima obolelim od raka na odeljenju Hematoonkologije novosadske Decije bolnice kao volonter Udruzenja roditelja dece obolele od raka. Ovaj humanitarni pravnik je proveo sa obolelom decom vise od 1000 sati
coaching magazin
” Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju predavanju i da se pokrenu za drugog. Svako ko je u prilici moze da donese cistu hranu i odecu za kuke dobrote.Nadamo se da ćemo vas motivisati da uradite neko dobro delo ili napravite neku vašu akciju kojom cete siriti plemenitost Srbijom. NAŠE MALO, NEKOME JE SVE “-rekla je Ljiljana Orlic.
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *