PITA OD ŠITA– roman koji će vas nasmejati, rasplakati, udariti u stomak i zabaviti

Ovo je višeslojna underground priča o provincijskoj novinarki, čiji je posao da uvek sve predstavi u najboljem svetlu – da napravi nešto jestivo od nejestivih i odvratnih sastojaka. Istovremeno, ona isti posao obavlja i u svom privatnom životu – kroz gorka, tragična, uvrnuta i neobična iskustva,  u krugu prijatelja koji su njen orijentir (dok se i oni sami bore sa svojim izazovima i pokušavaju da se orijentišu) junakinja romana “Pita od šita”, Azaleja Branković, šiba trnovitim putem samospoznaje, u borbi sa sopstvenim ego tripovima, pokušavajući da shvati šta joj se dešava i ima li to ikakvog smisla.

Površinski sloj roman, krckavu koricu pite jestivog izgleda, čini ljubavna priča. Čak nekoliko ljubavnih priča.

Odmah ispod površine je socijalni sloj provincije koja jede ljude žive duhom, ako joj se ne otmu i pobegnu vrišteći, u kojoj se svi znaju, a oni koji su zbog svog posla i načina života dodatno izloženi oštrini palanačkih jezika – često imaju košmare o lomačama i kukuljicama.

Duhovna potraga, rad na sebi kao prinuda da se sačuva ono malo zdravog razuma, ako je od njega ostalo išta što se ne dovodi u pitanje, prošiva kroz ostale slojeve i dovodi do razrešenja priče romana “Pita od šita”.

Burleskne scene, sočan jezik i šašav humor, pomažu da vam se zalogaji šitarice ne zaglave u grlu.

Roman je prvi put predstavljen na ovogodišnje Sajmu knjiga u Beogradu, a izašao je u izdanju Nove poetike. Može se naći u knjižari SKC-Delfi i naručiti preko internet knjižare izdavača:

Aleksina Đorđević, autorka

http://www.novapoetika.com/kategorija-knjige/domaci-autori/?orderby=date

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *