Otvara se treći po redu BegeVege festival!

Živeti bez eksploatacije životinja je moguće

Borba za prava životinja obeleziće se za vikend 21. i 22. oktobra ispred TC Ušće

Treći po redu, BegeVege festival u organizaciji udruženja  „Sloboda za životinje“ odrzaće se 21. i 22. oktobra ispred TC Ušća, na Novom Beogradu.

Festival ima za cilj širenje etičkog i ekološkog osvešćenja kroz veganski način života.

Snežana Milovanović, jedan od osnivača udruženja „Sloboda za životinje“ kao poruku festivala ističe:

„Živeti bez eksploatacije životinja je moguće! Zašto bi se bića koja dišu istim dahom kao i mi, koja osećaju strah, bol i patnju, zbog nas morala zatvarati, mučiti i ubijati? Postoji bezbroj mogućnosti da se zameni dosadašnja praksa jedenja i nošenja životinja i uopšte eksploatacija“, kaže gospođa Milovanović.

Ona dodaje da su eksploatisane životinje brižljivo sklonjene od očiju šire javnosti i da život provode u logorima gde bivaju svirepo mučene da bi na kraju završile u klanici.

„Ljudima biva lakše da održavaju bipolarnu predrasudu da su kućni ljubimci “nešto drugo“. Zato se ne pitaju kad piju mleko ili jedu mladu teletinu šta se desilo sa tim mladunčetom jer njihovu vlažnu njuškicu i krupne oči nisu bili u prilici videti, dotaći i osetiti njihovu dušu“ i dodaje da se čak i divlje životinje uzgajaju farmski i kolju, a ne samo love.

Da je život bez eksploatacije moguć pokazaće učesnici BegeVege festivala kroz pripremu palačinki bez jaja i mleka, puslica bez belanaca, slaninice bez prasića, i još dosta vegan poslastica koje će posetioci degustirati. Pored toga goste očekuju časovi plesa, muzike i umetničkih tačaka, predavanja autora iz ove oblasti, kao i zanimljive radionice. Takođe će se promovisati i firme koje imaju svoje veganske programe.

„U zadnje vreme istina o tome kako je tim životinjama ne može se više sakriti od javnosti“ kaze Snežana, dodajući i to da veganski pokret kod nas i u svetu raste što potvrđuje i predstojeća poseta Tobias Linne-a  BegeVege festivalu, docenta na katedri za Medije i Komunikacije na Univerzitetu Lund, iz Švedske koji se bavi aktivizmom za prava životinja i ko-osnivača katedre za Kritičke Animalističke Studije na Univerzitetu Lund.

Udruženje za zaštitu i prava životinja ˝Sloboda za životinje˝

www.begevege-festival.simplesite.com 

www.facebook.com/BeGeVegeFestival

www.sloboda-za-zivotinje.org

www.facebook/SlobodaZaZivotinje

www.v-label.eu  

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *