Otključaj SEBE

U mojem kraju sada je vrijeme Maškara. Vrijeme kada stavljamo razne maske, pretvaramo se u razne likove, veselimo se, zabavljamo i družimo.
Nekada je to bio jedini dio godine kada su se ljudi odmicali od svakodnevice, i u zajedničkom druženju i veselju, kako bi danas rekli „Napunili baterije“.
Ove godine Maškare su jako kratke i iako su tek započele, ubrzo se i završavaju.
Ali ja ne bi bila ja kada me ovi događaji ne bi inspirirali na razmišljanje i postavljanje pitanja: „Da li sa završetkom Maškara skidamo sve svoje Maske?“ Da li ih spremamo i puštamo do tamo, idućih Maškara?
Možda u Vašem kraju nema Maškara a sigurna sam da svakodnevno susrećete ljude s Maskama. I VI nosite pokoju, zar ne?
Ako sjednete i krenete iskreno pisati koje Maske nosite, mislim da bi mogla nastati lista.
Ne brinite, niste jedini. Ali možete biti jedni od onih koji su odlučili skinuti svoje Maske i pretvoriti Maskiranje u zabavu za vrijeme Maškara.
Ako se u ovom trenutku pitate kakve su to Maske koje bi mogli nositi ili niste svjesni svojih Maski, evo par mogućnosti: „Ozbiljna žena/muškarac“, „Uvijek dostupna/dostupan“, „Drama queen/king“, „svima Prijatelj“, „ Odrasla/Odrasao“, „ Uslužna/uslužan“, „U okvirima“, „ sljedbenik, sljedbenica“… itd. Nije ništa loše u ovim ulogama ukoliko su one dio Vaše istinske prirode, ali zapitajte se iskreno da li jesu? Da li ste uvijek svima istinski prijatelj? Da li stvarno želite biti ukalupljeni u baš tom kalupu kojeg je netko drugi kreirao? Da li ste to stavarno Vi? Ako jeste, super, onda dajete svijetu sebe i svoju energiju.
Ali ako niste? Što je to što podržavamo kada smo netko tko stvarno nismo? Laž. Strah. Neiskrenost i time nepoštivanje svijeta oko sebe,  Nisku vibru i sve ono što ona nosi s time.
Ako se lažno predstavljam svojem sugovorniku, prijatelju, poslovnom partneru, ljubavnom partneru, ako igram uloge i  nosim maske, nemam poštovanja prema njima, dajem im laž i to je ono što će mi se vratiti…
Ja sam,, između ostalog Coach , Životni trener. Kako zamišljate da bi osoba koja se bavi tim poslom trebala izgledati? Prefesionalna ( Što je za Vas „Profesionalna“), lijepo obučena, pristojna, stručna, bez greški u pisanju itd itd…? To je Vaš doživljaj temeljen na Vašim uvjerenjima i iskustvima. Kad bi ja bila ono što okolina očekuje od mene, ne bih bila JA i ne bih bila vjerodostojna. Moja osobnost, moj život, moj pogled, moj stil, ne uklapaju se u propisane forme i očekivanja. Kada obučem klasično odjelo, osjećam se kao da me netko guši, kakvu tek onda energiju mogu dati Vama? Moje odrastanje je višejezično, u okruženju različitih kultura, u ranom djetinjstvu sam skakala između „cililiziranog“ i „manje civiliziranog“ kraja – stavljam u navodnike jer su to nazivi s kojima se osobno ne slažem i ne doživlajvam ih tako, ali ih koristim radi lakšeg razumijevanja – i moje pisanje je upravo odraz svega toga. Mogla bih upisati i završiti određene škole, tečajeve itd i moji tekstovi bi mogli biti „gramatički savršeni“, naravno prema pravilima mjesta gdje bi završila svoju školu pisanja…ali to više ne bi bila JA niti energija onoga što ja mogu dati. 
Ne, ja sam ono što ja stvarno jesam, moj profesionalni dio temelji se na iskustvu i saznanju a ne izgledu. Biram sadržaj nad Formom. Upravo iz razloga jer Vas cijenim, ne mogu biti ništa drugo nego ono što stvarno jesam. Da ne osjećam tako veliku strast, sigurnost i polet, ne bih se bavila ovim poslom, već bih radila nešto drugo. Ovo nije priča o meni, već samo primjer kako lako možemo upasti u zamku da stavimo očekivanu masku na sebe.
Istina, puno je lakše tako nego BITI SVOJ.  Lakše je uklopiti se u rijeku maski nego isticati se, i birajući put ljubavi prema sebi i drugima, krenuti težim putem.
Pitanje je da li želimo živjeti očekivani život ili kreirati život kakav osjećamo u sebi i kakav mi zaslužujemo. Kakav će nas veseliti. 
Vjerujem da odabirom ove druge opcije činimo i ovaj svijet boljim mjestom za život. Birajući živjeti SVOJ život, birajući život bez Maski, podržavamo istinu, iskrenost, ljubav prema sebi i svijetu oko sebe te samim time zračimo LJUBAV, visoku vibru i sve što ide s njom…i sve to će  nam se vratiti. Da ne kažem što za svijet nosi činjenica da time dajemo primjer i podržavamo druge da učine isto to.
Zato, uzmi papir i olovku, kreni pisati svoje maske. Samo ti ćeš vidjeti tu listu. Jer nakon, što je napišeš, kreni križati i brisati iz svojeg života jednu po jednu masku i zamjeni ih SOBOM.
Otključaj SEBE.
Daj nam SEBE.
ONLINE Mastermind „Razmišljanje“
PRIJAVE u inbox ili mail info@bb-club.hr
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.