ORIŠA: NEGUJTE SE 100% PRIRODNO

Došlo je vreme da 100% prirodna kozmetika i nega postanu  „IN“ , jer su ljudi shvatili važnost prirode i instinktivno joj se vraćaju.

Priroda nas je stvorila, ona nas najbolje poznaje i ume da brine o nama.

Drugačiji odnos prema hrani počeo se razvijati pre nekoliko godina, a odmah zatim i prema kozmetici.

Najbržu vezu kože s  prirodom je moguće ostvariti  preko 100% prirodne kozmetike.                                                          

Svi jako dobro znamo koliko je ritual nege kože važan, ali ne  smemo zaboraviti kako su jednako važni i sastojci proizvoda koje koristimo. Prednosti prirodne kozmetike su nanošenje na kožu proizvoda od osnovnih prirodnih sastojaka koji ne sadrže parabene, veštačke boje I mirise I veštačke konzervanse, nisu testirani na životinjama.                

Prirodna kozmetika, zbog toga što ne sadrži veštačke  konzervanse, uvek je sveža. 

Koža je polupropustljiva  membrana. Sve što na nju stavimo,  apsorbovaće se i ući u krvotok. Zato je najbolje da smo upoznati sa sastavom proizvoda i njegovom lekovitošću i delotvornošću.

Važno je da kozmetički proizvod koji svakodnevno nanosite na kožu bude sačinjen od što više prirodnih sastojaka, visokokvalitetnih ulja i biljnih ekstrakata. Učinak takve kreme blagotvoran je za kožu, a s vremenom daje dobre rezultate. 

Biljna ulja poput  kokosovog, bademovog, shea butera, nevenovog, kantarionovog, avokadovog i drugih,  su temelj prirodne kozmetike.               

Takva ulja su nam dostupna i najbolja su hrana za kožu, jer sadrže sastojke koji su veoma slični lipidima u koži, te ih koža lako prepoznaje i apsorbuje.

Takođe, bogata su nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, E I F koja su od presudnog značaja za zdravlje i lepotu kože.

Prirodnom kozmetikom svojoj koži pružamo najbolju i najzdraviju hranu, pored toga što ima zaštitnu i dekorativnu funkciju. 

 

Tatjana Čopa, dipl. kozmetičar i fitoteraput

Diplomirala je na strukovnim studijama Visoke medicinske škole (kozmetički smer) i stažirala na odeljenju dermatovenerologije. Završila je školu Fitoterapije pri Udruženju „Quanttes“ – Centar za alternativnu medicinu i Srpskom lekarskom društvu i postala sertifikovani Fitoterapeut. Osnivač je Udruženje “Oriša”  koje se bavi afirmisanjem i unapređivanjem holističkog pristupa zdravlju i lepoti, koje uključuje priznate metode alternativne i prirodne medicine: fitoterapiju, aromaterapiju, primenu biljnih i eteričnih ulja. Sa radošću deli iskustva sa svima koji posećuju njene radionice i seminare u nadi da pronađu najbolje u sebi.

FB: Oriša 100% prirodna nega – Fitokozmetika i Fitoterapija

Web sajt: Oriša 100% prirodna nega

e-mail: tatjanacopapn@yahoo.com

ostali textovi

photo: Oriša

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *