OD ZALJUBLJENOSTI DO PARTNERSKE VEZE

Naše biće je jedno sa svim što mi jesmo i što nas okružuje. Shodno tome možemo reći da su ljubav i zaljubljenost lice i naličje istog osećanja, iako ne dolaze iz istog polja naše životne energije.

ODAKLE DOLAZI LJUBAV

Posmatrajući enegetski nivo našeg postojanja, ljubav i zaljubljenost dolaze iz dva različita polja suptilne energije. Energetski centri raspoređeni duž našeg kičmenog stuba (sedam glavnih enegetskih centara) su polja suptilne energije. Drugi energetski centar je povezan sa vibracijom zaljubljenosti. Četvrti energetski centar se nalazi u predelu srca  i sa njim je povezana vibracija ljubavi. Srce kao organ ima najbrže titraje, koji su suptilni i nežni, ali snažni, baš kao što je ljubav.

Drugi energetski centar je zaslužan za svako zadovoljstvo, privlačnost, osećanje zahvalnosti, uživanje u dodiru, za osećanje sreće i zaljubljenosti, partnersku privlačnost. A da li ćemo to sve doživeti ili se razočarati ili nešto tek prihvatiti iz nekog razloga i reći “ma dobro da nije gore”, zavisi od balansa sa četvrtim energetskim centrom. Upravo na mestu gde je vibracija ljubavi, ali one koja ne postavlja uslove i nazivamo je BEZUSLOVNA LJUBAV.

Kada se energije dve osobe počnu povezivati, snažno se aktivira drugi energetski centar, zaljubljenost. Tada smo i srećni i zahvalni i privlačni, sve nam je lepo i svi su nam lepi.

Zaljubljenost je najsnažnija prvih mesec dana, a može trajati tri do šest meseci. Nakon tog perioda menja vibraciju, jer svako od nas dolazi u svoje prirodno stanje sreće. Samopouzdani smo, srećni i zadovoljni u meri u kojoj su navedene osobine prirodno izražene kod nas. I sve će biti odlično ukoliko su te osobine visoko razvijene kod nas. Tada je naš drugi energetski centar povezan sa vibracijom četvrtog energetskog centra. Razvija se bezuslovna ljubav, jedina ljubav koja je trajna. Ljubav koja za sebe ne traži ništa, samo se oseća.

 “LJUBI BLIŽNJEG SVOG KAO SEBE SAMOG”

Koji je to put koji vodi do partnera i ljubavi koja se samo oseća?

To je put koji nas vodi ka nama samima!

Bezuslovnu ljubav, pre svih, moramo osećati prema sebi. Trebamo biti bliski sebi, zadovoljni sobom, volesti svoje vrline i mane, ne kriviti sebe (jer uvek uradimo najbolje što znamo i možemo u datom trenutku). Veoma je važno da obratimo pažnju na svoje misli, jer su one ogledalo svega što jesmo i što nam se događa. Kada smo bliski sebi, prihvatamo sebe baš takve kakvi jesmo. Otvaraju nam se putevi koji nas vode u harmoniju sa drugima, a to je i put do partnera kojeg ćemo voleti baš onakvog kakav jeste.

PROVERITE KOLIKO STE BLISKI SEBI

Vežba kojom ćete proveriti koliko ste bliski sebi, odn. koliko volite sebe:

Zatvorite oči, lagano udahnite i izdahnite nekoliko puta. Opustite ramena, stomak, noge, stopala, celo telo. Ponovo lagano udahnite i izdahnite. Usmerite svoju pažnju u predeo srca i recite tiho sebi: “Volim te bezuslovno!” Ponovit rečenicu nekoliko puta. Ako u nekom delu tela osetite nelagodnost ili grč, usmerite misli u taj deo. Povežite se sa njim. Ocenite ga od 1 o 10. Sada na to mesto stavite prst i recite tiho: “Svaki put kada te dodirnem šaljem ti ljubav”. Sada se povežite sa svojim srcem i pošaljite ljubav na to mesto. Budite nekoliko trenutaka u toj vibraciji. Zatim ponovo lagano udahnite i izdahnite. Kada ste spremni, polako otvorite oči.

Bez obzira koliku ste ocenu sebi dali, sve je odlično. Jer ste pokrenuli proces bezuslovne ljubavi prema sebi. A time i put do voljene osobe i kvalitetnog partnerskog odnosa.

Do novog susreta, u kojem  nastavljamo priču o ljubavi i partnerstvu želim vam ljubav!

Jasna Evetović

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *