NOVI DAN! RADOST ILI STRAH?

Osvanuo je novi dan.Da li ste ga sa nestrpljenjem čekali? Ili bezvoljno prihvatate taj poklon, sa nemirom i bez ideje šta uraditi sa njim? Da li imate plan za svoj novi dan, za svoj život?

coaching magazine

Taj jedinstven dan sa svim svojim mogućnostima, neizvesnostima, postoji samo sada. Sutra će doći drugi. Ali ostavimo ga za sutra. Iskoristimo ono čto imamo sada! Koliko ste dana propustili, potrošili čekajući da se nešto desi? I tako u čekanju, postali su dani kojih se više i ne sećate, dani kojima ste ugušili njihovu posebnost, njihovu čaroliju, moć svesnosti postojanja. Izbledeli su u vašem životu, stopili se sa rutinskim obavezama. Njihov vapaj za to da budu primećeni, da pruže i pokažu sve svoje lepote, ostao je bez odgovora. Tražeći krivca, osudjujući  neke situacije, okolnosti, dali ste sebi opravdanje, opravdan izostanak iz svog dana, svog života. A život je i sačinjen od dana. Jedan po jedan propušten – propušten život. Ali ovde nema ponavljanja, vraćanja u prethodni razred. Bez obzira kako ste savladali gradivo, život ide dalje. I svima je isto. Ali neko je toga svestan, reaguje na sve te izazove, traži rešenja, prihvata promene, novonastale situacije, uči, istražuje… Pun znatiželje i entuzijazma dočekuje novi dan, novo iskustvo. Uživa u njemu, svestan njegove prolaznosti i neponovljivosti. Zna, da nikada više neće biti takvog dana.

Drugi čekaju.Čekaju dobru priliku, da se nešto desi, čekaju sreću. Boje dane sivilom i zaboravom. A život ide.Ide dalje i opet svima nudi isto. Bitno je kako vi reagujete na to i svojom reakcijom i akcijom određujete boju svoga dana.

coaching magazine
Vesna Popović, Holistic Life Coach

Ne dozvolite da život upravlja vama. Upravljajte vi svojim životom! Dočekajte svaki dan kao dan koji je tu zbog vas, tu je da vam da mogućnost da osetite njegovu ljubav.Pa daje vam sve što je preduslov za srećan život! Budi vas novim svitanjem, uvek novom melodijom cvrkuta ptica, svežinom novog jutra, rosom, sunčevim zracima ili umirujućim kišnim kapima…Svi oni nose poruku:

“Probudi se, kreni, kreni u svoj život! Ti to možeš! Napravi svoj predivan dan, ustani, osmehni se, pozdravi svog čarobnjaka u ogledalu i hrabro iskoristi sve što ti nudim! Nađi odgovore na moje rebuse, nađi rešenja na moje zagonetke, hajde da se igramo, smejemo, volimo! Osvojićeš nagradu za koju svi ljudi rade – RADOST U DUŠI! Samo kreni! Dajem ti dobar početak – ostalo zavisi od tebe!”

Nemojte prespavati dan. Prigrlite te poklone jutra, prigrlite tih 24 h i iskoristite ih kako vi želite! Ne kako su vam rekli, ne kako očekuju od vas, ne misleći na juče i sutra! Mislite na SADA, na tih 24 h! U njih možete upakovati sve – i obaveze,  želje i htenja…ali samo ako jutro i novi dan dočekate raširenih ruku, spremni i odlučni da ŽIVITE ŽIVOT!

text: Vesna Popović, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

Vesna Popović autor je knjige ŽIVITE ŽIVOT, koju možete poručiti klikom na link.

coaching magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *