NEODLUČNOST (NI) JE PROBLEM

Naboj u grudima, naboj u glavi, čini se kao da će explozija svakog momenta nastupiti. Vaga nikako da prevaga, oči su uprete da nadju znak kuda dalje

BEZ FILOZOFIRANJA MOLIM

Svima se dogodi da sumnjaju u svoj izbor, tu uvek ima zašto treba i zašto ne treba. U takvoj poziciji ume da se ostane dugo, pritisak neodlučnosti ume da bude izuzetno jak, te se osoba često oseća iscrpljenom. Kako donositi odluku, nije pitanje ovog momenta, već kako prestati biti neodlučan je veština koju Coaching uspešno rešava.

COACHING: KORAK KA ODLUČNOSTI

U naslovu ispišite ime svoje želju, zatim list papira podelite u dve kolone. Jedna kolona se odnosi na DA, JA TO TREBAM, druga na NE; NE TREBAM TO. Dakle, ne da li želite ili ne, jer ako to imate u vašem umu i razmišlate tako dugo, naravno da želite. Ova tehnika se tiče sledećeg koraka biti ili ne biti u tome. Sada ispišite sve ono što imate na umu, opcije za DA i opcije za NE.

COACHING MAGAZIN

 

Sledeći korak zahteva da se preispitate. Dajte odgovor za prvo DA, zatim za NE.

 

Koristite sledeća pitanja:

  • Zašto sam sigurna usvoj odgovor?
  • Šta može i šta mi garantuje da trebam baš da zauzmem ovaj stav?
  • Da li je ovo trajno ili promenjivo?
  • Ako se odulučim za DA šta gubim?
  • Da li neko iz moje okoline gubi nešto?
  • Ako se odlučim za NE šta gubim, da li mi je to prihvatljivo?
  • Kako se osećam u odluci da hoću i da sam ostvrio/la?
  • Kako se osećam ako odluučim da ne trebam i kako ću se osećati?
  • Koja sigurnost, šta tačno treba da usledi kako bi bilo/la siguran/a?

 

Svi odgovorii su u vama, samo vi znate šta MOŽETE u ovom momentu. Coach kao vaš asistent nikada vam neće reći šta da izaberete ili kako dalje, edukovani Coach pitanjima će iznedriti vama vaš odgovor, a vi ćete ga čuti i prisvojiti. Odustajanje nije strašno, možda nije vreme ali živeti na klackalici neodlučnosti dovodi do fizičke, mentalne i energetske iscrpljenosti te vi prestajte da budete vi, već nastupate sa dozom blage agresivnosti. To je ona agresivnost koju potiskujete u vama jer svaka duša teži isključivo miru.

Počitajte vaše ogovore, počitajte ih više puta ako je to potrebno, jer pravi odgovor t.j odgovor koji je vama u ovom momentu jedini moguć je pred vama.

 

Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

ostali textovi

photo: pixabay

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *