MORAM ILI ŽELIM:KAKO FUNKCIONIŠE RAD NA SEBI?!

Ukoliko želimo da se razvijamo, da pomerimo svoje granice, menjamo podsvesna uverenja, otklanjamo energetske blokade, onda sigurno možemo veoma lako da dođemo do velike količine informacija. Savremena tehnologija nam tu zaista veoma pomaže.

A da li vam se nekada desilo da se izgubite u svemu tome, u svim tim pravilima, savetima i preporukama. Da pomislite, “pa ja ceo dan samo treba da radim razne vežbe”! Ili možda zaključite  da već primenjujete određene vežbe redovno ali nema željenog ishoda  i da se osećate da ste pod tenzijom. Šta se dešava gde grešim?

Sve tehnike, vežbe, predavanja i sve što je vezano za duhovni razvoj donosi jako velike promene i utiče na nas mnogo više i dublje nego što možemo i da pretpostavimo. Sve novine bi bilo dobro da uvodimo postepeno u svoj život, da sebe prvenstveno pripremimo za to. Na taj način smanjujemo stres koji nastaje kao posledica novih okolnosti i dešavanja, a takođe i ako smo spremni za nešto novo neće doći do otpora unutar nas.

Pitate se zašto je nekada toliko komplikovano?

Mi smo veoma kompleksna bića, svako od nas ima svoje sopstvene potrebe, svoj ritam funkcionisanja, želje, podsvesne programe kroz koje funkcioniše. I iz tog razloga nema univerzalnog rešenja koje važi za sve. Svi učitelji govore iz svog ličnog iskustva, ono što je njima dalo rezultate, što im prija.

Da li to znači da treba da u potpunosti sledimo i prihvatimo svako učenje?

Ne!

Da li treba da probamo i istražujemo šta je za nas ono pravo?

Da!

Ako bi u jednom danu sebi uveli energetske vežbe, fizičke vežbe, restriktivne promene po pitanju ishrane i strogo se pridržavali svega toga sa velikim naglaskom na „ moram“ se svega pridržavati. Velika je verovatnoća da bi vrlo brzo odustali ili bili konstantno pod stresom oko toga šta smo uradili od zadatih stvari. To se dešava jer se radi o izuzetno velikim promenama i što je još važnije je zašto to radimo, zato što to želimo ili zato što smo čuli da je to dobro!

Kako da znamo šta je za nas?

Sve što radimo iz uživanja i zato što nam prija je za nas. Zato je jako bitno da osluškujemo sebe, da pratimo svoje osećaje. Možemo da istražujemo da vidimo sa čime rezonujemo, da probamo, da osluškujemo sebe da li nam prija to što radimo, da to što radimo prilagodimo sopstvenim mogućnostima i potrebama. Ako sporije napredujemo  da ne krivimo sebe nego da pratimo svoj tempo ali da pomeramo svoje granice. Da pitamo sebe, šta je to što zaista želimo? I emocije će nam pokazati šta je ono što je za nas. Da sve što radimo uživamo dok to radimo i tako gradimo svoj put, upoznajemo sebe, pomeramo svoje granice i stvaramo svoj novi svet.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica

14.10.2017 počinje obuka za Holistic Life Coacha u trajnju od šest meseci, Obuka se izvodi na Novom Beogradu. Zakažite intervju, proverite da li je ovo zvanje za vas!  Sve informacije možete dobiti na upit Viber video poziv +381 605000933 ili Skype id: lidija.lifecoach

Obuku vodi Lidija Grujić, autor Holistic Coachinga

www.lifecoach.in.rs

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.