LJUBAV, STRAST, VEZE

Ljubav kao pojava koja pomera planine, šta nam donosi?

Da li postoji ona prava otvorena iskrena ?

Šta preovlada u ljubavi strast, osećanja, hormoni, razum ili interes?

Ljubav, pojava satkana od radosti, nade, sreće, tuge, sete, čežnje, sete, jada, stida, boli i ushićenja donosi plimu i oseku i buru.

Osećanja se pojavljuju kroz godine života kada smo zato spremni i kada nismo.

Život nas upoznaje, kali, kleše do kraja svog žvotnog toka, ostavljući trag zrelosti koji pripovedamo mlađima.

 COACHING MAGAZIN

“Mislim da postoji ona prava otvorena ljubav”. Počinje spontano, bez očekivanja. Slušala sam priče bake: „ Sreli smo se, na igranci, pogledao me milo meni se to dopalo i eto tako je bilo “.

Potrebna je želja da se doživi nešto drugačije, da budeš srećan i ispunjen.

 „ Zar nismo upravo zato rođeni, da živimo u zajednici , da uživamo onako kako najbolje umemo ?”

Ko nam tu dozvolu daje da volimo i budemo voljeni?

Mi sami, naše odluke, želje, ciljevi.

Kao i sve u životu biramo sami.

SVI PAMTE PRVI POLJUBAC I PRVOG PARTNERA

                       

Šta određuje kakvog partnera ćemo želeti za sebe?

Koja uverenja smo usvajali u toku života?

Kakav brak smo gledali od svojih bližnjih?

Ako smo rasli u okruženju gde smo bili podstaknuti od roditelja da sami odlučujemo, da nam je data mogućnost i prostor odabira imaćemo jasan stav šta i kakvu osobu želimo pored sebe.

Šta to nas privlači kod parnera?

Prvi utisaka je vizuelni na osnovu koga nam neko prijemčiv ili ne?

Ima i slučajeva kada nam se neko svidi a pravi razlog često je nepoznat. To su one prave ljubavi spontane, bez očekivanja koje je privukla hemija – čarolija manifestovana leptirićima u stomaku, osećaju lebdenja i sl. Tada se nađemo u stanje zaljubljenosti pod uticajem feromona, dopamina, serotonina i dr. supstanci.

I tako mi rastemo i menjamo zahteve, shvatanja i stavove.

Često ne znamo šta je to što mi želimo od partnera, koja su to naša očekivanja te naše veze, nas i  naših potreba. Iz tog opšteg neznanja sebe i drugih doživimo i neuzvraćenu ljubav.

Neuzvraćena ljubav, još jedno životno iskustvo?

Šta je to što dovodi do nepovratne reakcije dvoje?

Da li je to interes?

Koja osećanja tada pogode našu dušu i kako izaći s tim na kraj?

 coaching magazin

Neuzvraćena emocija, pojava svakog od nas.Nosi buru osećanja tuge, samoće, pitanja, plača,neverice.

Kao se izboriti s tim?

Hteli mi ili ne prihvatanje date situacije doći će pre ili kasnije. Doživećemo patnju i jadikovanje i kada se očeličimo daćemo svom životu novu šansu, OTVORIMO OPET SVOJE SRCE KADA ZACELI.

Šansu kroza sazrevanje i iskustvo sticano kroz život prepoznamo i doživimo.

ZDRAVA SREĆNA VEZA 

Da bi imali zdravu vezu potrebno je razgraničiti u glavi ova pitanja.

Kako drugačije da shvatimo sebe, druge, partnera. 

Budimo otvoreni i iskreni prema sebi pa se zapitajmo.

Da li rešavamo ponekad situacije samostalno u akcijama gde nismo jedini akteri? Nema potrebe za tim. Podelite svoje brige sa partnerom u dvoje je lakše.

Da li takav odnos dovodi do uzajamnog poštovanja, uvažavanja i prave ljubavi koja pomera planine? “Da, mislim da dovodi, jer iako nam se razlikuju mišljenja balans se može uspostaviti ako oboje to žele. Da, držite se i interesa, onog strastvenog dodajte i taj začin kada je potreban a neophodan i nezamenjiv regulator ljutnje i besa.“

 coaching magazin

Ostvarite zajedničke interese u deljenju svojih osećaja iz kojih kada za to dođe vreme od mešavine različitih hormona nastane jedno, ponekad i više bića sastavljeno od vaših pomešanih želja, osećanja i ciljeva.

 “ IMALI VEĆEG BOGASTVA OD SJEDINJENE LJUBAVI U JEDNOM MALENOM BIĆU KOJE KADA ZATO DOĐE VREME PODELI OVAKVO ISKUSTVO DALJE KROZ ŽIVOT SVOJ?”

COACHING MAGAZIN

text: Violeta Stanković, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

coaching magazin

Knjiga ” Kako naći idealnog emotivnog partnera” je vodič koji će vas navesti da postanete svesni svojih emotivnih potreba, vasih skrivenih zelja šta i koga želite za sebe. Unapredice vase samopouzdanje i navesce vas da želja postane stvarnost! Knjigu možete poručiti na 0605000933 po ceni od 888 dinara. 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.