LEPA I USPEŠNA VAGA

Kada kažemo da je neko Vaga odmah pomislimo na osobu prijatnog izgleda, neko ko se lepo izražava I voli pisanu reč. Vage su osobe koje imaju naj sofisticiraniji stil oblačenja i njih uvek možemo zamisliti u elegantnim haljinama. Njihova boja je bela i sve pastelne boje. To su osobe koje veoma drže do svoje profesije i zbog Venere koja je simbol kreativnosti mogu se baviti umetničkim poslom, estetikom, lepotom, lepim izražavanjem. Gordana je jedna od takvih Vaga, osoba kod koje prvo primetite sjajan osmeh koji pripada ovom zodijačkih znaku.

Da li sebe smatrate tipičnim predstavnikom svog znaka? Šta za vas znači što ste rođeni u znaku Vage?

Da, apsolutno. Mogu slobodno da kažem da sam predstavnik ovog sjajnog znaka. Za mene je Vaga moja lična karta. Srećna sam što sam rođena baš u oktobru i ovaj period godine volim i uživam u dočeku svog divnog dana.

Kada posmatramo Vašu natalnu kartu, vaš podznak je u znaku Vodolije. To je kombinacija dva vazdušna znaka što govori o vašoj intelektualnoj strani, o tome da imate stalnu potrebu da se obrazujete i da svoje znanje prenosite na druge ljude. Kako ste Vi nosite sa vašim znakom i koliko osećate sklad između Sunca u znaku Vage i podznaka u znaku Vodolije?

Moju večitu težnju skladu i miru vrlo često uspešno poremeti nemirna Vodolija, koju osetim svaki put kada imam potrebu za iznenadnim putovanjima, istraživanjima novih predela i promenama. Vodolija teži slobodi i ja je tako i doživljavam. Ponekada imam osećaj da sam više Vodolija, nego Vaga.

Venera je jako bitna u vašem horoskopu nalazi se u znaku Škorpije. Govori o jako dubokim emocijama. Kako ste vi nosite sa tom dubinom koju donosi vaša Venera?

Da bismo osetili značaj dubina, moramo se otisnuti od obale. One su za mene izazovi u vidu istraživanja sebe i svoje ličnosti. Škorpionska sklonost ka jakim emocijama često me dovede u stanje intenzivnog doživljaja susreta i sklonosti ka jakoj mašti, što sve zajedno rezultira mojim emotivnim tekstovima.

Mesec koji govori o emocijama se nalazi u znaku Blizanaca, što govori o naglašenoj potrebi da svoju emotivnost pokazujete putem pisanja. Šta za vas znači pisanje i kome se sve obraćate dok pišete?

Pre svega, ženama. One su moje saputnice u razumevanju niza emotivnih stanja kroz koje smo sve nekad prošle ili sada prolazimo. One znaju da je osnovna poruka mojih reči – nisi sama. Ako nemamo baš nikoga, uvek imamo sebe. Zato često kažem da je pisanje deo mene. Reči su moj smisao i snaga, kada i sama pomislim da sam slaba. Upravo su me reči i naučile da je proces oslobađanja svojih emocija putem pisanja zapravo moćan čin. Sva moć žene je u njenoj nežnosti i sposobnosti da zna da je u sebi otkrije i pokaže.

Da li smatrate da ste neodlučni kao vaš znak i gde se ogleda ta vaša neodlučnost?

Neodlučna sam u trenucima kada su mi razum i intuicija u disbalansu. Vodim se osećajem. Ako osetim da sam neodlučna, ostavim da svaka odluka “prenoći”.

Koliko vam je bitan partnerski odnos jer je to najbitnije za jednu Vagu?

Bitnije od postojanja ili definisanja odnosa mi je međudobno razumevanje i prepoznavanje, kao i osluškivanje sopstvenih, ali i partnerovih potreba i osećaja. Danas mnogi teže tom konačnom cilju – imati partnera. Suština je potpuno drugačija. Uživati u putovanju ka partneru, koji je ogledalo i nas samih.

Šta još možete reći o svom znaku ili o osobinama svog znaka a da znate da ih tačno posedujete?

Vage su prefinjene diplomate, možda sam zato u jednom periodu svoga života i završila Diplomatsku akademiju. Takođe, imaju veoma istančan ukus i osećaj za lepo. Vrlo često se šalim kada kažem da je ženi Vagi najlakše ugoditi, ako ste imalo mudri. Okupajte je najdivnijim puderastim mirisnim notama, uz dobru čašu crnog vina kraj mora recitujte stihove svetskih pesnika i Vaga se već zaljubila.

Koja je rečenica koju stalno sebi ponavljate a odnosi na vaš znak?

Budi u balansu. Vage su sklone krajnostima, koje nas često odvedu daleko od naše nežne i suptilne prirode, koja teži miru i balansu.

Gordana Ristevska je profesor književnosti, pisac. Njena interesovanja su oblasti organizacija seminara i radionica. Njena velika ljubav je pisanje, a njen blog gde redovno piše zove se ” Ljubav može ” . Takodje postoji i Youtube kanal kao istoimeni blog.

YT Ljubav može

Autor texta: Nena Janković- astrolog za Coaching Magazine

ostali textovi

Kanali: Youtube & Fb page: Nenna Astrosense

Nena Janković, astrolog

Nena Janković astrologBavi se izučavanjem astrologije već 23 godine, 20 godina aktivno radi sa klijentima. Uža specijanost su joj karmički odnosi i tumačenje uticaja karme kroz natalni horoskop, kao i deo astrologije koji se naziva sinastrija ili uporedni horoskop. Radila je za mnoge medije. Vodila je astrološke emisije na radiju, pisala je i prevodila tekstove astrološke za ” Astrologus “, držala svoju astro školu koja je i dalje aktuelna. Saradjuje sa nekoliko astro portala, piše mesečne astrološke analize i astrološke textove za Blic ženu, a najviše se raduje kontaktu sa klijentima uživo. 
Izradjuje natalne ( životne ), godišnje, poslovne, ljubavne, uporedne, karmičke i horoskope za decu. Horoskope tumači ličnim kontaktom i putem vajbera i skajpa. 
Drži astrološke radionice iz oblasti Astro-healing-a na odredjenu temu. Ima svoj Youtube astro kanal.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.