KOLIKO STE ISTRAJNI?

Svakodnevno smo obuzeti životnim izazovima, nailazimo na raskrsnice i donosimo odluke kojim putem ćemo krenuti. Šta utiče na te odluke, na naše izbore, na odabir boje kojom ćemo obojiti naš život?

Razmislite o tome! Da li su to naši životni prioriteti, naša ubeđenja? Da li sigurno znamo šta je to što želimo, znamo cilj naše životne svrhe i na osnovu toga biramo smer sopstvenog života? Da li odabir smera obuhvata sve segmente našeg života ili nam je fokus samo na jednom?

 coaching magazin

Čovek je kompletan kada su svi segmenti zadovoljeni, ne zaboravite to! Često se desi da ne obraćamo pažnju na one segmente koji su nam ok, ne pridajemo važnosti tim vrednostima i naše misli usmeravamo na ona stanja , na one situacije, koje trenutno škripe, koje ne ispunjavaju naša očekivanja i planove. A baš taj segment koji škripi, bilo da se radi o zdravlju, porodici, poslu, ljubavi… je onaj koji treba dograditi, u kome se treba još razviti i naći rešenje.

To ne treba da bude stanje blokade u nama, stanje u kome se vraćamo u prošlost i iznova proživljavamo ono što nas je blokiralo. To je bitno prepoznati i onda sa puno snage i rešenosti krenuti dalje, tražiti novo iskustvo, tražiti rešenje…

coaching magazin

Budimo u sadašnjosti! Postanimo svesni svakog segmenta života, svega onog što nam ide, što nam je dobro, onoga čiju smo vrednost omalovažavali i nismo uopšte bili svesni njenog postojanja. Neka je to samo i jedna grana života – uživajte u njenim plodovima! Uživajte u zdravlju, ljubavi, porodici, poslovnim uspesima ili … vi već znate čemu. Sve te grane čine drvo života. A koren ste VI! Hranite sve grane podjednako a one koje su jače, podeliće svoje sokove života i s ostalim granama i ubrzaće njihov oporavak. Samo tako možete doći do rešenja, do novih saznanja, novih ideja.

Svoju individualnu coaching konultaciju sa Vesnom možete zakazati klikom na link.

Ako hranite samo onu granu koja je kritična, fokusirate se na njeno loše stanje i ostale grane pored sveg svog cvata , svih svojih divnih plodova, na kraju će izgubiti snagu, izgubiti čar, lepotu i počeće da venu. Bogatstvo je svaka grana, bogatstvo je svaki segment života! Prihvatite to kao edukativnu životnu igru, mozgalicu.

Da bi je rešili, morate verovati u sebe, imati jak koren samopouzdanja koji će te izgraditi svesnošću vrednosti i važnosti svake grane vašeg života, reći sebi: „ Da, ja mogu rešiti ovu zagonetku“ a onda i uradite to!

Budite istrajni u negovanju svog drva života, budite svesni svoje vrednosti i bogatstva koje već imate, krenite u nova iskustva, osvajajte nova znanja, dajte od sebe najbolje, uzmite za sebe najbolje i ŽIVITE ŽIVOT!

text: Vesna Popović, Holitic Life Coach

ostali textovi

photo:Pixabay

Vesna Popović autor je knjige ŽIVITE ŽIVOT, koju možete poručiti klikom na link

coaching magazin

 

OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

počinje 13.11. 2016 u trajanju od šest meseci, princip rada jednom mesečno. Obuka je moguća i putem Skype-a saznajte sve potrebne informacije klikom na link OBUKA zakažite svoj intervju.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.