KOLIKO I KAKO FENG SHUI DELUJE?!

Feng Shui je sveobuhvatna disciplina, zahteva analizu svih faktora, to je disciplina koja ima definisan okvir. Ako se Feng Shui principi ignorišu, kao i vrlo specifične formule – analiza će biti loša. Ipak, postoje i mnoge stvari koje su izvan opsega Feng Shuija.

Da, Feng Shui ima svoja ograničenja, kao i svaka disciplina. Za poboljšanje Feng Shui kuće, moramo poštovati brojna pravila. Svi elementi našeg neposrednog okruženja, ili lokacija gde smo, pravac sa kojim smo suočeni, sve to ima uticaj na nas i naše živote, u skladu sa Feng Shuijem. Postoji najvažniji princip koji se mora primeniti: princip relativnosti. Samo ovaj jednostavan i efikasan princip ima smisla. Naša životna sredina nije uvek promenljiva u skladu sa našim dobrim željama. Jer nije uvek moguće da se probije zid ili premesti kupatilo. I nije lako promeniti smer ulaznih vrata, ili da se popuni nedostajući prostor, posebno kada je u pitanju stan i spratnost. Nemoguće je okretati zgrade na drugu stranu ulice koja stvara loš uticaj.

Klikom na link možete poručiti knjigu ” Podesi Jedra” Gordane Šutanovac

Granice za ono što zatičemo, mogu da potiču iz čiste nemogućnosti da promenimo stanovanje i okolinu. Svaki objekt ima potencijala, više ili manje za poboljšanje Feng Shuija. Kada se dostigne poboljšanje u drugom slučaju, dolazimo do faze u našim razvojnim potencijalima gde dostižemo sreću. Ova nauka je razvijena, i stara je najmanje 2.500 godina, stoji na osnovama  principa taoističke kosmologije. Feng Shui pomaže da saznamo uticaj životne sredine na uslove našeg života u stambenim prostorima. Mi sada ponovo imamo priliku da proučavamo jedan od najefikasnijih metoda, koji služi za poboljšanje našeg blagostanja na svim poljima, uopšteno … dolazimo do naše šanse za dobar život. Zajednica dva velika sistema, San On i San Yuan Feng Shui, analiziraju zajedničke uticaje na oblike, prostorne pravce i cikluse vremena. U suštini, deluju na naš dom, našu okolinu, i svojom konfiguracijom i rasporedom oblikuju naš svakodnevni život.

Feng Shui nije lek za sve bolesti… rezultati mogu biti izvanredni, ali oni su uvek povezani sa mogućnostima modifikacije doma i njegove okoline. Pored toga moram reći da sve komponente našeg života nisu isključiva
odgovornost Feng Shuija.

 

Piše:
Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

Gordana Šutanovac pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik. Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.