KO VAM KROJI ŽIVOT?

Mnogi od nas praktikuju da deo svojih odluka prepuste sudbini. Tako uvek imamo koga da okrivimo a da to nikako ne budemo mi krivi. Uvek uz izgovor „sudbina je tako rekla, ili htela…“ a ustvari hteli smo mi sami. Naše svesno ili podsvesno odlučilo je umesto nas. Razumem kada donesete odluku i susretnete se sa njenim dobrim ili ne tako dobrim ishodom. Razumem i da plačeno kada pogrešimo, deo pokajanja zbog donete odluke ali ne razumem da odluku prepustimo drugima i onda očajavamo. Nezadovoljstvo je uvek prisutno kada mi ne donesemo odluku. Tada kritikujemo i osudjujemo sve što nam se nadje na putu. Mnogo je bolje donositi odluke pa makar i  pogrešiti. Iz grešaka učimo.  Padovi nas čine jačim. Ko nije pao nije ni ustao.
COACHING MAGAZIN
Jelena Milenković, Holistic Life Coach
Primećujem često da donosim odluke koje posle preispitujem. Da li sam pogrešila, zašto sam to uradila ili rekla. A kad bolje razmislim o svemu, shvatim da je moja podsvest donela odluku umesto mene i „rešila situaciju“. To Vam je ono kada se zapitate posle nekog neprjatnog sastanka; „da li je moguće da sam to ja rekla, ja nisam takva otresita, drska, direktna…“ To je ono naše podsvesno, kada u afektivnim situacijama iskoči iz nas a sve u cilju zaštite naše svesti koja iz ko zna kog njoj znanog razloga „guta“ probleme i ne rešava ih asertivno kako bi trebala.

svoju coaching konsultaciju sa Jelenom možete zakazati klikom na link

Upravo juče sam afektivno reagovala iako znam i koristim tehnike asertivnog govora i ponašanja. Ako niste ekspert u disciplini asertivnog govora, a sagovornik vas izvede na „svoj teren“, u većini slučajeva desiće se da  izgubimo strpljenje.
Gubimo snagu, energiju, zdravlje, gubimo deo sebe…. a da li dobijamo, pa dobijamo iskustvo, nove momente u životu, nova jedra da plovimo dalje i stav i držanje osobe koja je bila i gore i dole.

Ispravite se i donesite odluke:

1.Savladaću svoje emocije da me ne vode u poslovnom svetu, u poslu ću emocije „ostaviti kući“.
2.Svaki svoj poslovni razgovor vodiću asertivnim tehnikama (ako do sad nisam, završiću obuku za asetivan govor).
3. Ok, svima se desi da pogreše, ali nosiću se sa svojim pogrešnim odlukama jer pitanje je da li su one slučajno ili namerno bile pogrešne.
4. Šta donosi pogrešna odluka, da li je moja podsvest svesnija od moje svesti – preispitajte svoje poteze zašto su one tako donešene, šta učite iz situacije.
5. Napišite sebi pismo, verujte tek kad pročitate shvatićete da nije isto kao dok samo preturate po glavi.
6. Sredite svoj radni, poslovni ili životni prostor, preuzmite inicijativu.
7. Čišćenje obavite na svim nivoima fizičkom, energetskom i mentalnom, videćete lako ćete onda razlikovati „zrno“ od „kukolja“.
8. Podstičite sebe, afirmacionim porukama da vi to možete da vi to zaslužujete.
9. Zaslužujete izobilje na svim nivoima i u poslovnom, emotivnom i društveno-socijalnom životu.
10. Pašćete sigurno puno puta dok ne naučite da „klizate u ledenoj dvorani“ međuljudskih odnosa.
11. Verujte sebi jer svima nama „dat“ je život da pokušavamo iznova i iznova, da grešimo, praštamo, padamo, ustajemo i učimo.
Možda je odgovor tu negde, možda u nama možda oko nas ali ako ga ne potražimo, ako ne pokušamo, ako se ne borimo nećemo ni znati ni umeti dalje. Sudbina je poruka koju nam Kosmos šalje jer previše dugo sedimo i ne radimo ništa. Očekivanje naše je da neko drugi umesto nas uradi i donese odluke. Znajte u tom „ugovoru“ postoje dve strane vi i sudbina, pa donesite odluku hoćete li da vam sudbina kroji život ili bi ste mogli to da učinite sami.

text: Jelena Milenković, Holistic Life Coach

pročitajte: 7 zabluda o tome šta je coaching

ostali textovi

photo: Pixabay

  PROFESIONALNA OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

PRAKTIČNA obuka sa METODOLOGIJOM rada na relaciji coach-klijent! Podrazana od amercke coaching asocijacije!

Holistic Life Coaching je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom, posmatra klijenta kroz tri nivoa mentalni, energetski i fizički.

” UM I TELO PREDSTAVLJAJU CELINU”

Obuka za Holistic Life Coacha, traje šest meseci (jedan vikend mesečno) Tokom obuke naučićete kako se vodi Coaching proces uz pomoc Coaching pitanja i Coaching alata. Praktično ćemo se baviti ličnim ciljevima, kako bi spoznali moć coachinga!

Obuka počinje 15.10.2016. sve informacije možete dobiti na 060500933

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *