KO KONTROLIŠE NAŠ ŽIVOT?!

Zašto delimo sve u životu na crno i belo, na lepo i ružno, na ono što volimo i što ne volimo….

Zašto život delimo na dve krajnosti? Da li događaji, stvari, situacije i sve što delimo, karakterišemo.. može da bude samo onakvo kakvo jeste?! Naprosto ni dobro ni loše, ni lepo ni ružno, ni crno ni belo!

Svim životnim situacijama mi dajemo značaj. Već u ranom detinjstvu smo stvorili svoja uverenja kroz koja gledamo na život. Kako treba da izgleda, šta treba da radimo, kada treba i kako, slično. Ako tokom života se ne uklopimo u sve te kalupe ili nešto ne ostvarimo, osećamo se loše, krivimo sebe ili nailazimo na osudu okoline. A to je najčešće disfunkcionalno ili je bazirano na stavovima koji nam ne služe.

Princip po kojem mi funkcionišemo je da slika koju vidimo aktivira sećanje koje je memorisano u našem umu, na svaku misao koja se javi dolazi sledeća i tako nastaju filmovi koje mi vrtimo po glavi a svaki taj film budi emocije u nama, nekada su to emocije koje smo već proživeli a nekada one kojima težimo!

Ali ono što u biti menja sve, je činjenica da nas ne kontrolišu naše misli nego mi kontrolišemo i menjamo svoje misli.

Ako se u datim situacijama koje želimo da menjamo postavimo tako da ih sa strane gledamo i ne poistovećujemo se sa njima, ne ulazimo u njihovu analizu nego ih jednostavno prihvatamo takve kakve jesu ustvari zauzimamo neutralan stav. A iz tog stanja mnogo bolje možemo da konkretno delujemo i ostvarujemo ono što želimo. Zato se i kaže da je jutro pametnije od večeri.

Kada se umirimo prvo prihvatamo činjenično stanje onakvim kakvo jeste i ne borimo se protiv njega nego možemo da sagledamo šta je ono što ja sada mogu da preduzmem po tom pitanju i da konkretno delujemo u željenom pravcu jer je onda naša energija i delovanje svesno i konkretno umerena.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Za sve vas koji želite da otkrijete koji su vaši talenti, šta je to što zaista želite ili tražite podstreh da krenete putem svojih snova predstavljam vam online trening gde zajedno idemo korak po korak u upoznavanju sebe i pomeranju sopstvenih granica.

Trening se održava online, individualnog je tipa, traje 4 nedelje. Svake nedelje jedne Holistic Coaching konsultacije u trajanju od 60 min.

Na treningu:
– otkrivamo urodjene talente
– spoznajemo svoj životni poziv
– pretvaramo svoj talenat/hobi u posao
– dolazimo do uverenja koja su nas sprečavala da živimo život kakav želimo
– učimo da osluškujemo svoje biće
– učimo se meditaciji
– razvijamo svoju kreativnost
– učimo da primenimo u praksi naučeno
– nedeljni zadaci koji će vas držati u fokusu.

Trening vodi Marina Zlokolica Holistic Life Coach I praktičar Rekonektivnog isceljivanja.
Za dodatne informacije pišite u inbox, na mail: marina.zlokolica@gmail.com ili pozovite na tel/ 063567614.
Za prijave i uplate do 05.05 popust 50% na celokupan trening, za prijave I uplate do 10.05. popust 25% na celokupan trening.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *