KAKO SE ŽIVI ŽIVOT!

Promene, te čuvene promene. Nekada ih tako silno želimo a nekada baš i nismo srećni kada se dese. Ali definitivno su sastavni deo našeg života i svakodnevno se dešavaju. Nekada su tako suptilne, za neke mislimo da su „ normalne“ pa ih i ne doživljavamo kao promene, a neke uđu na velika vrata u naše živote i ne mogu da ostanu neprimećene.

COACHING MAGAZIN

Promene se svakodnevno dešavaju u našem životu, bili mi toga svesni ili ne. Možemo da krenemo od toga da Sunce svaki dan izlazi i zalazi. Ako pogledamo cveće videćemo da ono raste i vene. I mi sami se menjamo svaki dan, mada nekada mislimo da smo isti kao i pre. Ali nije tako, kada pogledamo slike od pre par godina možemo to da vidimo. A ipak se nekada strah pojavi kada čujemo reč promena. Možda se plašimo da gubimo kontrolu. A ustvari da li mi išta kontrolišemo ili je to samo naša fikcija. Svi smo puno puta čuli ili sami rekli „držim sve pod kontrolom“ ili „ svi konci su u mojim rukama“ i slično. Izgleda da je u nama ukorenjeno puno toga. Izboriti se sa strhom i osloboditi se potrebe da se nešto kontroliše su pravi izazovi. Ali kada smo ih svesni i kada ih priznamo već je jako dobar znak da smo na dobrom putu. Strah od nepoznatog je nešto što većinu ljudi drži tu gde jesu pa čak i ako su nesrećni i nezadovoljni. Promene su naprosto sastavni deo života. Promene nisu ni dobre ni loše, stvar je u tome kako gledamo na njih. Kada nam se desi promena koja je po našem dubokom uverenju „ normalna „  kao što je odlazak od kuće, udaja, rođenje, smrt to na površinskom nivou uvek prihvatimo. A unutar sebe često vodimo razne dijaloge jer nekada nismo na to spremni ni mentalno ni emotivno. A npr. kada bi možda trebalo da se promeni partner, posao ili završi neko „ prijateljstvo“ to se svede na priče bez kraja. Na kraju se sve uvek svede na to da je sve u nama. Suština je u tome kako mi gledamo na to šta se dešava. Naše misli o određenim stvarima su pozitivne ili negativne. A zapravo je sve to samo privid. Čak naš prvi utisak o stvarima koje se dešavaju nije uvek isti na početku i na kraju same priče.

U današnje vreme svi pričaju o radu na sebi, postavljaju se visoki kriterijumi, želimo vise, bolje, lepše. I zato treba sebi da priznamo da put do toga nije uvek lak. Ali sigurno da ga vredi proći. Zato je dobro napraviti svoju listu prioriteta. I kada na osnovu nje vidimo šta prvo želimo da menjamo, znamo da to što možda nekada neće biti lako, ne znači  da je odluka bila loša i da je promena loša. Pa naravno da nije lako promenuti posao, započeti samostalan rad ili prekinuti partnerske ili prijateljske odnose. Ali iza svake kiše dodje duga. Naprosto svaka promena zahteva i naš rast i razvoj kroz nju. I ako bi tako gledali na situacije kroz koje prolazimo mnogo brže i lakše bi ih savladali. Svaka promena do koje dođe, svaki korak koji napravimo da bi došli do nje ili da bismo je prevazišli je još jedan korak bliže cilju. 

coaching magazin
Marina Zlokolica, Holisstic Life Coach & praktičar Rekonektivnog isceljivanja

Moja preporuka za čitatelje Coaching Magazina je ono što je i moj lični izbor. Ono što se u mojoj praksi pokazalo kao odlična kombinacija, to je Rekonektivno isceljivanje sa Holistic Life Coachingom. Zasto? Zato što je više puta pokazano da sve ono što se dešava u nama ima potrebu da se iskomunicira, ono sto Rekonektivno isceljenje osvesti, Holistic Life Coaching preobrazi na mentalnom a potom i na verbalnom nivou.

Stoga za sve one koji do kraja oktobra prodju kroz svoja sva tri tretmana Rekonektivnog isceljivanja na poklon dobijaju jednu Coaching konsultaciju od mene.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & praktičar Rekonektivnog isceljivanja

ostali textovi

photo: Pixabay

posetite i našu fb stranicu Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *