KAKO SE ŽIVI U SADAŠNJEM TRENUTKU

Džon Lenon je rekao: “Život je ono što nam se dešava dok smo mi obuzeti drugim planovima.“

 Zašto je tako? Zašto ne živimo sada? Šta  je to što nas sprečava da postanemo svesni sadašnjeg trenutka, sadašnjeg života? Šta nas sprečava da budemo srećni? Ko to određuje, mi ili neko drugi? Šta i ko nas koči?

COACHING MAGAZIN

Verovali ili ne, to smo mi sami. Mi donosimo tu odluku koja je zasnovana na našim ubeđenjima, vezanosti, određena našim fokusom. Mi određujemo gde ćemo usmeriti naše misli. Da li na prošlost – koja više ne postoji, budućnost – koja se još nije desila ili na ovo sada, ovo što upravo traje?

Svoju coaching konsultaciju sa Vesnom, možete zakazati klikom na link. Prva konsultacija je gratis.

coaching magazin
Vesna Popović, Holistic Life Coach

Vezujemo se za stvari, mišljenja, želje, određene ljude… I u skladu sa tim – stvaramo život! Živimo ubeđenja da ako posedujemo baš tu  stvar, ako ostvarimo baš tu želju – bićemo srećni. A šta se dešava ako to ne ostvarimo? U nama se budi nezadovoljstvo, seta, osećaj nedoživljenog, a upravo tada, u tim trenutcima, dok nam je fokus i dalje na neostvarenim doživljajima, pored nas prolaze mnoge divne stvari, mnoge lepote, nove mogućnosti, a da mi toga nismo ni svesni. Opsednuti smo željom, a nismo ni svesni da li je ona naša. Možda je samo usvojena, prihvaćena? Možda je to drugima važno i pod uticajem tuđeg mišljenja, postavljenih normi, mislimo da je to važno i za nas? Da li će nam to promeniti život i doneti sreću?

coaching magazin

U toj našoj čežnji za srećom život pored nas prolazi sa svim svojim čarima i novim nedoživljenim mogućnostima, osećajima, lepotom. A upravo svesnost takvih trenutaka čini  sreću! Ti osećaji,  ta radost i zadovoljstvo koje traje, koje nas ispunjava. Nije sreća puko ostvarenje cilja, ta sreća je kratkog daha. Pravu sreću čini baš to putovanje do cilja sa svim svojim iskustvima, nedaćama, lepotom, smehom, suzama, novim shvatanjima, navikama, sa svom svesnošću svakog trenutka.

Zato, otpustite tuđa mišljenja. Zar vam je bitno tuđe mišljenje o tome šta možete, a šta ne? Želite da svirate gitaru? Pa svirajte je. Nemojte reći – „Ja to želim, ali svi mi kažu da ja to ne mogu.“ Krenite, uzmite gitaru i dok je držite u rukama, dok osećate njenu snagu i ostvarujete prve tonove, budite toga svesni. Budite ponosni na sebe, jer ste se usudili, jer učite, razvijate se, jer ste svakog trenutka bolji vi, svakog trenutka srećniji.

Budite kompozitor sopstvenog života! Dajte mu najlepšu notu – notu radosti!

          I živite život, sada!

Autor texta: Vesna Popović, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.