KAKO SE POKRENUTI?!

Da li ima nešto što  želite da postignete ili da se promenite kod sebe ali uvek sebi kažete;  “eh kad bi to bilo ovako uradio/la bih to odmah, kada bih ja imao/la…, kada bih mogo/la…”? Ili možda ovako; ” pa lako je njemu on je imo pomoć pa mu se može, ili ja bih hteo ali ne mogu od posla, žene, dece, roditelja…”? 

Da li su ovo vaši izgovori?

Nazovimo stvari pravim imenom, to se zovu izgovori, a situacija u kojoj se nalazimo se zove zona komfora!

Kada se nalazimo u situaciji kojom nismo zadovoljni a ne preduzimamo ništa kako bi se to promenulo na bolje zove se zona komfora. To je situacija u kojoj sve što nam se dešava je poznato. A iza toga mogu da se kriju razni strahovi i vlastita nesigurnost.

Coaching konsultaciju ili tretman rekonekcije možete zakazati klikom na link

KAKO IZAĆI IZ ZONE UDOBNOSTI 

Kao u svemu i ovde se ide korak po korak. Možemo da počnemo da meditiramo i radimo mentalne vežbe u kojima učimo da osvestimo sadašnji trenutak i kroz njih saznajemo šta je konkretan uzrok našeg problema. Kada to shvatimo počnemo da pratimo naše misli i kada vidimo da kreću u pravcu koji nam  ne služi, da ih povezujemo sa datom situacijom samo ih prekidamo. Koliko god da su one uporne mi smo još više. Na taj način se njihov interval smanjuje se te pravimo prostor  za nove lepše misli, one koje nam služe. Sa tim se i naše emocije menjaju. Kada smo napravili mesta za nove korisne misli  možemo da počnemo da maštamo, da svesno stvaramo još novih misli i slika koje nam služe. Na taj način se menjaju naše emocije, polako počinjemo da verujemo da možemo, da može bolje, da može drugačije, da možemo sami da menjamo svoj život.

coaching magazin
Marina Zlokolica

Uvek je značajno da budemo iskreni sami prema sebi. Možemo da ocenimo nivo naše motivacije na skali od 1 do 10. Videćemo da kada je motivacija na visokom nivou uzimamo raspovoživa sredstava i ono što je u našim rukama tada stupamo u akciju. A kada je motivacija niska uvek je tu ono ali…

Budite iskreni prema sebi, istrajni u svojim namerama i željama to je put do uspeha.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & praktičar Rekonektivnog isceljivanja

Posetite Fb page Coaching Magazin i preuzmite Marinin novogodišnji poklon. Kliknite na link POKLON

OBUKA ZA HOLISTIC LIFE COACHA

coaching magazin

PRAKTIČNA obuka sa METODOLOGIJOM rada na relaciji coach-klijent! Podrazana od amercke coaching asocijacije!

Holistic Life Coaching je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom, posmatra klijenta kroz tri nivoa mentalni, energetski i fizički.

” UM I TELO PREDSTAVLJAJU CELINU”

Obuka za Holistic Life Coacha, traje šest meseci (jedan vikend mesečno) Tokom obuke naučićete kako se vodi Coaching proces uz pomoc Coaching pitanja i Coaching alata. Praktično ćemo se baviti ličnim ciljevima, kako bi spoznali moć coachinga!

Obuka počinje 22.01.2017. sve informacije možete dobiti na 060500933 ili klikom na link obuka

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *