KAKO SE LEČITI POMOĆU MESEČEVIH MENA

Uticaj Meseca na prirodu i ljude oduvek je poznat. Saznajte kako možete iskoristiti uticaj mesečevih mena i unaprediti svoje zdravlje

coaching magazin

Prva faza lunarnog meseca počinje sa mladim mesecom i završava se prvom četvrtinom. U toj fazi organizam se steže (grči) i tada se može najbolje fizički opteretiti.

Druga faza lunarnog meseca počinje sa prvom četvrtinom do punog meseca. U toj fazi organizam se širi i tada je najbolje sprovoditi terapije čišćenja, vezane za čišćenje organizma, posebno jetre.

Treća faza lunarnog meseca počinje od punog meseca i završava se sa trećom četvrtinom. U toj fazi organizam se steže (grči) i može se najbolje fizički opteretiti.

Četvrta faza lunarnog meseca počinje sa trećom četvrtinom i završava se u četvrtoj četvrtini. U toj fazi organizam se širi i tada je najbolje primenjivati terapiju čišćenja debelog creva.

Tokom četiri faze postepeno se aktiviraju odgovarajući organi čovečijeg organizma.

 

Zbog toga što svaka faza traje u proseku 7,5 dana, ona se obično deli na tri jednaka vremenska dela (približno po 2,5 dana), za vreme kojih je akltivan odgovarajući deo organizma.

coaching magazin

Prva faza – vreme aktivnosti sledećih organa i sistema:

U prvoj trećini aktivni su: mozak, lice, gornja čeljust i oči. U drugoj trećini aktivni su: eustahijeva truba, donja čeljust, grlo, vrat i vratni pršljenovi. U poslednjoj trećini aktivni su: ramena, ruke (do lakata), pluća i nervni sistem.

 

Druga faza – vreme aktivnosti sledećih organa i sistema:

U prvoj trećini aktivni su: grudi, deo lela iznad utrobe (trbuha) i lakatni zglobovi. U drugoj trećini aktivni su: srce, grudni deo kičme, žučna kesa i jetra. U poslednjoj trećini aktivni su: želudac, tanko i debelo crevo i organi trbušne duplje.

Treća faza – vreme aktivnosti sledećih organa i sistema:

U prvoj trećini aktivni su: bubrezi i deo oko krsta (slabina). U drugoj trećini aktivni su: polne žlezde. mokraćna bešika i pravo crevo. U poslednjoj trećini aktivni su: trtični zglobovi, zadnjica i butne kosti.

Četvrta faza – vreme aktivnosti sledećih organa i sistema:

U prvoj trećini aktivni su: koštani sistem, kolena i koža. U drugoj trećini aktivni su: članci nogu, zapešća ruku. U poslednjoj trećini aktivni su: stopala nogu. peristaltika creva i lečnosti u telu. Za vreme aktivnosti organa mogu se namenski sprovoditi mere lečenja, ozdravljenja i jačanja organizma.

Uskoro: melemi za dušu

Text: Svetlana Ilić

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *